За Деня на виното и любовта в Гърция и Турция

 • kavalanight
 • kavalaboat
 • townhallkavala
 • kavala imaret
 • Kavala
 • Kavala in Greece, port at Eagean Sea
 • edirne-camii
 • edirne.
 • Edirne-Turkey-Streets-Near-Bazaar
 • Odrin_
 • shopping
 • shopping1
 • shopping
 • Shopp
 • Shopp 2
 • 10.Kirklareli

ГЪРЦИЯ и ТУРЦИЯ в една програма

Да отпразнуваме Денят на виното и любовта при съседите – с музика, танци, забавления и шопинг изкушения

Кавала – Порто Лагос – Одрин – Лозенград

Ден 1: Отпътуване вечерта от Варна /00:30ч.– ул. Антим I/, от Бургас /03:00ч. бензиностанция ОМВ до хотел Мираж/. Сутринта пристигане в гр. Кавала – град желан в миналото от завоевателите, днес от хиляди туристи, примамващ с богатства и потайности, балканско гостоприемство, топло южно слънце и безкрайно море. Разходка по тесните калдаръмени улички на живописния амфитеатрално разположен стар град до Крепостта със съхранена атмосфера и архитектура от преди няколко века, китно украсени къщи и малки семейни магазинчета и кафенета. Ще видим Имарета, къщата на Мохамед Али и паметника му издигнат от жителите на гр. Кавала като благодарност, Акведуктът – построен по заповед на Сюлейман Великолепни през 16в. Настаняване в хотел. Свободно време. По желание празнична вечеря в ресторант с традиционна гръцка кухня и музика на живо. Нощувка.

Ден 2: Закуска. Посещение на Порто Лагос, уникално разположен на брега между живописен залив на Егейско море и обширното солено езеро – лагуна Вистонида. В езерото и крайбрежните лагуни край селището обитават различни видове птици – розово фламинго, пеликани, лебеди и други морски и сладководни птици. В близост до Порто Лагос се намира и манастирът „Св. Никола“, изцяло построен във водата и църквата „Успение Богородично” с чудотворната икона – копие на Ватопедската Богородица Пантанаса, разположени на две островчета в езерото, сякаш плуващи в него. Мястото тук е повече от всякога посещавано след чудото с явяването на Богородица през август 2005 г. Достъпът до манастира е осигурен чрез дълъг пешеходен дървен мост. Отпътуване за Одрин – основан в близост до мястото, където се сливат трите реки Марица, Тунджа и Арда от римския император Адриан, откъдето идва и старото му историческо име – Адрианопол. Центърът на града, изобилства от базари, магазини забележителности от османския период, които са прославили Одрин. Посещение на джамия „Селимие“ и свободно време за разходка в центъра на Одрин. По желание посещение на „Музеят на здравето“ и свободно време за покупки в търговски център „Erasta“. Настаняване в хотел в Лозенград. По желание вечеря в ресторанта на хотела с музикална програма /заплаща се допълнително/. Нощувка.

Ден 3: Закуска. Свободно време за покупки и разходка в Лозенград. В ранния следобед отпътуване за България.

 

Информация:

Обявената цена е на човек настанен в двойна /тройна стая и е валидна при група от минимум 35 човека.

Пътуването като цяло не е подходящо за хора с ограничена подвижност.

Желание за комбиниране и настаняване в стая с друг човек от групата се заявява предварително и се извършва само при съществуваща възможност т.е. ако има подходящ човек. Туроператора не поема отговорност в случай, че в групата няма подходящ човек и комбинацията не е възможна.

Резервация се счита за актуална при внасяне на депозит – 30% от пакетната цена и доплащане на остатъка до 10 дни преди датата на отпътуване.

Туроператорът не носи отговорност при изгубен, забравен или повреден багаж.

Срок за уведомление при недостатъчен брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

 

Необходими документи: международен паспорт с валидност от минимум 90 дни към датата на завръщане; за деца до 18 г., пътуващи с един или без родител – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители /оригинал + копие/.

Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната.

Програмата е предварителна и туроператорът си запазва правото на актуализация и промяна в цените при по-малък брой участници в групата, покачване цените на горивата, таксите, валутните курсове, както и в последователността на допълнителните мероприятия в зависимост от възможността на местните екскурзоводи и часовете за резервация на обектите, които се посещават и при други независещи от туроператора обстоятелства.

Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

„Енджой Холидей“ ООД притежава Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност № РК-01-7735 и е сключил застраховка Отговорност на Туроператора – застрахователна полица №03700100002156 в ”ЕВРОИНС” АД, 1592 София, бул. Христофор Колумб №43, тел:02/9651 525.

Цената включва:

транспорт с комфортен туристически автобус;

1 нощувка със закуска в хотел 2/3* в Кавала при настаняване в двойна / тройна стая;

1 нощувка със закуска в хотел 3* в Лозенград при настаняване в двойна / тройна стая;

пътни такси;

посещение на гр. Кавала и Порто Лагос;

медицинска застраховка за лица до 69г.;

водач – представител на фирмата-организатор.

Цената не включва:

 

Вечеря в гръцка таверна с музика на живо;

Вечеря в ресторанта на хотела в Лозенград;

медицинска застраховка за лица над 69г. – 6 лв.;

входни такси.

Цена:189 лв.

За допълнителни въпроси, моля попълнете формата