През септември в Хисаря

 • Hisarya
 • Hisarya 2
 • Zagorka muzei2
 • Zagorka muzei
 • Zagorka muzei 3
 • Stara Zagora
 • Бачковски м-р
 • Koprivshtitsa
 • koprivshtitsa house 2
 • koprivshtitsa house
 • Karlovo_Nacionalen_muzej_VLevski
 • Karlovo2_Nacionalen_muzej_VLevski
 • Karlovo3_Nacionalen_muzej_VLevski
 • Sopot
 • Starosel wine
 • Plovdiv-
 • Plovdiv-teatar
 • plovdiv-stariq-grad-2
 • Plovdiv-stariq-grad-1
 • plovdiv-s-old-town-1
 • Plovdiv-B.3
 • Plovdiv-B.2
 • Plovdiv-B.
 • Plovdiv-2
 • Plovdiv hindliyan-house

Стара Загора, Хисаря, Кръстова гора, Бачковски манастир, Копривщица, Карлово, Сопот, Старосел, Пловдив

4 дни / 3 нощувки със закуски и вечери в Хисаря

Ден 1: Отпътуване сутринта от Варна /ул. Антим I – 07:00ч./, Бяла /07:30ч./, Несебър/Поморие /08:30ч./, Бургас /бензиностанция ОМВ – 09:20ч./ за Стара Загора – градът на липите, поетите, на правите улици и красивите жени. За славата на този район някога заслуга имали и халколитните медни рудници. Те се оказват най-големият рудодобивен център на Европа през V хилядолетие пр. Хр.

Пешеходна разходка из центъра на града, където се намират Храмовете на Августа Траяна – запазени и реставрирани руини от античния град , който е бил важен икономически, политически и духовен център в римската провинция Тракия. Днес при античните храмове са изградени трибуни, за да наблюдават зрителите най-различни театрални постановки, балетни и фестивални прояви.

По желание посещение на Къщата – музей на Гео Милев, в която той прекарва първите си години в Стара Загора – отворена за посетители през 1953 г. и пази над 3000 вещи, свързани с живота и творчеството му. Музеят има нова аудио-визуална система, която прожектира интересен документалния филм за поета. В двора на къщата се пази вековното дърво, обявено за природна забележителност, носещо името “Дъбът на Гео Милев”.

При желание на всички участници в групата, посещение на единственият музей на бирата в България, който разполага с разнообразни автентични експонати, проследяващи историята на производството на прочутото пиво. Сред експонатите са личните вещи на първия създател на пивоварната в Стара Загора. Музеят включва и специално посещение на дегустационата зала, където бирените любители могат да опитат жива бира „Загорка”.

Следобяд настаняване в хотел в Хисаря. Вечеря. Нощувка.

Ден 2: Закуска.

Свободно време или по желание екскурзия до Кръстова гора и Бачковски манастир.

Кръстова гора – свещена местност за всички православни християни. Позната и като “Родопската Света гора”. Причината това място да привлича толкова много вярващи и поклонници е преданието, че тук е заровена частица от Христовия кръст. Много легенди се разказват за това място и всички те са свързани с Христовия кръст и чудото на изцелението. В началото на комплекса от параклиси е разположена църквата „Покров на Пресвета Богородица”, която е завършена през 1995 г. От нея по алея до върха на малък хълм са разположени параклиси, посветени на 12-те апостола. През 1936 г. Цар Борис ІІІ дарил голям 99-килограмов метален кръст. Хората вярват, че кръстът има чудодейна сила и лекува неизлечимо болните. В близост до района с параклисите има извор, който според преданието също има лековита сила.

Посещение на Бачковски манастир, основан през XI век. Изиграл важна роля през годините, днес Бачковският манастир е вторият по големина и значимост в България. Разполага с три църкви, костница и трапезария. В главния храм се пази една от чудотворните икони на Света Богородица в България.

Връщане в хотела следобед. Вечеря. Нощувка.

Ден 3: Закуска.

Свободно време или по желание екскурзия до Копривщица, Карлово и Сопот.

Отпътуване за Карлово и посещение на родната къща на Апостола – Национален музей “Васил Левски”. Спирка в Сопот – един от центровете на Българското възраждане. Възрожденският поминък на населението е свързан най-вече със занаятчийството – вълнарство, предачество, тъкачество, абаджийство (производство на груб вълнен плат), терзийство (шиене на дрехи), воденичарство и др. Тук е открита първата на Балканския полуостров “шишеджийница” или стъкларска фабрика…

Възможност за посещение на родната къща на големия български писател Иван Вазов, която се намира в центъра на град Сопот, на ул. „Васил Левски” № 1. Тя е един от 100-те национални туристически обекта.

След обяд пристигане в архитектурно-исторически резерват Копривщица, разполагащ с 388 архитектурни, исторически, художествени и етнографски паметници. Сред музеите и местните забележителности са Ослековата къща, Лютовата къща, музей „Тодор Каблешков”, музей „Димчо Дебелянов”, музей „Георги Бенковски”, музей „Любен Каравелов”.

Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 4: Закуска.

Свободно време или по желание екскурзия до Старосел с посещение на Тракийска гробница и винарна. Тракийският култов комплекс край село Старосел е археологическа сензация със световна слава. Състои се от два тракийски храма, вкопани под могилен насип, запазени с цялото си великолепие и съхранили в себе си духа на древните траки. Открит е през 2000 година и е най-големият от известните досега тракийски могили. Датиран е от 5-4 в. преди н.е. и се счита се, че най-вероятно е на цар Ситалк –мoгъщ цар на Одриското царство. Освен погребението, в това светилище са се извършвали обичайните ритуали, свързани с тракийския култ и вярвания.

Спирка при винарна „Старосел“, в която от 2005г. майстори винари се стремят да поставят стандарта на премиум и супер премиум вина в България. Комбинацията от многовековна традиция и качествено съвременно оборудване дава отличния резултат, любим на хиляди българи.

По желание и с предварителна заявка се организира „винен тур“ – обиколка, разкриваща тайните на сакралната напитка и тракийските мистерии в една вълшебна атмосфера с посещение в „ХРАМА НА ВИНОТО”.

На обяд освобождаване на стаите и отпътуване за Пловдив.

Пешеходна обиколка на Стария Пловдив – Крепостния комплекс на Небеттепе, античния стадион на площад „Джумаята”, форума на античния Филипопол, римските мозайки, Античния театър, Балабановата къща, къща „Хиндлиян” и др. Пловдив е град на над 8000 години, чието минало може да се проследи от праисторията до днешни дни. Основан е преди Рим, Атина и Константинопол и според някои сведения е съвременник на Троя и Микена. Най-старите следи от селище са от неолита, т. е. от близо 6000 г. пр. Хр., а първото цивилизовано селище Евмолпия е основано от траките около 1200 г. пр. Хр. Те са и най-древното население, за което са намерени писмени източници на Балканския полуостров. Първото сериозно развитие на града се осъществява при Филип Македонски, но сериозният подем е по времето на Римската и Византийската империя. Свободно време.

Следобяд отпътуване за Бургас и Варна.

 

Информация:

Обявената цена е на човек настанен в двойна / тройна стая и е валидна при група от минимум 25 човека.

Всички допълнителни екскурзии и мероприятия, които не са включени в пакетната цена се реализират при мин. 20 туристи.

Желание за комбиниране и настаняване в стая с друг човек от групата се заявява предварително и се извършва само при съществуваща възможност т.е ако има подходящ човек. Туроператора не поема отговорност в случай, че в групата няма подходящ човек и комбинацията не е възможна.

Програмата като цяло не е подходяща за хора с ограничена подвижност.

Резервация се счита за актуална при внасяне на депозит – 30% от пакетната цена и доплащане на остатъка до 10 дни преди датата на отпътуване.

Срок за уведомление при недостатъчен брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Посочените входни такси на обектите са ориентировъчни. Туроператорът не носи отговорност при настъпили промени.

 

Необходими документи: валидна лична карта

Програмата е предварителна и туроператорът си запазва правото на актуализация и промяна в цените при по-малък брой участници в групата, покачване цените на горивата, както и в последователността на посещение на обектите посочени в програмата и при други независещи от туроператора обстоятелства.

Цената включва:

транспорт с комфортен туристически микробус или автобус;

3 нощувки със закуски и вечери в хотел 3* в Хисаря, при настаняване в двойна стандартна стая;

Ползване на:

Вътрешен басейн с минерална вода размери

Външен басейн /при подходящи условия/

Финландска сауна

Инфра червена сауна

Парна баня

Релакс зона с затоплящи се лежанки

Фитнес

туристическа такса и застраховка;

посещение на гр. Пловдив и гр. Стара Загора;

представител на фирмата-организатор.

Цената не включва:

лични разходи и входни такси;

екскурзия до Старосел – 8 лв. с включена входна такса за гробницата;

екскурзия до Копривщица, Карлово и Сопот – 12 лв. /входни такси се заплащат отделно/;

екскурзия до Бачковски манастир и Кръстова гора – 16 лв.;

доплащане за настаняване в единична стая – 50 лв. /за целия период/

медицинска застраховка.

Ориентировъчни входни такси:

Старинен Пловдив: посещение на един обект – 5 лв./възрастни, 2 лв./ученици и студенти; комбиниран за посещение на до 5 обекта по избор в Стария Град, с изключение на Малка базилика и Епископска базилика – 15 лв. /за възрастни, 5 лв./за ученици и студенти;

Музей на бирата – 8 лв. възрастни; 6 лв. за лица от 13 до 18 години;

Копривщица – обиколен билет възрастни – 6 лв., всеки музей по отделно – 4 лв.; обиколен билет за ученици и студенти – 3 лв. или за всеки отделен музей – 2 лв.

Цена:230 лв. 199 лв.

За допълнителни въпроси, моля попълнете формата