3-ти март в Букурещ – по стъпките на българските революционери

  • Bucharest
  • bucharest-2711896_1920
  • bucharest-2711816_1920
  • Bucharest_Ateneul_Roman
  • Bucarest
  • Lipscani Old Town

еднодневна екскурзия

Отпътуване рано сутринта от Варна /ул. Антим I в 05:00ч./, от Провадия /05:40ч/, от Шумен / 06:00ч./ по маршрут Русе – Дунав мост – Букурещ.

Кратка панорамна автобусна обиколка на столицата на северната ни съседка – Площад „Унири”, Площад „Университетски”, Народният театър, Площад „Виктория”, булевард „Авиатори”, „Триумфалната арка”, построена през 1922 год. по подобие на арката в Париж, в памет на загиналите румънски войни в Първата световна война, „Скънтея“ – огромна сграда, в която се намират централите на най-големите румънски вестници, Дипломатическият квартал, бул. „Киселов”, Природо – научен музей и още други.

Пешеходна разходка до площада на Патриаршията, църквата „Св. Св. Константин и Елена” с мощите на Св. Димитър Басарбовски.

Възможност посещение на Двореца на Парламента и двореца „Котрочени“ – необходима е заявка при записване и заплащане. Посещението и на двата обекта е с предварително фиксиран час с местен екскурзовод.

– Дворецът „Котрочени“ е построен в края на 19 век на мястото на стар манастир. За кратко „Котрочени“ е бил дворец на румънския крал Карол І и след това е преустроен в резиденция на неговите наследници Фердинад и Мария. Днес в част от комплекса от сгради се помещава и Президентската институция на Румъния, а другата част е превърната в музей. Обиколка на музея „Котрочени “ с местен екскурзовод.

– Двореца на Парламента в Букурещ /при мин. 20 човека/ – най-голямата административна сграда в света след сградата на Пентагона в САЩ с внушителни размери – височина 86 м, като има и подземна част с няколко етажа, дължина 270 м, 1100 помещения, концертна зала, библиотеки, ресторанти и др.

Свободно време за разходка в Стария град по тесните улички с интересни, красиви и добре запазени здания.

Отпътуване за България следобед.

 

*Възможни са промени в последователността на изпълнение на програмата според часовете за посещение на обектите.

Необходими документи: валидна лична карта или международен паспорт; за деца до 18 г., пътуващи с един или без родител – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители (оригинал + копие).

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването  – 40.

Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната.

Програмата е предварителна и туроператорът си запазва правото на актуализация и промяна в цените при по-малък брой участници в групата, покачване цените на горивата, таксите, валутните курсове, както и в последователността на допълнителните мероприятия в зависимост от възможността на местните екскурзоводи и при други независещи от туроператора обстоятелства.

Краен срок за анулиране на пътуването, при несъбран брой туристи – 3 дни преди датата на отпътуване.

Пътуването като цяло не е подходящо за хора с ограничена подвижност.

„Енджой Холидей“ ООД притежава Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност № РК-01-7735 и е сключил застраховка Отговорност на Туроператора – застрахователна полица №03700100002847”ЕВРОИНС” АД, 1592 София, бул. Христофор Колумб №43, тел:02/9651 525.

Цената включва:

транспорт с туристически автобус;

пътни такси;

водач от агенцията;

медицинска застраховка за лица до 69 год.

Цената не включва:

медицинска застраховка за лица над 69 год. – 5 лв.;

входни такси за туристическите обекти – Дворецът на парламента – 40 леи възрастни; 20 леи – студенти; 10 леи – ученици; /входните такси са ориентировъчни и е възможно да бъдат променени/, Дворец „Котрочени“ – 60 леи възрастни, 20 леи – ученици, 30 леи – пенсионери.

 

Ориентировъчен курс: 1 румънска лея = 0,42 ст.

Цена:35 лв.

За допълнителни въпроси, моля попълнете формата