Мини почивка на остров Тасос

 • thassos island
 • thassos beach
 • Thassos 8
 • Thassos 7
 • Thassos 2
 • Thassos 3
 • Thassos 4
 • Thassos beach1
 • Thassos 5
 • Thassos 12
 • Thassos 6
 • Thassos boat trip 4
 • Thassos boat trip 3
 • Thassos boat trip
 • Thassos boat trip 2
 • Thassos 16
 • Thassos 15
 • Thassos 14
 • Thassos 13
 • Thassos monastery 2
 • Thassos monastery
 • Alexandroupoli 2
 • Alexandroupoli

Тасос е екзотичен гръцки остров, разположен в северната част на Егейско море, на няколко километра от континента.

Богат на злато в древността, днес Тасос богат е на история, на култура, богат е на пейзажи и на гостоприемство. Пясъчни плажове, скалисти плажове, мраморни плажове и едно безкрайно, синьо и топло море. Слънце, залязващо в Егейско море и мека топлина, която не идва само от слънцето. Освен, че е опасан от кристално сините води на Егейско море, Тасос крие в недрата си и множество руини от антични градове и е обвит в легенди, които му придават допълнителен чар.

Но Тасос не е само море и руини – много от съкровищата му не са на брега. Сенчести таверни в горещите следобеди,  гъсти зелени гори и куполообразна планина, чийто, обрасъл във вековни гори, връх Ипсарио успява да се издигне на над 1200 м над нивото на морето, въпреки че диаметърът на острова е само някакви си двайсетина километра.

Обраслите в зеленина склонове на Тасос са скътали в пазвите си красиви, стари планински села, закътани далеч от набезите на пиратите в миналото.

Островът е известен с безкрайните маслинови гори (повече от 1 млн. дървета), добивания млечнобял мрамор и с прочутия със своя аромат студено пресован зехтин. Не по-малко внимание заслужават обаче виното, пчелният мед и гостоприемството на местните хора.

Ден 1: Отпътуване от Русе /на 19.05. в 20:30ч./, от Шумен /на 19.05. в 22:00ч./, от Варна /на 19.05. в 23:00ч. – ул. Антим I/, от Бургас /бензиностанция ОМВ до Метро в 01:30ч./ по маршрут Свиленград – ГКПП Кап. П. Войвода.

Спирка при Порто Лагос, уникално разположен на брега между живописен залив на Егейско море и обширното солено езеро – лагуна Вистонида. В езерото и крайбрежните лагуни край селището обитават различни видове птици – розово фламинго, пеликани, лебеди и други морски и сладководни птици. В близост до Порто Лагос се намира и манастирът „Св. Никола“, изцяло построен във водата и църквата „Успение Богородично” с чудотворната икона – копие на Ватопедската Богородица Пантанаса, разположени на две островчета в езерото, сякаш плуващи в него. Мястото тук е повече от всякога посещавано след чудото с явяването на Богородица през август 2005 г. Достъпът до манастира е осигурен чрез дълъг пешеходен дървен мост.

Пътуване с ферибот от Керамоти за о-в Тасос.

Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 2: Закуска.

Панорамна обиколка на съкровищата на остров Тасос – вечно зеленият остров, истинска скъпоценност за Гърция – с богата история и археологически находки, пръснати на цялата територия.

Туристическа програма – посещение на манастира „ Св. Архангел Михаил”, пешеходна разходка в столицата Лименас – крайбрежната улица със сувенири, малки кокетни хотелчета, магазини и кафенета, романтични заливи и градини с маслинови дървета.

Посещение на старинна рафинерия на потомствени производители на зехтин, с презентация на процеса на придобиване на крайния продукт и възможност за закупуване на студено пресован зехтин и маслини.

По желание Гръцка вечер с традиционни ястия и атрактивна фолклорна програма.

Нощувка.

Ден 3: Закуска.

При подходящи условия възможност за целодневен круиз /с включени обяд и напитки/. Спирки за плаж, гмуркане, плуване на екзотични заливчета. Незабравимо преживяване предоставящо възможност за един различен поглед към острова и неговите забележителности.

Нощувка.

Ден 4: Закуска.

Свободно време за плаж и разходка.

Нощувка.

Ден 5: Закуска.

Отпътуване с ферибот за Керамоти.

Отпътуване за България. Пристигане в Бургас и Варна вечерта, в Шумен и Русе – късно вечерта.

 

Информация:

Обявената цена е на човек настанен в двойна /тройна стая и е валидна при група от минимум 35 човека.

Всички допълнителни екскурзии и мероприятия, които не са включени в пакетната цена се реализират при мин. 20 туристи.

Круизът се провежда при подходящи метеорологични условия.

Пътуването като цяло не е подходящо за хора с ограничена подвижност.

Желание за комбиниране и настаняване в стая с друг човек от групата се заявява предварително и се извършва само при съществуваща възможност т.е ако има подходящ човек. Туроператора не поема отговорност в случай, че в групата няма подходящ човек и комбинацията не е възможна.

Резервация се счита за актуална при внасяне на депозит – 30% от пакетната цена и доплащане на остатъка до 15 дни преди датата на отпътуване.

Срок за уведомление при недостатъчен брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

 

Необходими документи: валидна лична карта или международен паспорт; за деца до 18 г., пътуващи с един или без родител – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители (оригинал + копие).

Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната. Програмата е предварителна и туроператорът си запазва правото на актуализация и промяна в цените при по-малък брой участници в групата, покачване цените на горивата, таксите, валутните курсове, както и в последователността на допълнителните мероприятия в зависимост от възможността на местните екскурзоводи и при други независещи от туроператора обстоятелства.

Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

„Енджой Холидей“ ООД притежава Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност № РК-01-7735 и е сключил застраховка Отговорност на Туроператора – застрахователна полица №03700100003980 ”ЕВРОИНС” АД, 1592 София, бул. Христофор Колумб №43, тел: 0700 17 241.

Цената включва:

Транспорт с лицензиран автобус 3*;

4 нощувки и 4 закуски в хотел 2/3* на о-в Тасос;

Ползване на чадъри и шезлонги на собствена просторна плажна ивица;

Ползване на басейн, чадъри и шезлонги на басейна;

Пътни и фериботни такси;

Посещение на Порто Лагос;

Панорамна обиколка на остров Тасос;

Посещение на манастир „Св. Архангел Михаил“;

Посещение на фабрика за производството на зехтин;

Посещение на работилница за сребърни бижута;

Представител на туроператора.

Цена не включва:

Целодневен круиз – 35 евро на човек; 25 евро за деца до 11 год.

Гръцка вечер – 30 евро; 20 евро за деца до 12 год.

Медицинска застраховка за лица до 69год. – 8 лв., над 70 год. – 16 лв.

Общинска такса – 1 евро/вечер;

Настаняване в единична стая – 150 лв.

Отпътуване от Русе, Силистра – 30 лв., от Разград, Шумен – 15 лв. /при мин. 10 човека/.

Цена:375 лв.

За допълнителни въпроси, моля попълнете формата