Италиански езера и романтика

 • Lake-garda-2
 • Italy lake Bella
 • Lake Maggiore
 • sirmione
 • Замък Сирмионе
 • Залез езеро
 • CANNERO RIVIERA – LIDO
 • Цветя Сирмионе
 • Bardolino
 • verona
 • verona-
 • Арена ди Верона
 • Верона
 • Площад Верона
 • Сладолед 1
 • 6.love Italy

Загреб – Верона – Лаго ди Гарда – Бардолино – Сирмионе – Лаго Маджоре – Боромеови острови – Стреза – Лугано – Лаго ди Комо – Брунате – Беладжо – Бергамо

Ден 1/16.10./: Отпътуване от Варна в 16:00ч. /ул. Антим I/, от Бургас в 18:30ч. /бензиностанция ОМВ до Метро/; от Стара Загора в 20:30ч. /бензиностанция Лукойл до бившия птицекомбинат/, от Пловдив в 21:30ч. /бензиностанция Шел на АМ Тракия; при повече от 5 чов. – ОМВ до Санкт Петербург/, от София в 23:15ч. /бензиностанция ОМВ до Западен парк/ по маршрут ГКПП Калотина – Белград – Загреб.

Ден 2/17.10./: Пристигане преди обед в Загреб – сърцето на политическия, икономическия и културния живот на държавата, разположен по склоновете на планина Медведница и покрай бреговете на река Сава, разделен на две части: Старият град /Gornji Grad/, който включва районите на Градец и Каптол, и модерната зона /Долен град или Donji Grad/. Горният град на Загреб е дом на основните центрове на административната, политическата и църковна власт. Долният град се развива около поредица от паркове, градини и открити пространства известни като „зелена подкова“. Пешеходна разходка – стария Градец с църквата Св. Марк, Катедралата на Каптол, площад Бан Йосип Йелачич, където Горният и Долният град на Загреб се срещат и има огромно изобилие от оживени заведения с летни тераси, както и множество магазини. Пешеходна обиколка с местен екскурзовод на български език /допълнително заплащане/. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 3/18.10./: Закуска. Отпътуване за Италия. Програма във Верона – градът на влюбените, несъмнено придобил голяма популярност благодарение на едноименото произведение на Шекспир „Ромео и Жулиета”. Пешеходна разходка от Арена ди Верона – най-големия оперен театър на открито в Европа до Пиаца дел Ербе – форумът на някогашния римски град, който и днес си остава своеобразното сърце на града. На площада са разположени сградата на Търговският дом, Градската управа и Кулата Ламберти, в непосредствена близост е и Къщата на Жулиета. Свободно време. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 4 /19.10./: Закуска. Панорамна обиколка по бреговете на Лаго ди Гарда – най-голямото езеро в Италия, където красотата на средиземноморската природа среща очарованието на южните Алпи – Бардолино – известно с производството на вино и своите забележителни романски църкви от 9 век., разходка из романтичните улички на светската столица на езерото Гарда – градчето Сирмионе, разположено на върха на полуостров, който се простира върху тънка ивица земя навътре в езерото. Това прекрасно градче е най–престижният курорт на езерото, къщите му са скупчени около историческата крепост Рока Скалиджера – 13 век. Нощувка в района на Милано/Бергамо.

Ден 5 /20.10./: Закуска. Отпътуване за Лаго Маджоре , второто по големина алпийско езеро в Италия. По желание и допълнително заплащане панорамна обиколка с корабче из езерото и посещение на Боромеовите острови, архипелаг от три острова – Изола Бела, Изола Мадре и Изола деи Пескатори, които носят името на аристократичната фамилия, притежавала територията около Лаго Маджоре столетия наред. Изола Белла е една от основните атракции. Тук се намира известния дворец на принцовете Боромео и невероятно красивите градини. В миналото на това място живеели единствено рибари и островът се наричал Инфериоре, което означава нисък остров. За да се преобрази до неузнаваемост някогашната пуста и безплодна скала от сушата е пренесена много почва. Спазвайки Бароковия вкус, създателите превърнали мястото в градина, разположена на десет тераси, построени стъпаловидно една над друга и голям бароков дворец. Сред тях посетителите могат се любуват на прекрасни експонати на бароковото изкуство, на редки растителни видове, на удивителни бели пауни, които се разхождат като горди и достойни негови владетели, а сред олеандрите се показват статуи на херувимчета. На Изола Мадре се намира ренесансова вила, потънала в цветя сред великолепен парк; Изола деи Пескатори е живописно селище, изпъстрено със сувенирни магазини и уютни, чаровни кафенета и ресторантчета. Свободно време за разходка в Стреза, перлата на Лаго Маджоре – скромното рибарско селище от миналото, днес привлича с красиви вили от 18век, автентична атмосфера и завладяващ изглед към Боромеовите острови и заснежените алпийски върхове, които величествено се оглеждат в спокойните езерни води. Вечерта връщане в хотела. Нощувка.

