Егейското крайбрежие на Турция

 • kusadasi2
 • canakkale-1
 • canakkale-3
 • anakkale-
 • Пергамон
 • Пергамон 2
 • kusadasi5
 • Kusadasi
 • kusadasi 3
 • Kusadasi 2
 • aerial-view-harbor-kusadasi-town

3 нощувки, 3 закуски, 3 вечери в Кушадасъ

1 нощувка със закуска в Чанаккале

1 ден: Русе – Шумен – Варна – Бургас – Малко Търново –Кушадасъ

Отпътуване от Русе /паркинга на жп гара в 16:30ч./, от Силистра /бензиностанция ОМВ в 18:30ч./, от Добрич в 19:30ч., от Варна /ул. Антим I в 20:30ч./, от Бургас /бензиностанция ОМВ до хотел „Мираж“ в 22:45ч./ по маршрут ГКПП Малко Търново – Кешан – Гелиболу.

Преминаване на пролива Дарданели – тесен пролив и воден път от международно значение, свързващ Мраморно море със Средиземно и Егейско море. Проливът е част от континенталната граница между континентите Европа и Азия и разделя азиатската от европейската част на Турция.

2 ден: Измир – Кушадасъ

Пристигане в Измир – посещение на една от най-големите забележителности на града – Часовниковата кула – красива мраморна кула, с височина от 25м. и символ на Измир, разположена в средата на площада в историческия център на града. Свободно време за разходка.

Настаняване в хотел 4* в Кушадасъ. Вечеря. Нощувка. Нощувка.

3 ден: Памуккале – Хиераполис – Изворът на Клеопатра

Закуска.

Свободно време или по желание еднодневна екскурзия с местен лицензиран екскурзовод до Памуккале /заплаща се допълнително/. Игра на природата и земя на геологически вълшебства, „крепостта от памук“ представлява поредица от искрящо бели тераси, преливащи една в друга. Белите травертинови етажи, съединени заедно като огромни водни лилии чрез вкаменени водопади като захарен памук са резултатът от топли минерални извори, чиито богати на калций отлагания са се натрупали в течение на хилядолетия. Пешеходна разходка до Хиераполис, основан през 190 пр.н.е. от династията на Аталидите владетелите на Пергамон. Градът е именован в чест на Хиера, жена на Телефос, син на Херкулес. Сред историческите забележителности запазени в природо-археологическия музей Памуккале-Хиераполис са храма на Аполон, Християнската базилика, огромния Некропол, римския амфитеатър, Арката на Домициан.

Връщане в Кушадасъ. Вечеря. Нощувка.

4 ден: Ефес – Къщата на Дева Мария

Закуска.

Свободен ден или екскурзии по желание:

Ø  полудневна екскурзия до Ефес и Дома на Дева Мария с местен лицензиран екскурзовод /заплаща се допълнително/. Ефес е един от най-добре запазените антични градове в Средиземноморието, витрината на егейската археология в Турция. Някога е бил един от най-богатите търговски пристанищни градове между Близкия изток и средиземноморските пристанища на Запада. Заселен около 1000 г. пр.н.е. от йонийците, неговите обширни и внушителни руини свидетелстват за древната му роля като столица на римската провинция Азия. Ще се разходим по автентична павирана с мрамор улица, прорязана от колела на колесници, покрай която са разположени съхранените сгради, като Големия театър за 25 000 зрители и красивата двуетажна библиотека на Целз, построена през 135 г., една от най-големите библиотеки и най-изящните оцелели сгради от античността. Изкачване до къщата на Дева Мария, с трите чудотворни извора и стената на желанията. Счита се, че след Христовото разпятие, Апостол Йоан и Божията Майка напускат Йерусалим и се заселват по тези места. Дева Мария остава в този дом до края на живота си, а днес той е един от най-посещаваните туристически обекти в Егейска Турция и място за поклонничество.

Ø  БОНУС: Посещение на “OUTLET CENTER”. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5 ден: Кушадасъ – Пергамон – Асос – Троя – Чанаккале

Закуска.

Отпътуване за Пергамон /входна такса се заплаща допълнително/– голям гръцки и римски културен център. Историята на Пергамон започва от разпадането на Персийското царство. След смъртта на Александър Велики, Лизимах, един от пълководците му, получил западната част на Анадола и избрал за съхраняване на неизброимите богатства непристъпната скала, където впоследствие бил построен град Пергамон. Изобилието от добре съхранените архитектурни паметници свидетелстват, че в миналото Пергамон е бил богат гръцки и римски културен център. Светилището на Асклепий – храм на древногръцкия бог на лечението и медицината, счита се за първата болница в човешката история. Тук Асклепий и неговите помощници са прилагали лечение със змийска отрова и този факт днес е в основата на змията в логото на съвременната фармация. Комплекса „Червената базилика“ или Къзъл Авлу, които датират от II в.сл.Хр. и са конструирани по време на римския император Адриан. Акропола, където е била знаменитата Библиотека, в която се съхранявали над 200 000 пергаментови свитъци и др.

