8-ми март в Букурещ

  • International-Womens-Day
  • Terme
  • bukarest-therme
  • bucharest-2711896_1920
  • bucharest-2711816_1920
  • Bucharest_Ateneul_Roman
  • Bucharest
  • Bucarest
  • Lipscani Old Town

Поглезете се с незабравимо СПА изживяване през уикенда

БУКУРЕЩ – ДВОРЕЦА НА ПАРЛАМЕНТА – СПА ТЕРМЕ БУКУРЕЩ

1 ден /07.03./: Варна – Силистра – Русе – Букурещ

Отпътуване рано сутринта от Варна /ул. Антим I в 06:00ч./, от Силистра /бензиностанция ОМВ в 08:00ч./ по маршрут Русе – Дунав мост – Букурещ.

По обяд пристигане в столицата на северната ни съседка. Букурещ e столицата на Румъния и най-големият град в страната, а по брой на населението е и най-голям на Балканския полуостров. Наричат го “Малкият Париж” заради приликата му с френската столица. Днес градът е смесица от архитектурни стилове – между тъмните жилищни блокове от соца изпъкват византийски сгради, многовековни църкви, внушителни архитектурни постройки в стил ар нуво, всичките оцелели от войни, земетресения, комунизъм. Ресторанти, барове, художествени галерии и музеи изникват на всеки ъгъл. Градът предлага много и разнообразни забавления, както и десетки културни забележителности. Това допринася Букурещ да е най-популярната туристическа дестинация в Румъния.

По желание посещение на Двореца на Парламента /необходима е предварителна резервация/ – най-голямата административна сграда в света след сградата на Пентагона в САЩ с внушителни размери – височина 86 м, като има и подземна част с няколко етажа, дължина 270 м, 1100 помещения, концертна зала, библиотеки, ресторанти и др.

Свободно време в центъра на Букурещ – площад Унири, Старият град с тесните улички и интересни, красиви и добре запазени здания – ул. Липскани…

Настаняване в хотел 4*, централно разположен.

По желание вечеря в един от най-известните ресторанти в Букурещ – Ханът на Манук, с традиционна румънска музика и танци (с допълнително заплащане).

Нощувка.

2 ден /08.03./: Букурещ – Русе – Силистра – Варна

Закуска. Отпътуване за Терме Букурещ (намира се на 25 км от центъра на града).

Панорамна автобусна обиколка на Букурещ – Площад „Унири”, Площад „Университетски”, Народният театър, Площад „Виктория”, булевард „Авиатори”, „Триумфалната арка”, построена през 1922 год., по подобие на арката в Париж, в памет на загиналите румънски войни в Първата световна война, „Скънтея“ – огромна сграда, в която се намират централите на най-големите румънски вестници, Дипломатическият квартал, бул. „Киселов”, Природо – научен музей, старата главна улица на града „Каля Викторией“ или Пътят на победата, на която са разположени интересни исторически сгради, Площадa на революцията, на който се намират храмът на музиката “Атенеум” – седалище на Филхармонията и най-голямата концертна зала в Румъния, Университетската Библиотека, Статуята на румънския крал Карл I, Кралският дворец, бившият Партиен дом на румънската комунистическа партия и още други.

Посещение на комплекс „Терме“ – най-големият закрит уелнес комплекс в Европа и идеалното място за релакс и забавления сред екзотична атмосфера, пресъздадена от тропическа растителност и постоянна температура от 30 градуса през цялата година. Комплексът е разделен на три зони: „Palm“ – зона за релаксация сред палмови дървета и тропическа растителност – най-голямата градина от този тип в Европа; „Elysium“ – термални бани, масажи и СПА; „Galaxy“ е центърът на забавления – басейн с вълни, пързалки и др.

Отпътуване за България следобед. Вечерта пристигане в Силистра и Варна.

 

Информация:

Обявената цена е на човек настанен в двойна /тройна стая и е валидна при група от минимум 35 човека.

Пътуването като цяло не е подходящо за хора с ограничена подвижност.

Желание за комбиниране и настаняване в стая с друг човек от групата се заявява предварително и се извършва само при съществуваща възможност т.е ако има подходящ човек. Туроператора не поема отговорност в случай, че в групата няма подходящ човек и комбинацията не е възможна.

Резервация се счита за актуална при внасяне на депозит – 30% от пакетната цена и доплащане на остатъка до 15 дни преди датата на отпътуване.

Срок за уведомление при недостатъчен брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Меню в ресторант Ханът на Манук – салата, основно – 3 мичи (малки румънски агнешки кебапчета) с гарнитура печени картофи и зеленчуци, хляб, вода, десерт – шоколадов кейк с пияни вишни, чаша вино, чаша цуйка.

 

Необходими документи: валидна лична карта или международен паспорт; за деца до 18 г., пътуващи с един или без родител – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители (оригинал + копие).

Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната.

Програмата е предварителна и туроператорът си запазва правото на актуализация и промяна в цените при по-малък брой участници в групата, покачване цените на горивата, таксите, валутните курсове, както и в последователността на допълнителните мероприятия в зависимост от възможността на местните екскурзоводи и при други независещи от туроператора обстоятелства.

Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

„Енджой  Холидей“ ООД притежава Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност № РК-01-7735 и е сключил застраховка Отговорност на Туроператора – застрахователна полица №03700100002156 в ”ЕВРОИНС” АД, 1592 София, бул. Христофор Колумб №43, тел: 02/9651 525.

 

Цената включва:

транспорт с комфортен туристически автобус;

1 нощувка със закуска в хотел 4* в Букурещ;

панорамна автобусна обиколка на Букурещ;

трансфер до Терме Букурещ (входната такса се заплаща отделно);

пътни, административни и туристически такси;

застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ за лица до 69 год.;

представител на фирмата – организатор.

Цената не включва:

 

посещение на Двореца на Парламента /заявява се и се заплаща предварително/ – 40 леи; 20 леи – студенти; 10 леи – ученици;

вечеря в ресторант Ханът на Манук /заявява се и се заплаща предварително/ – 25 евро;

застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ за лица над 69 год. – 8 лв.;

настаняване в единична стая – 46 лв.

Входни такси за обектите:

“Терме Букурещ –

цени за достъп през уикенда за 3 часа престой:

Зона Галакси: възрастни – 60 леи; студенти и пенсионери – 44 леи; дете /3-16 г./ – 38 леи;

Зона „Палмата“ /за посетители над 16г./: възрастен – 64 леи; студенти и пенсионери – 54 леи;

Зона „Елисиум“ /за посетители над 16г./: включва достъп до Галакси и Палмата/ – 88 леи;

цени за достъп през уикенда за 4,5 часа престой:

Зона Галакси: възрастни – 49 леи; студенти и пенсионери – 53 леи; дете /3-16 г./ – 47 леи;

Зона „Палмата“ /за посетители над 16г./: възрастен – 73 леи; студенти и пенсионери – 63 леи;

Зона „Елисиум“ /за посетители над 16г./: включва достъп до Галакси и Палмата/ – 97 леи;

наем хавлия – 19 леи; наем халат – 27 леи

/входните такси са ориентировъчни и е възможно да бъдат променени/.

Ориентировъчен курс: 1 румънска лея = 0,42 ст.

Цена:115 лв.

За допълнителни въпроси, моля попълнете формата