СПА ТЕРМЕ Букурещ

  • Terme
  • bukarest-therme
  • bucharest-2711896_1920
  • bucharest-2711816_1920
  • Bucharest_Ateneul_Roman
  • Bucharest
  • Bucarest
  • Lipscani Old Town

еднодневна екскурзия

Поглезете се с незабравимо СПА изживяване през уикенда

Цена: 50 лв. – от Варна и Провадия; 45 лв. – от Шумен; 40 лв. – от Русе

 

Отпътуване рано сутринта от Варна /ул. Антим I/, от Провадия, от Шумен /бензиностанция Шел 7-ми км/, от Русе /бензиностанция ОМВ Чародейка/ по маршрут Дунав мост – Букурещ.

Пристигане преди обяд в Букурещ. Кратка панорамна автобусна обиколка на столицата на северната ни съседка – Площад „Унири”, Площад „Университетски”, Народният театър, Площад „Виктория”, булевард „Авиатори”, „Триумфалната арка”, построена през 1922 год. по подобие на арката в Париж, в памет на загиналите румънски войни в Първата световна война, „Скънтея“ – огромна сграда, в която се намират централите на най-големите румънски вестници, Дипломатическият квартал, бул. „Киселов”, Природо – научен музей, старата главна улица на града „Каля Викторией“ или Пътят на победата, на която са разположени интересни исторически сгради, Площадa на революцията, на който се намират храмът на музиката “Атенеум” – седалище на Филхармонията и най-голямата концертна зала в Румъния, Университетската Библиотека, Статуята на румънския крал Карл I, Кралският дворец, бившият Партиен дом на румънската комунистическа партия и т.н.

Спирка за снимки пред Двореца на Парламента – най-голямата административна сграда в света след сградата на Пентагона в САЩ с внушителни размери – височина 86 м, като има и подземна част с няколко етажа, дължина 270 м, 1100 помещения, концертна зала, библиотеки, ресторанти и др.

Свободно време за разходка в Стария град по тесните улички с интересни, красиви и добре запазени здания.

Посещение на комплекс „Терме“– най-големият закрит уелнес комплекс в Европа и идеалното място за релакс и забавления сред екзотична атмосфера, пресъздадена от тропическа растителност и постоянна температура от 30 градуса през цялата година. Комплексът е разделен на три зони: „Palm“ – зона за релаксация сред палмови дървета и тропическа растителност– най-голямата градина от този тип в Европа; „Elysium“ – термални бани, масажи и СПА;„Galaxy“ е центърът на забавления– басейн с вълни, пързалки и др.

За тези, които не желаят да посетят „Терме Букурещ” свободно време в МЕГАМОЛ Банеаса Шопинг Сити – идеално място за пазаруване с над 300 магазина с известните марки Zara; Diesel; Desigual; Guess; H&M; Kenvelo; Lacoste; Levi`s; Mango и др. До търговският център се намират и хипермаркетите IKEA, Carrefour, също и заведения за хранене – McDonald’s и KFC.

Отпътуване за България следобед.

 

Информация:

Обявената цена е на човек и е валидна при група от минимум 35 човека.

Пътуването като цяло не е подходящо за хора с ограничена подвижност.

 

Туроператорът не носи отговорност при изгубен, забравен или повреден багаж.

Срок за уведомление при недостатъчен брой туристи: 3 дни преди датата на отпътуване.

 

Необходими документи: валидна лична карта или международен паспорт; за деца до 18 г., пътуващи с един или без родител – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители (оригинал + копие).

Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната. Програмата е предварителна и туроператорът си запазва правото на актуализация и промяна в цените при по-малък брой участници в групата, покачване цените на горивата, таксите, валутните курсове, както и в последователността на допълнителните мероприятия в зависимост от възможността на местните екскурзоводи и при други независещи от туроператора обстоятелства. Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

„Енджой Холидей“ ООД притежава Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност № РК-01-7735 и е сключил застраховка Отговорност на Туроператора – застрахователна полица №03700100003408 в ЗД ”ЕВРОИНС” АД, 1592 София, бул. Христофор Колумб №43, тел: 070017241.

Цената включва:

транспорт с комфортен туристически автобус;

панорамна обиколка на Букурещ;

пътни, административни и туристически такси;

представител на фирмата – организатор.

Цената не включва:

застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ – 3 лв. за лица до 69 год.; за лица над 69 год. – 5 лв.;

Входни такси за “Терме Букурещ” –

цени за достъп през уикенда за 3 часа престой:

Зона Галакси: възрастни – 64 леи; студенти и пенсионери – 54 леи; дете /3-16 г./ – 47 леи;

Зона „Палмата“ /за посетители над 16г./: възрастен – 79 леи; студенти и пенсионери – 69 леи;

Зона „Елисиум“ /за посетители над 16г./: включва достъп до Галакси и Палмата/ – 99 леи;

цени за достъп през уикенда за 4,5 часа престой:

Зона Галакси: възрастни – 81 леи; студенти и пенсионери – 71 леи; дете /3-14 г./ – 64 леи;

Зона „Палмата“ /само за посетители над 14 г./: възрастен – 104 леи; ученици и пенсионери – 94 леи;

зона „Елисиум“ – за посетители над 16 г. /включва достъп до Галакси и Палмата/възрастен – 130 леи;

наем хавлия – 21 леи; наем халат – 29 леи /входните такси са ориентировъчни и е възможно да бъдат променени/.

Входните такси са ориентировъчни и е възможно да бъдат променени.

Ориентировъчен курс: 1 румънска лея = 0,42 ст.

Цена:50 лв.

За допълнителни въпроси, моля попълнете формата