Великден в Гърция

 • Easter-on-Beach
 • Кавала1
 • кавала2
 • кухня
 • Кавала
 • imaret kavala1
 • kavala imaret
 • kavala night1
 • kavalaboat
 • kavalanight
 • portolagos
 • portolagos2
 • portolagos3
 • portolagos4
 • townhallkavala
 • Thessaloniki, Greece
 • Thessaloniki, Greece 3
 • Thessaloniki, Greece 2
 • thassos island

4 дни / 3 нощувки със закуски в Кавала

Кавала – Солун – остров Тасос – Порто Лаго – Александруполи

Ден 1: Отпътуване късно вечерта на предходния ден от Русе, Шумен, Провадия; Варна /01:00ч. – ул. Антим I/; Бургас /03:30ч. – бензиностанция ОМВ до Метро/ за Гърция.

Спирка при Порто Лаго – уникално разположен на брега между живописен залив на Егейско море и обширното солено езеро – лагуна Вистонида. В езерото и крайбрежните лагуни край селището обитават различни видове птици – розово фламинго, пеликани, лебеди и други морски и сладководни птици. В близост до Порто Лаго се намира и манастирът „Св. Никола“, изцяло построен във водата и църквата „Успение Богородично” с чудотворната икона – копие на Ватопедската Богородица Пантанаса, разположени на две островчета в езерото, сякаш плуващи в него. Мястото тук е повече от всякога посещавано след чудото с явяването на Богородица през август 2005 г. Достъпът до манастира е осигурен чрез дълъг пешеходен дървен мост.

Пристигане в Кавала – град желан в миналото от завоевателите, днес от хиляди туристи, примамващ с богатства и потайности, балканско гостоприемство, топло южно слънце и безкрайно море.

Разходка по тесните калдъръмени улички на живописния амфитеатрално разположен стар град до Крепостта със съхранена атмосфера и архитектура от преди няколко века, китно украсени къщи и малки семейни магазинчета и кафенета. Ще видим Имарета, къщата на Мохамед Али и паметника издигнат от жителите на гр. Кавала като благодарност, Акведуктът – построен по заповед на Сюлейман Великолепни през 16в.

Настаняване в хотел след 14:00ч. Свободно време. Нощувка.

Ден 2: Закуска.

Свободно време или по желание еднодневен тур до Солун – столицата на Северна Гърция и вторият по големина и значение град с богата история и вълнуващо настояще, пълен с живот и енергия. Основан е от македонския цар Касандър, който го кръщава на жена си Тесалоника, сестра на Александър Македонски. Баща й, Филип II, я нарекъл така в чест на победата си над тесалийците. Панорамна обиколка на града с местен екскурзовод – Бялата кула – символ на града, паметниците на Филип ІІ Македонски и Александър Велики, Арката на Галерий, Ротондата “Св. Георги”, Университетския град, Крепостните стени, църквата “Св. Димитър”, площад “Аристотелис”, Митницата, Пристанището и др. Свободно време.

Възможност за присъствие на празнична Великденска литургия.

Нощувка.

Ден 3 – Великден: Закуска.

Свободно време или по желание целодневен тур до остров Тасос и празничен Великденски обяд с музика на живо и традиционни гръцки ястия /избор от няколко вида салати, традиционна супа „Магерица“, печено агнешко месо/. Пътуване с ферибот за о-в Тасос. Панорамна обиколка на съкровищата на острова –вечно зеленият остров, истинска скъпоценност за Гърция – с богата история и археологически находки, пръснати на цялата територия. Туристическа програма – посещение на манастира „ Св. Архангел Михаил” и старинното селище Панагия. Посещение на старинна рафинерия на потомствени производители на зехтин, с беседа и презентация на български език на процеса на придобиване на зехтин и възможност за закупуване на различни продукти произведени от маслини. Спирка в Пото – един от най – известните курорти на острова за празничен Великденски обяд с традиционно гръцко меню и музика на живо. Продължаване към столицата Лимена и пешеходна разходка – Агората, светилището на Дионисий, Археологически музей, Старото пристанище, Амфитеатъра, крайбрежната улица със сувенири, малки кокетни хотелчета, магазини и кафенета, романтични заливи и градини с маслинови дървета. Отпътуване с ферибот за гр. Кавала.

