Бурса, Ескишехир, Истанбул

 • eskisehir 4
 • Bursa_-TOPHANE
 • Bursa_Irgandı-Çarşılı-Köprü
 • Bursa_MURAT-CAMII
 • eskisehir
 • eskişehir-3
 • eskisehir 2
 • Eskisehir-park-2
 • Eskisehir-park1
 • Eskisehir_nastradin
 • istanbul (2)
 • Istanbul_Hagia_Sofia
 • Istanbul_Panorama
 • istanbul-
 • istanbul_balat-
 • istanbul_galata
 • Istanbul_Kiz_kulesi
 • istanbul_rumeli-fortress
 • Istanbul-bridge

Ден 1: Отпътуване вечерта от Русе, Шумен, Варна, Бургас по маршрут ГКПП М. Търново – Истанбул – Ескишехир. Нощен преход.

Ден 2: Пристигане сутринта в Ескишехир – градът на турския всепризнат и обичан хитрец Настрадин Ходжа. Името означава „Стар град“ и действително има добре съхранена стара част, която впечатлява с автентична атмосфера и интересна архитектура на пъстроцветни стари къщи, кафенета предлагащи ароматно кафе и сладки изкушения. Ескишехир същевременно е и град със съвременен облик, град на университети и паркове, изключително цветен, красив и подреден. Едно от най-разкошните бижута на града са мостовете на река Порсук, които вечер се превръщат в цветна феерия.

Настаняване в хотел след 14:00ч.

Свободно време и възможност за разходка с корабче по река Порсук.

Вечеря. Нощувка.

Ден 3: Закуска.

Отпътуване за Бурса – четвъртият по големина град в Турция. Съвременен град, който същевременно е съумял да съхрани автентичните си културни богатства и очарованието на Ориента. Бурса е като оазис с много градини и паркове, поради което е наричан често „Зелена Бурса“. Разположен е на пътя на коприната, което още от древността предпоставя издигането му в текстилен и търговски център за коприна и копринени изделия – най-вече великолепни и висококачествени шалове.

По желание туристическа обиколка с екскурзовод за разглеждане на забележителностите /доплащане 5 евро/ – Кервансараите в центъра на града, най-голямата джамия – Улу Джами, която има 20 блестящи малки купола и забележителен фонтан във вътрешната й част, етнографския комплекс и панорамната площадка, където се намират гробниците на първите османски владетели Осман и Орхан бей.

Свободно време за разходка.

Вечеря. Нощувка.

Ден 4: Закуска.

Отпътуване за Истанбул. Настаняване в хотел.

Свободно време или по желание:

Посещение на „САПФИР” – една от най-високите жилищни сгради в Европа и първата екологична сграда на Турция. Освен жилищни имоти, в комплексът се помещава търговски център, голф игрище, спортен и СПА център и обществени зони. На последния етаж има панорамна площадка, откъдето се открива зашеметяващ изглед към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва от „SkyRIDE” – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул.

ИЛИ

Хроники на Истанбул & хълмът Пиер Лоти – районите Фенер и Балат са стари квартали в европейската част на Истанбул, на брега на Златния рог, основно с гръцко и еврейско население в миналото. Разходката в квартал Балат е за тези, които искат да стигнат до съвсем различен Истанбул, до неговите скрити кътчета, потайни местенца и да видят града по друг начин. Тесни наклонени калдъръмени улички с ярко оцветени къщи в османски стил, които придават автентична и донякъде романтична атмосфера на района. Исторически паметници свидетелстват за богатата история и развитие на района. В квартала могат да се видят забележителности като Гръцкия православен лицей, Църквата „Св. Георги“ и Вселенската патриаршия, църквата „Св. Теодосий“, Стръмната улица със стълбите, църквата “Св. Богородица Влахерна” и Влахернски дворец, известен и като Порфирогенет. Единственият относително добре запазен византийски дворцов комплекс, който е бил основна резиденция на монарха през 11в. Посещение на българската църква „Свети Стефан“, известна като Желязната църква, защото е изградена от готови железни елементи във Виена. Представлява трикорабна базилика, създадена в края на XIX векс кръстообразна форма и красиви орнаменти. Олтарът е обърнат към Златния рог, а над притвора се издига 40-метрова камбанария. Финалът на обиколката из потайностите на Истанбул е в квартала Еюп и историческото кафене „Пиер Лоти“, до което ще се изкачим с лифт, за да се потопим в автентична атмосфера съхранена от 19 в. на чаша чай или турско кафе – приготвено върху жарава, с дебел каймак и уникален аромат. Ще се отдадем на заслужена почивка и ще се полюбуваме на зашеметяващ изглед към града и Златния рог.

