Летен гръцки уикенд – релакс

17.07. – 19.07.2020, 31.07. – 02.08.2020, 14.08. – 16.08.2020
 • Thassos 2
 • Thassos 8
 • Thassos 5
 • Thassos 6
 • Thassos 7
 • Thassos 4
 • Thassos 3
 • кухня
 • Кавала1
 • кавала2
 • Кавала
 • imaret kavala1
 • kavala imaret
 • kavala night1
 • kavalaboat
 • kavalanight
 • townhallkavala
 • portolagos
 • portolagos2
 • portolagos3
 • portolagos4

Кавала – Порто Лагос – остров Тасос – Александруполи

3 дни / 2 нощувки със закуски в Кавала

Ден 1: Отпътуване предходния ден вечерта от Русе /22:00ч./, от Варна /00:30ч.– ул. Антим I/, от Бургас /02:30ч. бензиностанция ОМВ до хотел Мираж/.

Посещение на Порто Лагос, уникално разположен на брега между живописен залив на Егейско море и обширното солено езеро – лагуна Вистонида. В езерото и крайбрежните лагуни край селището обитават различни видове птици – розово фламинго, пеликани, лебеди и други морски и сладководни птици.

В близост до Порто Лагос се намира и манастирът „Св. Никола“, изцяло построен във водата и църквата „Успение Богородично” с чудотворната икона – копие на Ватопедската Богородица Пантанаса, разположени на две островчета в езерото, сякаш плуващи в него. Мястото тук е повече от всякога посещавано след чудото с явяването на Богородица през август 2005 г. Достъпът до манастира е осигурен чрез дълъг пешеходен дървен мост.

Спирка и свободно време за плаж и обяд.

Настаняване /около 14 ч./ в хотел 3*** в центъра гр. Кавала – град желан в миналото от завоевателите, днес от хиляди туристи, примамващ с богатства и потайности, балканско гостоприемство, топло южно слънце и безкрайно море.

Разходка по тесните калдъръмени улички на живописния амфитеатрално разположен стар град до Крепостта със съхранена атмосфера и архитектура от преди няколко века, китно украсени къщи и малки семейни магазинчета и кафенета. Ще видим Имарета, къщата на Мохамед Али и паметника му издигнат от жителите на гр. Кавала като благодарност, Акведуктът – построен по заповед на Сюлейман Великолепни през 16в.

Свободно време.

Нощувка.

Ден 2: Закуска.

Свободно време или по желание посещение и плаж на остров Тасос /заплаща се допълнително и се осъществява при мин. 20 човека/ – пътуване с ферибот от Керамоти и панорамна обиколка на съкровищата на остров Тасос – вечно зеленият остров, истинска скъпоценност за Гърция – с богата история и археологически находки, пръснати на цялата територия и завладяващи морски пейзажи. Туристическа програма – посещение на манастира „Св. Архангел Михаил” и старинна рафинерия на потомствени производители на зехтин, с презентация на процеса на придобиване на крайния продукт и възможност за закупуване на студено пресован зехтин и маслини.

Свободно време за плаж и обяд в някое от приятните крайбрежни заведения, предлагащи вкусни ястия от гръцката кухня.

Връщане в Кавала. Свободно време.

Нощувка

Ден 3: Закуска.

Отпътуване за България.

Кратка спирка в Александруполи.

Пристигане в Бургас и Варна вечерта, в Русе – през нощта.

 

Цена за дете до 7 год. – 135 лв.; 7- 12 год. – 145 лв. /при настаняване в стая с двама възрастни/.

Трети възрастен в стая – 175 лв.

 

Информация:

Обявената цена е на човек настанен в двойна /тройна стая и е валидна при група от минимум 35 човека.

Посещение на остров Тасос се осъществява при минимум 20 човека. При по-малко от 20 туриста е възможно да се организира полудневно посещение и разходка в столицата на остров Тасос – гр. Лименас.

Пътуването като цяло не е подходящо за хора с ограничена подвижност.

Желание за комбиниране и настаняване в стая с друг човек от групата се заявява предварително и се извършва само при съществуваща възможност т.е. ако има подходящ човек. Туроператора не поема отговорност в случай, че в групата няма подходящ човек и комбинацията не е възможна.

Резервация се счита за актуална при внасяне на депозит – 30% от пакетната цена и доплащане на остатъка до 10 дни преди датата на отпътуване.

Срок за уведомление при недостатъчен брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

 

Необходими документи: валидна лична карта или международен паспорт; за деца до 18 г., пътуващи с един или без родител – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители (оригинал + копие).

Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната.

Програмата е предварителна и туроператорът си запазва правото на актуализация и промяна в цените при по-малък брой участници в групата, покачване цените на горивата, таксите, валутните курсове, както и в последователността на допълнителните мероприятия в зависимост от възможността на местните екскурзоводи и часовете за резервация на обектите, които се посещават и при други независещи от туроператора обстоятелства.

Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

„Енджой Холидей“ ООД притежава Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност № РК-01-7735 и е сключил застраховка Отговорност на Туроператора – застрахователна полица №03700100002156 в ”ЕВРОИНС” АД, 1592 София, бул. Христофор Колумб №43, тел:02/9651 525.

Цената включва:

транспорт с комфортен туристически автобус от Варна и Бургас;

2 нощувки със закуски в хотел 3* в центъра на Кавала при настаняване в двойна стая;

пътни такси;

посещение на Порто Лагос и Александруполи;

пешеходна обиколка в Старата част на гр. Кавала;

медицинска застраховка за лица до 69 г.;

водач – представител на фирмата-организатор.

Цената не включва:

туристическа такса – 3 евро / стая за целия престой /заплаща се на място/;

екскурзия до остров Тасос – 15 евро /включва трансфер до пристанището, двупосочен билет за ферибот, обиколка на острова/;

медицинска застраховка за лица над 69г. – 7 лв.;

отпътуване и връщане от/до Русе – 15 лв.; Шумен и Разград – 10 лв.;

доплащане за настаняване в стая с изглед море – 4 евро / стая вечер;

доплащане за настаняване в единична стая – 45 лв.;

Цена:210 лв.

За допълнителни въпроси, моля попълнете формата