Посещение на античния град Асос с местен екскурзовод /заплаща се входна такса допълнително/ – една вълнуваща среща с древността. Асос е селище, датиращо от 7 в. пр.н.е. – тук сред свещената планина Ида, все още се виждат внушителните колони и останки от древния храм на Атина Палада, откъдето се разкрива невероятна гледка към живописно нарязаното крайбрежие на Егейско море и остров Лесбос. Големият мислител и философ Аристотел прекарва тук няколко години от живота си, основавайки своя школа.

Посещение на Троя с местен екскурзовод /заплаща се допълнително входна такса/. Троя е разположен на източния бряг на Егейско море, в северозападната част на Мала Азия. Най-популярен в света е с това, че е бил център на легендарната Троянска война, описана в гръцкия епичен цикъл „Илиада“ от Омир. Градът е добавен към Списъка на световното културно наследство на Юнеско през 1998 год. Археологическите проучвания доказват, че градът е имал активно и будно население през множество древни епохи – от Античността до ден днешен. Първите сведения за съществуването му датират от 3 век пр. Хр. Троя привлича посетителите най-вече с легендарната история за Троянската война и митът за хубавата Елена. Едва ли има човек, който да не е чувал най-великата любовна история, история за богове и герои, за най-прочутия войн на земята и за най-красивата жена.

6 ден: Закуска.

Чанаккале – съвременен многолик и оживен град с богата история, легенди и природни дадености. Свободно време за разходка и покупки – крайбрежния булевард, където се намира символа на града – внушителният Троянски кон, реквизит от филма „Троя”, подарък на града; Часовниковата кула и Старият град с „Айналъ чарши“.

На обяд отпътуване за България. Кратка спирка в Лозенград.

 

Информация:

o   Обявената цена е на човек настанен в двойна / тройна стая и е валидна при група от минимум 40 човека.

o   Всички допълнителни екскурзии и мероприятия, които не са включени в пакетната цена се реализират при мин. 25 туристи.

o   Желание за комбиниране и настаняване в стая с друг човек от групата се заявява предварително и се извършва само при съществуваща възможност т.е ако има подходящ човек. Туроператора не поема отговорност в случай, че в групата няма подходящ човек и комбинацията не е възможна.

o   Програмата като цяло не е подходяща за хора с ограничена подвижност.

o   Резервация се счита за актуална при внасяне на депозит – 30% от пакетната цена и доплащане на остатъка до 10 дни преди датата на отпътуване.

o   Срок за уведомление при недостатъчен брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

 

Необходими документи: валиден лична карта или международен паспорт; за деца до 18 г., пътуващи с един или без родител – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители /оригинал + копие/. *Не е възможно преминаването на турската граница с лична карта, която е безсрочна.

Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната. Програмата е предварителна и туроператора запазва правото си на актуализация при по-малък брой участници, при промяна в цените на горивата и валутните курсове и при възникнали и независещи от него обстоятелства. Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

„Енджой Холидей“ ООД притежава Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност № РК-01-7735 и е сключил застраховка Отговорност на Туроператора – застрахователна полица №03700100001560 в ”ЕВРОИНС” АД, 1592 София, бул. Христофор Колумб №43, тел:02/9651 525.

Цената включва:

Транспорт с комфортен туристически автобус;

3 нощувки, закуски и вечери в хотел 4* в Кушадасъ, при настаняване в двойни и тройни стаи;

1 нощувка със закуска в хотел 3* в Чанаккале;

Представител на фирмата-организатор по време на пътуването;

Посещение на Чанаккале и Измир.

Цената не включва:

Входни такси и билети за туристически обекти;

екскурзия Ефес и Къщата на Дева Мария – 50 евро /включва транспорт, входни такси, обиколка с местен лицензиран екскурзовод на български език/;

екскурзия до Памуккале – 55 евро /включва транспорт, входна такса, местен лицензиран екскурзовод на български език, обяд/;

застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ – 8 лв. за лица до 69 год.; лица над 69 г. – 12 лв.;

Настаняване в единична стая – 95 лв.

Двупосочен транспорт от: Русе и Силистра – 30 лв.; Добрич и Шумен – 20лв. /при група от мин. 10чов./

Цена:355 лв.

За допълнителни въпроси, моля попълнете формата