Вечерта:

„Блясъка на Босфора“ – нощен круиз по Босфора с включена вечеря, шоу програма, ориенталски танци, дискотека. Примерно меню – салата асорти, топли предястия, зелена салата, основно ястие, сезонни плодове или турски сладкиш за десерт. Неограничена консумация на безалкохолни и алкохолни напитки местно производство.

Ден 5: Закуска.

Освобождаване на хотела.

Посещение на „Aqua Florya” – голям търговски и развлекателен комплекс, разположен на площ от 45 000 кв.м. с красив панорамен изглед към Мраморно море. Освен шопинг, в комплекса се намира един от най-големите аквариуми в света. Общата му площ е 22 000 квадратни метра, вместимост 6800 куб.м. над 1500 вида земни и морски същества от Черно, Мраморно, Егейско и Червено море, протока Босфора, Суецкия и Панамския канал и тропическата гора. Аквариумът има множество зали, богато разнообразие от морски обитатели, като огромни и любопитни скатове, страховити акули, риби-клоуни, зала “Антарктида”, “Тропическа гора” и много други.

Отпътуване за България. Пристигане в Бургас и Варна – вечерта, в Шумен и Русе – късно вечерта.

 

Информация:

Обявената цена е на човек настанен в двойна / тройна стая и е валидна при група от минимум 40 човека.

Всички допълнителни екскурзии и мероприятия, които не са включени в пакетната цена се реализират при мин. 20 туристи.

Желание за комбиниране и настаняване в стая с друг човек от групата се заявява предварително и се извършва само при съществуваща възможност т.е ако има подходящ човек. Туроператора не поема отговорност в случай, че в групата няма подходящ човек и комбинацията не е възможна.

Програмата като цяло не е подходяща за хора с ограничена подвижност.

Резервация се счита за актуална при внасяне на депозит – 30% от пакетната цена и доплащане на остатъка до 10 дни преди датата на отпътуване.

Срок за уведомление при недостатъчен брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

 

Необходими документи: валиден международен паспорт; за деца до 18 г., пътуващи с един или без родител – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители /оригинал + копие/.

Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната.

Програмата е предварителна и туроператорът си запазва правото на актуализация и промяна в цените при по-малък брой участници в групата, покачване цените на горивата, таксите, валутните курсове, както и в последователността на допълнителните мероприятия в зависимост от възможността на местните екскурзоводи и часовете за резервация на обектите, които се посещават и при други независещи от туроператора обстоятелства.

Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

„Енджой Холидей“ ООД притежава Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност № РК-01-7735 и е сключил застраховка Отговорност на Туроператора – застрахователна полица № 03700100003408 ”ЕВРОИНС” АД, 1592 София, бул. Христофор Колумб №43, тел: 0700 17 241.

Цената включва:

Транспорт от Варна и Бургас с комфортен туристически автобус;

1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3* в Ескишехир, при настаняване в двойни и тройни стаи;

1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3* в Бурса, при настаняване в двойни и тройни стаи;

1 нощувка със закуска в хотел 3* в Истанбул, при настаняване в двойни и тройни стаи;

Пътни и туристически такси;

Представител на фирмата-организатор по време на пътуването;

Медицинска застраховка при пътуване в чужбина за лица до 65 год.;

Разходка в Ескишехир;

Посещение на гр. Бурса.

Цената не включва:

Входни такси и билети за туристически обекти;

Разходка с корабче по р. Порсук;

Пешеходна обиколка на Бурса с лицензиран екскурзовод – 5 евро;

Хроники на Истанбул & хълмът Пиер Лоти – 25 евро /включва трансфер, екскурзоводско обслужване на български език, входна такса, билет за лифта/

„Блясъка на Босфора“ – 40 евро /включва трансфер, плаване с кораб, вечеря с неограничена консумация на безалкохолни и алкохолни напитки местно производство, шоу програма, ориенталски танци, дискотека/;

Посещение на небостъргач „Сапфир“ – 25 евро /включва входна такса за Сапфир и „Skyride” и транспорт/

Медицинска застраховка при пътуване в чужбина за лица от 66 до 75 год. – 8 лв., над 75 год. – 15 лв.

Настаняване в единична стая – 90 лв.;

Двупосочен транспорт от: Русе – 25 лв.; Шумен и Провадия – 10 лв. /при мин. 10чов./

Застраховка „Отмяна на пътуване“.

Цена:310 лв.

За допълнителни въпроси, моля попълнете формата