Турската Венеция – Ескишехир и първата столица на Османската империя – Бурса

 • Eskisehir-Sazova
 • Eskisehir-Sazova8
 • Eskisehir-Sazova2
 • Eskisehir-Sazova3
 • Eskisehir-Sazova4
 • Eskisehir-Sazova6
 • Eskisehir-Sazova7
 • Eskisehir-Sazova5
 • Eskisehir-Sazova9
 • Eskisehir-Sazova10
 • eskisehir 4
 • eskisehir
 • eskişehir-3
 • Bursa_-TOPHANE
 • Bursa_Irgandı-Çarşılı-Köprü
 • Bursa_MURAT-CAMII
 • eskisehir 2
 • Bursa Tophaane
 • Bursa kebap
 • Osman Gazi

4 дни / 2 нощувки със закуски

Ден 1: Отпътуване вечерта от Русе, Шумен, Варна и Бургас по маршрут ГКПП М.Търново – Истанбул – Ескишехир. Преминаване от Европейския към Азиатския континент над пролива Босфора по моста „Явуз Султан Селим“, първоначално наречен „Третия мост“. Нощен преход.

Ден 2: Пристигане сутринта в Ескишехир – градът на турския всепризнат и обичан хитрец Настрадин Ходжа. Името означава „Стар град“ и действително има добре съхранена стара част, която впечатлява с автентична атмосфера и интересна архитектура на пъстроцветни стари къщи, кафенета предлагащи ароматно кафе и сладки изкушения.

Пешеходна разходка в етнографски комплекс „Одунпазаръ“ с автентични стари къщи, магазинчета и работилнички.

Ескишехир същевременно е и град със съвременен облик, град на университети и паркове, изключително цветен, красив и подреден. Едно от най-разкошните бижута на града са мостовете на река Порсук, които вечер се превръщат в цветна феерия.

Настаняване в хотел след 14:00ч.

Свободно време и възможност за разходка с корабче по река Порсук.

Нощувка.

Ден 3: Закуска.

Разходка в парк Сазова – зоопарка с аквариума е най-популярната забележителност в Ескишехир. Разположен е на площ от 400 000 кв.м. с множество ресторанти, амфитеатър за концерти на открито, най – различни тематични кътове за забавление на децата, научен център, пиратския кораб, планетариума, зоопарка и аквариума. Кулминацията в парка е приказният замък, който е първи по рода си в Турция.

Отпътуване за Бурса – четвъртият по големина град в Турция. Съвременен град, който същевременно е съумял да съхрани автентичните си културни богатства и очарованието на Ориента. Бурса е като оазис с много градини и паркове, поради което е наричан често „Зелена Бурса“. Разположен е на пътя на коприната, което още от древността предпоставя издигането му в текстилен и търговски център за коприна и копринени изделия – най-вече великолепни и висококачествени шалове.

По желание туристическа обиколка с екскурзовод за разглеждане на забележителностите /доплащане 5 евро/ – Кервансараите в центъра на града, най-голямата джамия – Улу Джами, която има 20 блестящи малки купола и забележителен фонтан във вътрешната й част, етнографския комплекс и панорамната площадка, където се намират гробниците на първите османски владетели Осман и Орхан бей.

Свободно време за разходка.

Нощувка.

Ден 4: Закуска.

Свободно време.

Освобождаване на хотела.

Отпътуване за България.

Пристигане в Бургас и Варна – вечерта, в Шумен и Русе – късно вечерта.

 

Информация:

Обявената цена е на човек настанен в двойна / тройна стая и е валидна при група от минимум 40 човека.

Всички допълнителни екскурзии и мероприятия, които не са включени в пакетната цена се реализират при мин. 20 туристи.

Желание за комбиниране и настаняване в стая с друг човек от групата се заявява предварително и се извършва само при съществуваща възможност т.е ако има подходящ човек. Туроператора не поема отговорност в случай, че в групата няма подходящ човек и комбинацията не е възможна.

Програмата като цяло не е подходяща за хора с ограничена подвижност.

Резервация се счита за актуална при внасяне на депозит – 30% от пакетната цена и доплащане на остатъка до 10 дни преди датата на отпътуване.

Срок за уведомление при недостатъчен брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Необходими документи: валидна лична карта или международен паспорт; за деца до 18 г., пътуващи с един или без родител – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители /оригинал + копие/.

Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната.

Програмата е предварителна и туроператорът си запазва правото на актуализация и промяна в цените при по-малък брой участници в групата, покачване цените на горивата, таксите, валутните курсове, както и в последователността на допълнителните мероприятия в зависимост от възможността на местните екскурзоводи и часовете за резервация на обектите, които се посещават и при други независещи от туроператора обстоятелства.

Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

„Енджой Холидей“ ООД притежава Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност № РК-01-7735 и е сключил застраховка Отговорност на Туроператора – застрахователна полица № 03700100003980 ”ЕВРОИНС” АД, 1592 София, бул. Христофор Колумб №43, тел: 0700 17 241.

Цената включва:

Транспорт от Варна и Бургас с комфортен туристически автобус;

1 нощувка със закуска в хотел 3/4* в Ескишехир (централно разположен), при настаняване в двойни и тройни стаи;

1 нощувка със закуска в хотел 3/4* в Бурса (централно разположен), при настаняване в двойни и тройни стаи;

Медицинска застраховка при пътуване в чужбина за лица до 65 год.;

Пътни и туристически такси;

Представител на фирмата-организатор по време на пътуването.

Цената не включва:

Входни такси и билети за туристически обекти;

Разходка с корабче по р. Порсук;

Пешеходна обиколка на Бурса с лицензиран екскурзовод – 5 евро;

 

Медицинска застраховка при пътуване в чужбина за лица от 66 до 75 год. – 8 лв., над 75 год. – 15 лв.

Настаняване в единична стая – 90 лв.;

Двупосочен транспорт от: Русе – 30 лв.; Шумен – 15 лв. /при мин. 10чов./;

Застраховка „Отмяна на пътуване“.

Цена:290 лв.

За допълнителни въпроси, моля попълнете формата