Слънчевият Кипър, полет от Варна

25.03. - 28.03.2023, 01.04. - 04.04.2023
  • Cyprus-2
  • Cyprus-3
  • Cyprus-Afrodity2
  • Cyprus-Afrodity
  • Cyprus
  • Limasol

4 дни/ 3 нощувки в Ларнака

Кипър е третият по големина остров в Средиземно море. Едно райско кътче, което всяка година със своя отлично организиран туризъм привлича стотици хиляди хора от целия свят. Чисто море, добре поддържани плажове, първокласни хотели, следи от древността, прекрасна кухня. Всичко това създава неподправената атмосфера на острова, визитна картичка на който е богинята на любовта Афродита.

25.03. – 28.03.2023г.                  Цена: 445 лв.

01.04. – 04.04.2023г.                  Цена: 495 лв.

13.05. – 16.05.2023г.                    Цена: 495 лв.

Програма:

Ден 1: В 19:55ч. полет Варна –Ларнака /продължителност – около 2 часа/.

Трансфер до хотела.

Ларнака е разположен на югоизточния бряг на острова, третият по големина град след Никозия и Лимасол в Кипър, с население от около 60 хиляди жители. Това е един от най – древните градове на острова със запазени уникални архитектурни и исторически паметници на историята – Стария флот, джамия Ал Кебир, църква Св. Лазар, където се съхраняват част от мощите на Св. Лазар, района около Замъка и старинните традиционни улици с безброй уютни и приканващи кафенета, барове и ресторантчета, предлагащи изкушаващи ястия от местната кухня, Средновековното пристанище и красивата крайбрежна палмова алея.

Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 2: Закуска.

Свободно време или по желание екскурзия до столицата Никозия и Лефкара с екскурзовод на български език.

Никозия, известна като последната разделена столица в света: “Зелената линия”, която разделя града на гръцка и турска част; посещение на катедралата Св. Йоан Кръстител; квартал Лиаки Гитония – старинната пешеходна част на града, изпъстрена с много сувенирни магазини, заведения и кафенета. Свободно време за разходка по известната улица “Ледра” и по желание преминаване в турската част на Никозия /необходим е задграничен транспорт/ – пазара, църква Св. Никола, Хамама.

Отпътуване за Лефкара – живописно селище, превърнало се в емблема на острова, известно с изработка на сребърна бижутерия и фина дантела. Търговските улици на селото очароват с красота на магически рисунки и предмети ръчна изработка.

Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 3: Закуска.

Свободно време или целодневна екскурзия до северната турска част на острова /необходим е задграничен паспорт/ с лицензиран екскурзовод на български език и посещение на Кирения и Фамагуста.

Кирения е бижуто на северен Кипър с красиво малко пристанище и замък притиснат от планината – замъка Св. Иларион, който в миналото е бил манастир, наречен така на името на монах, за който се предполага, че е живял в собствена отшелническа килия на това място. По-късно манастирът бил ограден с крепостни стени от византийците. Свободно време за разходка или посещение на замъка. Разглеждане на абатството Белапаис с останките от средновековен манастир, разположен в планинските склонове над Кирения и със спиращи дъха гледки на острова.

Фамагуста – красив, прекрасно устроен и уреден град, културно средище с впечатляваща архитектура. Разглеждане на останките на античния Саламис – градът, който е бил основан от ахейците, чиито племена са дошли от Анадола и Гърция и са се интегрирали със сицилианците по време на емиграцията от края на Бронзовата епоха. Посещение на катедралата Св. Никола, която е била построена в периода 1298 – 1312 г. и е една от най-красивите готически сгради в цялото Средиземноморие.

Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 4: Закуска.

Освобождаване на стаите до 12:00ч. /багажа се съхранява в помещение в хотела/.

Свободно време.

Трансфер до летището в Ларнака.

В 22:20ч. полет до Варна.

 

Информация:

Обявената цена е на човек и е валидна при група от минимум 14 човека.

Всички допълнителни екскурзии и мероприятия, които не са включени в пакетната цена се реализират при мин. 12 туристи и се заявяват и заплащат предварително при записване.

Програмата, като цяло не е подходяща за хора с ограничена подвижност.

Резервация се счита за актуална при внасяне на депозит – 50% от пакетната цена и доплащане на остатъка до 15 дни преди датата на отпътуване.

Срок за уведомление при недостатъчен брой туристи: 10 дни преди датата на отпътуване.

Посочените цени на допълнителни екскурзии и турове е възможно да бъдат променени при увеличение на входни такси и други обстоятелства, които не зависят от туроператора

Туроператора не носи отговорност при забравен, изгубен или повреден багаж по време на пътуването или престоя в хотела.

 

Необходими документи: валидна лична карта или международен валиден паспорт; за деца до 18 г., пътуващи с един или без родител – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители /оригинал + копие/.

Програмата е предварителна и туроператорът си запазва правото на актуализация и промяна в цените при по-малък брой участници в групата, покачване цените на горивата, таксите, валутните курсове, както и в последователността на допълнителните мероприятия в зависимост от възможността на местните екскурзоводи и часовете за резервация на обектите, които се посещават и при други независещи от туроператора обстоятелства.

Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

„Енджой Холидей“ ООД притежава Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност № РК-01-7735 и е сключил застраховка Отговорност на Туроператора – застрахователна полица №03700100003980 в ”ЕВРОИНС” АД, 1592 София, бул. Христофор Колумб №43, тел: 0700 17 241.

Цената e на човек и включва:

Самолетен билет на АК „Уизеър“ Варна – Ларнака – Варна;

3 нощувки със закуски в хотел 2/3* в Ларнака при настаняване в двойна /тройна стая;

Малък салонен багаж с размери 40х 30х 20 см;

Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ за лица до 65 год.

Туристически такси.

Цената не включва:

Приоритетно качване на борда, избор на място, 1 бр. куфар с колелца на борда с размери /55 x 40 x 23 cm/ и 1 бр. чекиран багаж – цена при запитване;

Чекиран багаж до 10 кг – цена при запитване;

Трансфер летище – хотел – летище – 15 евро;

Допълнителни екскурзии и турове, входни такси;

Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ лица над 65 г. – 12 лв.;

Настаняване в единична стая – 95 лв.

Допълнителни екскурзии:

Целодневна екскурзия до столицата Никозия и романтична Лефкара – 40 евро /включва транспорт и екскурзоводско обслужване, входни такси се заплащат отделно/;

Целодневна екскурзия до северната турска част на остров Кипър с посещение на Кирения и Фамагуста – 50 евро /включва транспорт и екскурзоводско обслужване, входни такси се заплащат отделно/.

Цена:445 лв.

За допълнителни въпроси, моля попълнете формата