Нощувка.

Ден 4: Закуска.

Отпътуване за Александруполи. Пешеходна разходка и свободно време.

Пристигане в Бургас и Варна вечерта, в Силистра и Русе – късно вечерта.

 

  Възрастен в двойна стая без балкон Възрастен в двойна стая стандарт Възрастен в двойна стая изглед море Възрастен на доп. легло Единична стая стандарт Единична стая с изглед море
Цена за ранни резервации до 06.03.2023г.  

255 лв.

 

267 лв.

 

285 лв.

 

210 лв.

 

360 лв.

 

345 лв.

Цена за резервации след 06.03.2023г.  

280 лв.

 

292 лв.

 

310 лв.

 

235 лв.

 

385 лв.

 

370 лв.

 

Информация:

Обявената цена е на човек настанен в двойна /тройна стая и е валидна при група от минимум 40 човека.

Деца до 6,99 год. настанени в стая с 2-ма възрастни ползват 35 лв. отстъпка от цената на основния пакет и 50% отстъпка от допълнителните екскурзии.

Всички допълнителни екскурзии и мероприятия, които не са включени в пакетната цена се реализират при мин. 20 туристи.

Пътуването като цяло не е подходящо за хора с ограничена подвижност.

Отпътуване от Добрич и Силистра – при мин. 15 човека.

Желание за комбиниране и настаняване в стая с друг човек от групата се заявява предварително и се извършва само при съществуваща възможност, т.е ако има подходящ човек. Туроператора не поема отговорност в случай, че в групата няма подходящ човек и комбинацията не е възможна.

Резервация се счита за актуална при внасяне на депозит – 30% от пакетната цена и доплащане на остатъка до 15 дни преди датата на отпътуване.

Срок за уведомление при недостатъчен брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Необходими документи: валидна лична карта или международен паспорт; за деца до 18 г., пътуващи с един или без родител – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители (оригинал + копие).

Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната. Програмата е предварителна и туроператорът си запазва правото на актуализация и промяна в цените при по-малък брой участници в групата, покачване цените на горивата, таксите, валутните курсове, както и в последователността на допълнителните мероприятия в зависимост от възможността на местните екскурзоводи и при други независещи от туроператора обстоятелства.

Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

„Енджой Холидей“ ООД притежава Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност № РК-01-7735 и е сключил застраховка Отговорност на Туроператора – застрахователна полица № 03700100003408 ”ЕВРОИНС” АД, 1592 София, бул. Христофор Колумб №43, тел: 0700 17 241.

Цената включва:

Транспорт с комфортен туристически автобус;

3 нощувки и 3 закуски в хотел 3* в центъра на гр. Кавала;

Пътни и туристически такси;

Посещение на Порто Лаго и Александруполи;

Пешеходна обиколка в гр. Кавала;

Представител на туроператора.

Цена не включва:

Еднодневен тур до остров Тасос с традиционен празничен Великденски обяд и музика на живо – 45 евро /включва панорамна обиколка на острова, екскурзоводско обслужване, фериботна такса, празничен Великденски обяд – избор от няколко вида салати, традиционна супа „Магерица“, печено агнешко месо/;

Еднодневен тур до Солун и панорамна обиколка с екскурзоводска беседа на български език – 20 евро на човек;

Застраховка при пътуване в чужбина за лица до 69 год. – 5 лв.; над 69г. – 8 лв.;

Отпътуване от Русе и Силистра – 30 лв., отпътуване от Шумен и Добрич – 15 лв. /при мин. 15 човека/.

Цена:280 лв.

За допълнителни въпроси, моля попълнете формата