3-ти март в Румъния: Букурещ, солна мина Сланик, Синая, двореца Пелеш, замъка на Дракула, Брашов

 • Brashov
 • bucharest-2711816_1920
 • Bucarest
 • Bucharest
 • brasov-992811_1920
 • bucharest-2711896_1920
 • Bucharest_Ateneul_Roman
 • castle-2862360_1920
 • peles-castle-2534375_1920
 • Romania_Sinaia_city_hall
 • Brasov
 • Terme
 • bukarest-therme

Букурещ – СПА Терме Букурещ – солна мина в Сланик – Синая – двореца Пелеш – замъка на Дракула – Брашов 

Поглезете се с незабравимо СПА преживяване

3 дни / 2 нощувки

БУКУРЕЩ – СПА ТЕРМЕ БУКУРЕЩ – СОЛНА МИНА В СЛАНИК – СИНАЯ – ДВОРЕЦА ПЕЛЕШ – БРАН – БРАШОВ

Цена: 155 лв. – от Варна; 135 лв. – от Силистра

ПРОГРАМА:

1 ден /02.03./: Варна – Силистра – Русе – Букурещ – Синая

Отпътуване рано сутринта от Варна /бензиностанция ОМВ – Автогара в 04:30ч./, от Силистра /бензиностанция ОМВ в 06:30ч./ по маршрут Дунав мост – Букурещ. Панорамна автобусна обиколка на столицата на северната ни съседка – Площад „Унири”, Площад „Университетски”, Народният театър, Площад „Виктория”, булевард „Авиатори”, „Триумфалната арка”, построена през 1922 год., по подобие на арката в Париж, в памет на загиналите румънски войни в Първата световна война, „Скънтея“ – огромна сграда, в която се намират централите на най-големите румънски вестници, Дипломатическият квартал, бул. „Киселов”, Природо – научен музей и още други. Посещение на комплекс „Терме“ – най-големият закрит уелнес комплекс в Европа и идеалното място за релакс и забавления сред екзотична атмосфера, пресъздадена от тропическа растителност и постоянна температура от 30 градуса през цялата година. Комплексът е разделен на три зони: „Palm“ – зона за релаксация сред палмови дървета и тропическа растителност – най-голямата градина от този тип в Европа; „Elysium“ – термални бани, масажи и СПА; „Galaxy“ е центърът на забавления – басейн с вълни, пързалки и др. За тези от Вас, които не желаят да посетят „Терме“ ще предложим алтернативни варианти в Букурещ – свободно време из Стария град или посещение на Природонаученият музей „Григорий Антипа“. Вечерта настаняване в хотел в Синая/Предял. Нощувка.

2 ден /03.03./: Двореца „Пелеш“ – Синайски манастир – замъка „Бран“ – Брашов

Закуска. По желание посещение и разглеждане с екскурзовод на двореца „Пелеш” и Синайския манастир, Бран и „Замъка на Дракула“, гр. Брашов. „Пелеш“ е лятната резиденция, издигната през 19 век по поръчка на първия крал на Румъния – Карол I, от немски архитекти в алпийски стил. В залите на двореца се съхраняват колекции от над 2000 картини, изключителни стъклописи, кристални полилеи, златна и сребърна посуда, скулптури от абанос и слонова кост, както и две оръжейни. Следва Замъка „Бран”, известен още като замъка на “Дракула” – ловната резиденция на Влад Дракула, впечатляваща средновековна крепост, забулена в мистерия, построена между 1377г. и 1382г. върху скала висока 60 м. Свободно време за разходка в района на замъка и колоритния пазар на сувенири. Пристигане в Брашов и туристическа програма – живописно средновековно градче в Трансилвания – общинския площад със сградата на общината, Черната църква – най-голямата готическа катедрала в Източна Европа, църквата “Св. Бартоломей” – най-стария архитектурен паметник в града, Старото кметство, църквата “Св. Николай”. Връщане в хотела. По желание „Румънска вечер“ в типично румънско заведение с традиционни местни ястия и музика. Нощувка.

