Септемврийски празници на Адриатическата ривиера – Албания

 • Тирана
 • скендерберг
 • Дуръс, Албания
 • Torra_ne_Durres
 • Tirana-Old-Bridge12
 • Tirana-albania
 • Tirana_-_Skanderbeg_monument_by_night
 • Tirana,Colourful_houses
 • Great_Mosque_of_Durres_2016_Albania
 • Durrës_Albania
 • Durres
 • Durres (11)
 • Bazaar_in_Krujë
 • Дуръс
 • Berat_Unesco, Albania
 • Берат

Елбасан – Берат – Дуръс – Круя – Тирана – Охрид

3 нощувки, 3 закуски, 3 вечери в Дуръс, Албания

Ден 1 /04.09./– Отпътуване от Варна /18.00ч. – ул. Антим I/, от Бургас /20:30ч. – бензиностанция ОМВ до Метро/, от Стара Загора /22:30ч. – бензиностанция Лукойл/, от Пловдив /23:30ч. – бензиностанция „Шел“на АМ „Тракия“, при 5 човека от бензиностанция ОМВ до хотел „Санкт Петербург”/, от София /01:20ч. – бензиностанция ОМВ до Западен парк/ по маршрут ГКПП Гюешево – Крива Паланка – Скопие – Охрид.

Ден 2 /05.09./– По обяд кратка спирка и разходка в гр. Елбасан – древната Скампа. Градът възниква през I век, а началото на днешния Елбасан е поставено през 1466 г. от османския султан Мехмед II. Днес градът е един от най-големите градове в страната, известен с добре запазените си крепостни стени. Следобяд пристигане в Дуръс. Настаняване в хотел. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 3 /06.09./– Закуска. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия с местен екскурзовод до Тирана и Круя: Круя е малко градче, от което преди пет века Скендербег управлявал обединените албански племена. Разходка по старата османска чаршия и посещение на крепостта с музея на Скендербег и етнографския музей. Отпътуване за столицата на Албания – Тирана. Панорамна обиколка на града – централният площад “Скендербег”, с паметника на албанския национален герой, джамията на Етем бей, часовниковата кула, Пирамидата – някогашен мавзолей на албанския първи секретар на комунистическата партия Енвер Ходжа. Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 4 /07.09./– Закуска. По желание допълнителна екскурзия до Берат – възрожденски архитектурен резерват под закрилата на ЮНЕСКО и панорамна обиколка на Дуръс с местен екскурзовод. Пешеходна разходка в Берат – крепостта Кале, църквите “Св. Богородица” и “Св. Троица”, площадът “Константин Велики”, Червената и Бялата джамия. Следобед обиколка на Дуръс – най-древният град на територията на днешна Албания, а също и нейна столица по време на Втората Световна война, когато страната е окупирана от Италия. В миналото е попадал в границите на Българското царство, поради което е бил наричан със славянското име Драч. Разположен на брега на Адриатическата ривиера, Дуръс е втори по-големина град, най-голямото албанско пристанище и морски курорт, който е предпочитан за почивка, както от местните хора, така и от нарастващият поток от чуждестранни туристи. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 5 /08.09./– Закуска. Отпътуване за Северна Македония. По обяд по желание пешеходна разходка с местен екскурзовод из Стария град Охрид: Самуиловата крепост; църквата “Св. Пантелеймон”, където се съхраняват мощите на Св. Климент Охридски; църквата “Света София”, посветена на Христовата мъдрост и служила като катедрален храм по времето на цар Самуил; античният театър и градската чаршия. Отпътуване за България. Пристигане в София късно през нощта, в Бургас и Варна – рано сутринта на следващият ден.

Информация:

Обявената цена е на човек настанен в двойна /тройна стая и е валидна при група от минимум 40 човека.

Всички допълнителни екскурзии и мероприятия, които не са включени в пакетната цена се реализират при мин. 20 туристи.

Пътуването като цяло не е подходящо за хора с ограничена подвижност.

Желание за комбиниране и настаняване в стая с друг човек от групата се заявява предварително и се извършва само при съществуваща възможност, т.е ако има подходящ човек. Туроператора не поема отговорност в случай, че в групата няма подходящ човек и комбинацията не е възможна.

Резервация се счита за актуална при внасяне на депозит – 30% от пакетната цена и доплащане на остатъка до 15 дни преди датата на отпътуване.

Срок за уведомление при недостатъчен брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Необходими документи: валидна лична карта или международен паспорт; за деца до 18 г., пътуващи с един или без родител – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители (оригинал + копие).

Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната. Програмата е предварителна и туроператорът си запазва правото на актуализация и промяна в цените при по-малък брой участници в групата, покачване цените на горивата, таксите, валутните курсове, както и в последователността на допълнителните мероприятия в зависимост от възможността на местните екскурзоводи и при други независещи от туроператора обстоятелства.

Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

„Енджой Холидей“ ООД притежава Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност № РК-01-7735 и е сключил застраховка Отговорност на Туроператора – застрахователна полица №03700100002156 в ”ЕВРОИНС” АД, 1592 София, бул. Христофор Колумб №43, тел: 02/9651 525.

Цената включва:

транспорт с комфортен туристически автобус

3 нощувки със закуски и вечери в Дуръс/Голем в хотел 3*, при настаняване в двойни/тройни стаи;

медицинска застраховка при пътуване в чужбина за лица до 69 год.;

водач – представител на агенцията – организатор.

Цената не включва:

еднодневна екскурзия с местен екскурзовод до Тирана и Круя – 10 евро /входни такси се заплащат отделно/;

екскурзия до Берат и обиколка на Дуръс – 10 евро /входни такси се заплащат отделно/;

пешеходна обиколка на Охрид с екскурзовод – 5 евро;

застраховка при пътуване в чужбина за лица над 69 год. – 10 лв;

входни такси за туристическите обекти;

настаняване в единична стая – 90 лв.

 

Ориентировъчни цени на входни такси:

Берат: Крепостта – 100 албански леки;

Круя: Музеят на Скендербег – 200 албански леки;

Дуръс: Амфитеатъра – 400 албански леки;

Охрид: Самуиловата крепост – 30 македонски денара;

църквата Св. Климент и Пантелеймон – 50 македонски денара

Входните такси се заплащат на място в Албания в албански леки и в Северна Македония в македонски денари.

Препоръчителна е обмяната на валута от България! Ориентировъчни валутни курсове: 1 лв. = 70 ALL /албански леки/; 1 лв. = 30 MKD /македонски денара/

Цена:298 лв.

За допълнителни въпроси, моля попълнете формата