Северна Гърция

 • Meteora
 • Thessaloniki 2
 • White-Tower-of-Thessaloniki
 • thessaloniki11
 • thessaloniki1
 • arch-of-galerius-in-thessaloniki
 • Paralia 1
 • Paralia3
 • paralia
 • Meteora
 • meteora-
 • Edessa 2
 • Edessa 3
 • VERGINA 1
 • VERGINA 2
 • Rilski manastir 2
 • Rilski manastir

Солун – Олимпийската ривиера – Вергина – Едеса – Метеора – Рилски манастир

5 дни / 3 нощувки със закуски

Ден 1 /18.09./: Отпътуване от Русе /19.30ч./, от Варна /22:00ч. – ул. Антим I/, от Бургас /00:20ч. – бензиностанция ОМВ – Метро/, от Стара Загора /бензиностанция Лукойл до разклона на АМ Тракия в 02:30ч./, от Пловдив /бензиностанция Шел на АМ Тракия в 03:30ч./, от София /бензиностанция ОМВ Захарна фабрика – бул. Сливница в 05:30ч./.

Ден 2 /19.09./: Преди обяд пристигане в Солун – столицата на Северна Гърция и вторият по големина и значение град с богата история и вълнуващо настояще, пълен с живот и енергия. Основан е от македонския цар Касандър, който го кръщава на жена си Тесалоника, сестра на Александър Македонски. Баща й, Филип II, я нарекъл така в чест на победата си над тесалийците. По желание панорамна обиколка на града с местен екскурзовод /заявява се и се заплаща предварително/: Бялата кула – символ на града, паметниците на Филип ІІ Македонски и Александър Велики, Арката на Галерий, Ротондата “Св. Георги”, Университетския град, Крепостните стени, църквата “Св. Димитър”, площад “Аристотелис”, Митницата, Пристанището и др. Свободно време. Вечерта настаняване в хотел на Олимпийската ривиера, простираща се в подножието на митичната планина. Нощувка.

Ден 3 /20.09./: Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия до скалните манастири в местността Метеора /при минимум 20 човека/ – уникално място, съчетание на природна красота и вековни християнски традиции. Представлява комплекс от гигантски скали, които с течение на времето придобиват причудливи форми и стават приют за монасите, посветили своя живот на поклонението пред Бога. Манастирите, построени на върховете на тези скали, са прекрасни образци на византийското изкуство. Посещение на най-големия манастир – Великият Метеор и на Св. Варлаам. Кратка спирка в Калампака –живописно градче в подножието на величествените скали на Метеора. Възможност за обяд. Посещение на работилница за икони в подножието на Метеорите. Вечерта връщане в хотела. Нощувка.

Ден 4 /21.09./: Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия до Вергина и Едеса /при минимум 20 човека/. Едеса, един от най-красивите и забележителни градове в Северна Гърция. Името си дължи на богатството от вода, паркове и водопади, които са допринесли за славата на града. Пешеходна разходка и фото пауза из красивия град със славянското име Воден. Отпътуване към Вергина за посещение на гробницата на един от най-великите представители на македонската династия – Филип Македонски и разглеждане на останките на древния македонски дворец. Връщане в Паралия Катерини. По желание и с предварителна заявка – вечеря в традиционно гръцко заведение с музика на живо. Нощувка.

Ден 5 /22.09./: Закуска. Отпътуване за България. Посещение на Рилския манастир – най-голямата туристическа атракция сред манастирите в България, разположен на 1147 метра надморска височина в планината Рила. Пристигане следобед в София и Пловдив; в Бургас и Варна – вечерта.

 

Информация:

Обявената цена е на човек настанен в двойна /тройна стая и е валидна при група от минимум 35 човека.

Всички допълнителни екскурзии се осъществява при минимум 20 човека.

Пътуването като цяло не е подходящо за хора с ограничена подвижност.

Желание за комбиниране и настаняване в стая с друг човек от групата се заявява предварително и се извършва само при съществуваща възможност т.е. ако има подходящ човек. Туроператора не поема отговорност в случай, че в групата няма подходящ човек и комбинацията не е възможна.

Резервация се счита за актуална при внасяне на депозит – 30% от пакетната цена и доплащане на остатъка до 10 дни преди датата на отпътуване.

Срок за уведомление при недостатъчен брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Отстъпка за деца до 7 год., настанени в стандартна стая с двама възрастни – 20 лв.

 

Необходими документи: валидна лична карта или международен паспорт; за деца до 18 г., пътуващи с един или без родител – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители (оригинал + копие).

Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната.

Програмата е предварителна и туроператорът си запазва правото на актуализация и промяна в цените при по-малък брой участници в групата, покачване цените на горивата, таксите, валутните курсове, както и в последователността на допълнителните мероприятия в зависимост от възможността на местните екскурзоводи и часовете за резервация на обектите, които се посещават и при други независещи от туроператора обстоятелства.

Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

„Енджой Холидей“ ООД притежава Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност № РК-01-7735 и е сключил застраховка Отговорност на Туроператора – застрахователна полица №03700100002156 в ”ЕВРОИНС” АД, 1592 София, бул. Христофор Колумб №43, тел:02/9651 525.

Цената включва:

транспорт с туристически автобус;

3 нощувки със закуски в хотел 3* на Олимпийската ривиера, при настаняване в двойни и тройни стаи;

посещение на Рилския манастир;

посещение на гр. Солун;

пътни и туристически такси;

медицинска застраховка за лица дo 69 год.

водач – представител на фирмата – организатор.

Цената не включва:

панорамна обиколка на Солун с местен екскурзовод – 5 евро /при минимум 20 човека/;

еднодневна екскурзия до Метеора – 15 евро /не включва входни такси/;

екскурзия до Вергина и Едеса – 15 евро /включва транспорт и екскурзоводско обслужване, входни такси се заплащат допълнително/;

Гръцка вечер – 25 евро;

медицинска застраховка за лица над 69 год.– 8 лв.;

Входна такса за манастирите на Метеора – 4 евро/манастир; Гробницата във Вергина – 12 евро;

настаняване в единична стая – 45 евро общо за всички нощувки.

Цена:265 лв.

За допълнителни въпроси, моля попълнете формата