Майски празници на две морета между Европа и Азия

  • peizaj canakkale
  • canakkale-3
  • canakkale
  • çanakkale1
  • canakkale_turkey_trojan_horse_
  • canakkale-123
  • Одрин
  • 10.Kirklareli

Чанаккале – остров Бозджаада – Асос – Лозенград

1 ден: Варна – Бургас – Малко Търново –Чанаккале

Отпътуване от Русе/20:00ч./, от Шумен /“5-ти км“ – 21:00ч./, от Варна /ул. Антим I – 22:20ч./, от Бяла /23:00ч./, от Сл. бряг /бензиностанция ОМВ – 23:50ч./, от Поморие / бензиностанция „Петрол” – 00:20ч./, от Бургас /бензиностанция ОМВ до хотел „Мираж“ – 00:50ч./ по маршрут ГКПП Малко Търново – Кешан – Гелиболу. Нощно пътуване.

2 ден: Чанаккале

Рано сутринта преминаване на пролива Дарданели – тесен пролив и воден път от международно значение, свързващ Мраморно море със Средиземно и Егейско море. Проливът е част от континенталната граница между континентите Европа и Азия и разделя азиатската от европейската част на Турция.

Пристигане преди обяд в Чанаккале – съвременен многолик и оживен град с богата история, легенди и природни дадености.

Свободно време за разходка по крайбрежния булевард, където с намира символа на града – внушителният Троянски кон, реквизит от филма „Троя”, подарък на града; Часовниковата кула и старият град, който ще Ви пренесе в един различен свят с калдъръмени улички и запазени стари сгради, в които се помещават кафенета и ресторантчета.

Нощувка.

3 ден: Чанаккале – Асос – остров Бозджаада

Закуска.

Свободно време или по желание екскурзия до античния град Асос и остров Бозджаада /заплаща се допълнително/ – една вълнуваща среща с историята.

Асос е селище, датиращо от 7 в. пр.н.е. – тук сред свещената планина Ида, все още се виждат внушителните колони и останки от древния храм на Атина Палада, откъдето се разкрива невероятна гледка към живописно нарязаното крайбрежие на Егейско море и остров Лесбос. Големият мислител и философ Аристотел прекарва тук няколко години от живота си, основавайки своя школа.

Отпътуване с ферибот за о. Бозджаада или Тенедос – старото гръцко наименование, споменавано още от времето на Херодот. Днес това е вторият по големина турски остров в Егейско море и трети в цяла Турция, но дълги години на това място са живели гърци и това определено е оставило своя отпечатък във времето. Населението му е под 3000 души и се слави като най-спокойното кътче в южната ни съседка. Пешеходна разходка из цветните калдъръмени улички с добре съхранена архитектура на старите къщи и обсипани фасади с пъстри петунии, трендафили и виещи се цветя. Разглеждане на стария град, Тенедоската крепост от XIX век, най-голямата църква на острова – „Св. Богородица“ от XIX век.

Връщане в Чанаккале. Нощувка.

4 ден: Чанаккале – Лозенград – Бургас – Варна

Закуска.

Отпътуване за България.

Спирка в Лозенград – любим на стотици българи, които го посещават всяка седмица и се снабдяват с евтини перилни препарати, баклава, локум, пишмание, ядки, прежда, прочутите турски кори за баница, кисело мляко, кашкавал, сирене и т.н.

Свободно време в центъра на града, където може да се намери всичко на изгодни цени – пресни плодове и зеленчуци, млечни продукти, ядки, сушени плодове, кухненска посуда, бельо, дрехи, обувки, чанти, куфари, аксесоари, козметика, лекарства и какво ли още не…. В центъра на града има много магазини на известните турски марки LCWAIKIKI, FLO, DeFacto, KOTON, Karaca, Mavi Jeans, TAÇ, Kutahya, Bizim, A101, Bim, Sok и др.

Възможност за обяд в някое от местните ресторантчета, които изкушават с прословутите Лозенградски кюфтенца. Или да пиете турско кафе с баклава в някоя от сладкарниците…

Пристигане във Варна и Бургас вечерта.

 

Цена
2 нощувки със закуски в хотел 3* 170 лв.
2 нощувки със закуски в хотел 4* 195 лв.

 

Информация:

o  Обявената цена е на човек настанен в двойна / тройна стая и е валидна при група от минимум 35 човека.

o  Всички допълнителни екскурзии и мероприятия, които не са включени в пакетната цена се реализират при мин. 20 туристи.

o  Посещението и пътуването до остров Бозджаада се осъществява при подходящи метеорологични условия.

o  Желание за комбиниране и настаняване в стая с друг човек от групата се заявява предварително и се извършва само при съществуваща възможност т.е ако има подходящ човек. Туроператора не поема отговорност в случай, че в групата няма подходящ човек и комбинацията не е възможна.

o  Резервация се счита за актуална при внасяне на депозит – 30% от пакетната цена и доплащане на остатъка до 10 дни преди датата на отпътуване.

o  Срок за уведомление при недостатъчен брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

 

COVID 19:

При влизане в Р Турция и Р България туристите е необходимо да представят:

– отрицателен PCR тест за SARS-Cov-2 не по-стар от 72 часа, или

– бърз антигенен тест не по-стар от 48 часа, или

– сертификат за ваксинация срещу COVID-19, ако са изминали не по-малко от 14 дни от завършване на ваксинацията, или

– официален документ, издаден от компетентна институция, че са преболедували COVID-19 в рамките на последните 6 месеца.

 

Необходими документи: международен паспорт, валиден минимум 90 дни след датата на завръщане; за деца до 18 г., пътуващи с един или без родител – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители /оригинал + копие/.

Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната. Програмата е предварителна и туроператорът си запазва правото на актуализация и промяна в цените при по-малък брой участници в групата, покачване цените на горивата, таксите, валутните курсове, както и в последователността на допълнителните мероприятия в зависимост от възможността на местните екскурзоводи и при други независещи от туроператора обстоятелства.

Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

„Енджой Холидей“ ООД притежава Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност № РК-01-7735 и е сключил застраховка Отговорност на Туроператора – застрахователна полица №03700100003408 ”ЕВРОИНС” АД, 1592 София, бул. Христофор Колумб №43, тел: 0700 17 241.

Цената включва:

Транспорт с комфортен туристически автобус;

2 нощувки и закуски в съответната категория хотел в Чанаккале, при настаняване в двойни и тройни стаи;

Представител на фирмата-организатор по време на пътуването;

Медицинска застраховка при пътуване в чужбина за лица до 65 год.;

Пешеходна обиколка на гр. Чанаккале;

Посещение на Лозенград.

Цената не включва:

Екскурзия до Асос и остров Бозджаада – 25 евро /заявява се и се заплаща предварително, включва транспорт , екскурзоводско обслужване, фериботен билет, входни такси за обектите се заплащат отделно/;

Входни такси и билети за туристически обекти;

Медицинска застраховка за лица 65г. – 69 г. – 6 лв.; над 69 г. – 12 лв.;

Настаняване в единична стая – доплащане 50 лв. за хотел 3*; 65 лв. за хотел 4*;

Отпътуване от Русе – 25 лв., Разград – 20 лв., Шумен и Провадия – 10 лв. /при минимум 10 човека/.

Цена:170 лв.

За допълнителни въпроси, моля попълнете формата