Будапеща красавицата на Дунав, полет от Бургас

  • budapest12
  • budapest-night3
  • chain-bridge-Budapest
  • Arcade fishermans bastion-Budapest
  • budapest-

4 дни / 3 нощувки със закуски в Будапеща

Ден 1: Полет в 09:50 ч на АК “Ryanair” Бургас – Будапеща.

Пристигане в Будапеща в 10:30ч. Трансфер до хотела.

Свободно време или по желание панорамна пешеходна обикoлка на Буда и Пеща с местен лицензиран екскурзовод /заплаща се допълнително/. Разглеждането на многобройните забележителности от двете страни на р. Дунав – в Буда и в Пеща, започва с кратко представяне на Унгарската държава и история на емблематичния „Площад на героите“ – мемориал издигнат в чест на хилядолетие от установяването на Унгарски племена по тези земи и основаването на държавата. Площадът е заобиколен от Музея на изящните изкуства, от едната страна и Изложбената зала, от друга на територията на красив градски парк, в който ще откриете още Зоологическата градина, известния ресторант „Гундел“, минералните бани „Сечени“, замъка „Войдахуняд“ и др. Следва преминаване по най-известния булевард –„Граф Ондраши“ и Операта, Мостовете на р. Дунав – украшенията и разкоша на Будапеща, впечатляващата сграда на Парламента, Будайския хълм с Рибарските кули, Кралският дворец, Църквата Св. Матияш и др.

По желание разходка с корабче по р. Дунав /с допълнително заплащане/.

Свободно време за разходка по пешеходната търговска улица „Ваци“.

Нощувка.

Ден 2: Закуска.

Свободно време или по желание полудневна екскурзия до Сентендре – живописно градче на брега на река Дунав, което привлича от десетилетия художници и майстори на занаятите, а те от своя страна са причина селището да се радва на огромен туристически интерес. Името на града, основан някога от сърби произхожда от Свети Андрей и с течение на годините се е видоизменило. Сред забележителностите на идиличното градче са няколко добре запазени православни църкви, Музей на миниатюрите с изумителни експонати, Музей на Коледните играчки, Музей на марципана, където на първия етаж посетителите могат да наблюдават процеса на производство, а на втория етаж – богата експозиция с готови произведения на изкуството. Свободно време за разходка из калдъръмените улички украсени с колоритни сергии с ръчно изработени изделия, елегантни витрини, уютни кафенета и ресторантчета.

Връщане в хотела. Свободно време.

Нощувка.

Ден 3: Закуска.

Свободно време или по желание

–    целодневна екскурзия до Виена

–    пешеходна обиколка с екскурзовод на Бохемския район в Будапеща и ул. „Кирай“

Идеи за свободното време:

–   Посещение на Парламента с предварителна заявка

–   Унгарска национална галерия – постоянна изложба

–    Базилика „Св. Стефан”

–    СПА и релакс ден в баня „Сечени“ – една от най-добрите и най-големи СПА бани в Европа със своите 15 закрити къпални и 3 големи открити басейна. Съществува от 1913 г. върху естествени горещи извори с лечебни свойства – парни бани, сауни, масажни терапии.

Нощувка.

Ден 4: Закуска – пакет.

Рано сутринта трансфер до летище. В 06:50ч. полет Будапеща – Бургас /кацане в 09:30ч/.

 

Информация:

o  Обявената цена е на човек настанен в двойна стандартна стая.

o   Обявената цена е валидна при минимум 10 туриста.

o   Желание за комбиниране и настаняване в стая с друг човек от групата се заявява предварително и се извършва само при съществуваща възможност т.е ако има подходящ човек. Туроператора не поема отговорност в случай, че в групата няма подходящ човек и комбинацията не е възможна.

o   Резервация се счита за актуална при внасяне на депозит – 50% от пакетната цена и доплащане на остатъка до 15 дни преди датата на отпътуване.

o  Туроператорът не носи отговорност при изгубен, забравен или повреден багаж

o  Срок за уведомление при недостатъчен брой туристи: 10 дни преди датата на отпътуване.

 

Необходими документи: валидна лична карта или международен паспорт; за деца до 18 г., пътуващи с един или без родител – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители (оригинал + копие).

Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната. Програмата е предварителна и туроператорът си запазва правото на актуализация и промяна в цените при по-малък брой участници в групата, покачване цените на горивата, таксите, валутните курсове, както и в последователността на допълнителните мероприятия в зависимост от възможността на местните екскурзоводи и при други независещи от туроператора обстоятелства. Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

„Енджой Холидей“ ООД притежава Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност № РК-01-7735 и е сключил застраховка Отговорност на Туроператора – застрахователна полица № 03700100003408 ”ЕВРОИНС” АД, 1592 София, бул. Христофор Колумб №43, тел: 0700 17 241.

Цената е на човек и включва:

Самолетен билет Бургас – Будапеща – Бургас с включен ръчен багаж 40 см – 20 см – 25 см

3 нощувки и 3 закуски в хотел 2/3* в Будапеща, при настаняване в двойни и тройни стаи;

Градска такса;

Водач представител на фирмата-организатор по време на пътуването /при група над 10 човека/

Цената не включва:

Входни такси и билети за туристически обекти посочени в програмата;

Трансфер летище – хотел – летище – 25 евро /при мин. 10 човека/

Трансфер Варна – Бургас – Варна – 50 лв. /при мин. 8 човека/

Допълнителен багаж и приоритетно качване на борда – при запитване;

Панорамна обиколка на Будапеща в местен екскурзовод и беседа на български език – 20 евро /при мин. 10 човека – включва транспорт и беседа на български език; при по-малко от 10 човека се осъществява с градски транспорт/

Разходка с корабче по река Дунав – 20 евро/при група от мин 10 чов. – съпроводена от беседа на професионален екскурзовод на български език/

Полудневна екскурзия до Сентендре с екскурзовод – 15 евро /осъществява се с градски транспорт при група от мин. 10 човека/

Екскурзия до Виена /организира се при мин. 4 човека/ – при запитване;

Медицинска застраховка за лица до 65 год. – 5 лв.; над 65 год. – 7 лв.;

Настаняване в единична стая – 125 лв.;

Цена:365 лв.

За допълнителни въпроси, моля попълнете формата