Ден 6 /21.10/: Закуска. Отпътуване за Швейцария – разходка покрай езерото Лаго ди Лугано и свободно свободно време в Лугано. Връщане в Италия и спирка при езерото Лаго ди Комо – третото по големина езеро в Италия. Разглеждане на историческия център на град Комо – площадът Пиаца дел Дуомо с катедралата от XIV век, Бролето, Кметството от XIII век. По желание изкачване с фуникуляр до Брунате, откъдето се открива прекрасна гледка към езерото и където се намират вила „Белависта”, в която е починал Пенчо Славейков и мястото, където е бил погребан, преди тленните му останки да бъдат пренесени в България. По желание и срещу допълнително заплащане – разходка с корабче до Беладжо, едно от най-красивите селища, живописно разположено на малък полуостров между двата водни ръкава на езерото. Разходка по улиците на градчето и възможност за посещение на вила Мелци, построена през 1810 г., с красив английски парк. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 7 /22.10./ Закуска. Кратка пешеходна разходка в Бергамо – средновековния площад Пиаца Векия с една от най-старите обществени сгради в Италия – Съдебната Палата, градската Кула от XII век и Пиаца дел Дуомо и др. Трансфер до летище. В 14:55 ч. полет Бергамо – Варна.

 

Допълнителна информация:

Условия за записване: депозит – 50% от пакетната цена и доплащане на остатъка до 10 дни преди датата на отпътуване.

По време на панорамните обиколки на градовете не се предвижда посещение на обекти.

Всички допълнителни екскурзии и мероприятия, които не са включени в пакетната цена се реализират при мин. 20 туриста и се заявяват при записване.

При полети на авиокомпания „Уизеър” местата се определят автоматично при чекиране и се отпечатват на бордните карти. Поради тази причина не е гарантирано, че туристи, които пътуват заедно, ще получат места едно до друго, освен ако предварително не са заявили избор на място.

Необходими документи: валидна лична карта или валиден международен паспорт; за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители /оригинал + копие/. Европейска здравно-осигурителна карта /не е задължителна/.

Минимален брой участници за осъществяване на пътуването – 40 туристи.

Програмата като цяло не е подходяща за хора с ограничена подвижност.

Желание за комбиниране и настаняване в стая с друг човек от групата се заявява предварително и се извършва само при съществуваща възможност т.е. ако има подходящ човек.

Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната.

Местата в автобуса се разпределят по реда на записване.

 

Програмата е предварителна и туроператорът си запазва правото на актуализация и промяна в цените при по-малък брой участници в групата, покачване цените на горивата, таксите и валутните курсове и други независещи от него обстоятелства.

Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

„Енджой Холидей“ ООД притежава Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност № РК-01-7735 и е сключил застраховка Отговорност на Туроператора – застрахователна полица №03700100002156 в ”ЕВРОИНС” АД, 1592 София, бул. Христофор Колумб №43, тел:02/9651 525.

Цената включва:

транспорт с комфортен туристически автобус;

самолетен билет Бергамо – Варна за полет на АК “Wizzair”;

летищни такси;

1 брой ръчен багаж с размери 40x30x20 cм;

трансфер хотел – летище;

1 нощувкa със закускa в хотел 2/3* в Загреб/район, при настаняване в двойни и тройни стаи;

1 нощувка със закуска в хотел 2/3* във Верона/район, при настаняване в двойни и тройни стаи;

3 нощувки със закуски в хотел 2/3* в района на Милано/Бергамо, при настаняване в двойни и тройни стаи;

медицинска застраховка при пътуване в чужбина за лица до 69 год.;

пътни и гранични такси;

водач-представител на фирмата-организатор по време на пътуването.

Цената не включва:

Пешеходна обиколка на Загреб – 5 евро;

Панорамна обиколка с корабче до Боромеови острови – 35 евро;

Екскурзия с корабче от Комо до Беладжо – 30 евро;

Качване на борда с приоритет, избор на място, 1 бр. багаж с колелца в салона с размери 55см х 40см х 23см и 1бр. чекиран багаж до 20 кг. или само чекиран багаж 10кг., 20кг., 32 кг. – със запитване към туроператора при записване;

медицинска застраховка при пътуване в чужбина за лица над 69 год. – 17 лв.;

общинска туристическа такса за хотелите в Италия – 10 евро общо за всички нощувки;

входни такси на посещаваните обекти и лични разходи;

настаняване в единична стая – 220 лв.

 

Ориентировъчни входни такси*: вила Карлота– 10 евро; вила Мелци – 6,50 евро; входна такса за двореца и градините Боромео – 17 евро; входна такса за двореца и градините на Изола Мадре – 13,50 евро; фуникуляр от и до Брунате – 5,50 евро;

*Туроператорът не носи отговорност при промяна в цените на входните такси.

Цена:675 лв.

За допълнителни въпроси, моля попълнете формата