3 ден /04.03./: Синая – Букурещ – Двореца на Парламента – Стария град „Букурещ“ – Русе – Силистра – Варна

Закуска. Отпътуване за Сланик – известен с извличането на сол и солните езера. Някога тук се е намирала най-голямата солна мина в Европа, а днес е превърната в туристическа атракция. Старата мина „Унирий“ представлява санаториум, намиращ се на 210 м под земята. Разнообразните лечебни процедури в съчетание с уникалния микроклимат и лечебен въздух правят мястото един от най-важните балнео-климатични курорти на Румъния. Впечатляващи са огромните зали изкопани дълбоко под земята в пластовете каменна сол – височината им достига 45 м, а широчината – 32 м. В някои от тях днес се помещават детска площадка, спортни съоръжения, зала за билярд и др. Достъпът до залите е посредством автентичен миньорски асансьор. Разглеждане и разходка из залите, по време на която ще видим интересна експозиция представяща труда на миньорите и ще научим за методите на добиване на сол. Отпътуване към Букурещ – втора част на панорамната обиколка на столицата – старата главна улица на града „Каля Викторией“ или Пътят на победата, на която са разположени интересни исторически сгради, Площадa на революцията, на който се намират храмът на музиката “Атенеум” – седалище на Филхармонията и най-голямата концертна зала в Румъния, Университетската Библиотека, Статуята на румънския крал Карл I, Кралският дворец, бившият Партиен дом на румънската комунистическа партия. Спирка пред Двореца на Парламента – най-голямата административна сграда в света след сградата на Пентагона в САЩ с внушителни размери – височина 86 м, като има и подземна част с някоко етажа, дължина 270 м, 1100 помещения, концертна зала, библиотеки, ресторанти и др. Свободно време. Отпътуване за България следобед. Вечерта пристигане в Силистра и Варна.

Необходими документи: валидна лична карта; за лица под 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и копие/ и документ за самоличност на детето /задграничен паспорт или лична карта/; Европейска здравно-осигурителна карта.

Записването става с внасяне на депозит в размер на 30 % от цената и сключване на договор за организирано туристическо пътуване. Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40. Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната. Краен срок за анулиране на пътуването, при несъбран брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване.

Програмата е предварителна и туроператорът си запазва правото на актуализация и промяна в цените при по-малък брой участници в групата, покачване цените на горивата, таксите, валутните курсове, както и в последователността на допълнителните мероприятия в зависимост от възможността на местните екскурзоводи и часовете за резервация на обектите, които се посещават и при други независещи от туроператора обстоятелства.

Цената включва:

транспорт с комфортен туристически автобус;

2 нощувки със закуски в хотел 2/3* в района на Синая /Предял при настаняване в двойна или тройна стая;

панорамна обиколка на Букурещ с професионален екскурзовод;

пътни, административни и туристически такси;

представител на фирмата – организатор.

Цената не включва:

посещение и разглеждане с екскурзовод и беседа на български език на „Пелеш“, Синайския манастир, Бран, Замъка на Дракула и гр. Брашов – 25 лв. /входни такси се заплащат отделно/;

Румънска вечер – 20 евро;

застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ – 4 лв. за лица до 69 год.; за лица над 65 год. – 7 лв.;

настаняване в единична стая – 45 лв.

Входни такси за обектите:

“Пелеш” – 30 леи – възрастни, 7,50 леи – деца, 15 леи – над 65г.;

замъка “Бран” – 40 леи за възрастни, 25 леи за хора над 65г., 20 леи за студенти, 7 леи за ученици;

Синайски манастир – 5 леи – възрастни, 2 леи – деца;

Солна мина – 30 леи – възрастни; 20 леи – деца;

Природонаучният музей – 20 леи, деца – 5 леи, пенсионери – 10 леи;

Терме Букурещ – цени за достъп през уикенда за 3 часа престой: Зона Галакси: възрастни – 54 леи; студенти и пенсионери – 44 леи; дете /3-16 г./ – 38 леи; Зона „Палмата“ /само за посетители над 16 г./: възрастен – 64 леи; студенти и пенсионери – 54 леи; зона „Елисиум“ – за посетители над 16 г. /включва достъп до Галакси и Палмата/възрастен – 88 леи; наем хавлия – 16 леи; наем халат – 24 леи

Входните такси са ориентировъчни и е възможно да бъдат променени!

Ориентировъчен курс: 1 румънска лея = 0,45 ст.

Цена:155 лв.

Резервирай сега

Общо
  × лв.155 = лв.155