Великден в Албания и Македония

 • Тирана
 • скендерберг
 • Дуръс, Албания
 • Torra_ne_Durres
 • Tirana-Old-Bridge12
 • Tirana-albania
 • Tirana_-_Skanderbeg_monument_by_night
 • Tirana,Colourful_houses
 • Great_Mosque_of_Durres_2016_Albania
 • Durrës_Albania
 • Durres
 • Durres (11)
 • Bazaar_in_Krujë
 • Дуръс

Елбасан – Дуръс – Круя – Тирана – Струга – Охрид – Св. Наум – Скопие

3 нощувки, 3 закуски, 3 вечери

Ден1 /25.04./- Отпътуване от Варна /18.30ч. – ул. Антим I /, от Бургас /20:45ч. – бензиностанция ОМВ до Метро/, от Стара Загора /22:45ч. – бензиностанция Лукойл/, от Пловдив /23:50ч. – бензиностанция ОМВ, бул. Дунав/, от София /01:30ч. – бензиностанция ОМВ до Западен парк/ по маршрут ГКПП Гюешево – Крива Паланка – Скопие – Охрид.

Ден2 /26.04./- Преди обяд спирка и разходка в гр. Елбасан – древната Скампа. Градът възниква през I век, а началото на днешния Елбасан е поставено през 1466г. от османския султан Мехмед II. Днес градът е един от най-големите градове в страната, известен с добре запазените си крепостни стени. Следобяд пристигане в Дуръс – разположен на брега на Адриатическата ривиера. Дуръс е втори по-големина град, най-голямото албанско пристанище и морски курорт, който е предпочитан за почивка, както от местните хора, така и от нарастващият поток от чуждестранни туристи. Настаняване в хотел. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 3 /27.04./- Закуска. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия с местен екскурзовод до Тирана и Круя /доплащане 15 евро/: Круя е малко градче, от което преди пет века Скендербег управлявал обединените албански племена. Разходка по старата османска чаршия и посещение на крепостта с музея на Скендербег и етнографския музей. Отпътуване за столицата на Албания – Тирана. Панорамна обиколка на града – централният площад “Скендербег”, с паметника на албанския национален герой, джамията на Етем бей, часовниковата кула, Пирамидата – някогашен мавзолей на албанския първи секретар на комунистическата партия Енвер Ходжа. Свободно време. Обиколка на Дуръс – най-древният град на територията на днешна Албания, а също и нейна столица по време на Втората Световна война, когато страната е окупирана от Италия. В миналото е попадал в границите на Българското царство, поради което е бил наричан със славянското име Драч. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден4 /28.04./- Закуска. Отпътуване за Охрид и кратка спирка в Струга, където се намира къщата на братя Миладинови. Пешеходна разходка с местен екскурзовод из Стария град Охрид /допълнително заплащане/: Самуиловата крепост; църквата “Св. Пантелеймон”, където се съхраняват мощите на св. Климент Охридски; църквата “Света София”, посветена на Христовата мъдрост и служила като катедрален храм по времето на цар Самуил; античният театър и градската чаршия. Посещение на манастира “Св. Наум”. По желание разходка с корабче из Охридското езеро /осъществява се при мин. 25 желаещи и при подходящи метеорологични условия/. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

Ден5 /29.04./- Закуска. Отпътуване за България и кратък престой в столицата и най-голям град на Република Македония – Скопие. Пешеходна разходка от крепостта Скопско кале, църквата “Свети Спас”, със саркофага на Гоце Делчев, до реконструираният площад “Македония”, фонтаните и новите скулптурни композиции и др. Пристигане в София – вечерта, в Бургас и Варна – рано сутринта на следващият ден.

Информация:

Обявената цена е на човек настанен в двойна /тройна стая и е валидна при група от минимум 35 човека.

Всички допълнителни екскурзии и мероприятия, които не са включени в пакетната цена се реализират при мин. 20 туристи.

Пътуването като цяло не е подходящо за хора с ограничена подвижност.

Желание за комбиниране и настаняване в стая с друг човек от групата се заявява предварително и се извършва само при съществуваща възможност, т.е ако има подходящ човек. Туроператора не поема отговорност в случай, че в групата няма подходящ човек и комбинацията не е възможна.

Резервация се счита за актуална при внасяне на депозит – 30% от пакетната цена и доплащане на остатъка до 15 дни преди датата на отпътуване.

Срок за уведомление при недостатъчен брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Необходими документи: валидна лична карта или международен паспорт; за деца до 18 г., пътуващи с един или без родител – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители (оригинал + копие).

Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната. Програмата е предварителна и туроператорът си запазва правото на актуализация и промяна в цените при по-малък брой участници в групата, покачване цените на горивата, таксите, валутните курсове, както и в последователността на допълнителните мероприятия в зависимост от възможността на местните екскурзоводи и при други независещи от туроператора обстоятелства.

Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

„Енджой Холидей“ ООД притежава Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност № РК-01-7735 и е сключил застраховка Отговорност на Туроператора – застрахователна полица №03700100001560 в ”ЕВРОИНС” АД, 1592 София, бул. Христофор Колумб №43, тел: 02/9651 525.

Цената включва:

транспорт с комфортен туристически автобус

2 нощувки със закуски и вечери в Дуръс/Голем в хотел 3*, при настаняване в двойни/тройни стаи;

1 нощувка със закуска и вечеря в Охрид /район в хотел 3*, при настаняване в двойни/тройни стаи

пешеходна обиколка на Скопие;

посещение на Елбасан;

посещение на гр. Струга;

медицинска застраховка при пътуване в чужбина за лица до 69 год.;

водач – представител на агенцията – организатор.

Цената не включва:

еднодневна екскурзия с местен екскурзовод до Тирана, Круя и туристическа обиколка на Дуръс – 15 евро /входни такси се заплащат отделно/;

пешеходна обиколка в Охрид и посещение на манастира “Св. Наум” с местен екскурзовод – 10 лв. /входните такси се заплащат отделно/;

разходка с корабче из Охридското езеро /1 час/– 15 лв.;

застраховка при пътуване в чужбина за лица над 69 год. – 10 лв.;

входни такси за туристическите обекти;

настаняване в единична стая – 70 лв.

 

Ориентировъчни цени на входни такси:

Круя: Музеят на Скендербег – 200 албански леки;

Дуръс: Амфитеатъра – 400 албански леки;

Скопие: църквата “Свети Спас” и музея на Гоце Делчев – 120 македонски денара;

Входните такси се заплащат на място в албански леки и македонски денари. Препоръчителна е обмяната на валута от България! Ориентировъчни валутни курсове: 1 лв. = 70 ALL /албански леки/; 1 лв. = 30 MKD /македонски денара/.

Цена:295 лв.

Резервирай сега

Общо
  × лв.295 = лв.295