Легенди от Карпатите: Букурещ, Синая, Замъка на граф Дракула, Ръшнов, Брашов, Двореца Пелеш

 • Brashov
 • bucharest-2711816_1920
 • Bucarest
 • Bucharest
 • brasov-992811_1920
 • bucharest-2711896_1920
 • Bucharest_Ateneul_Roman
 • castle-2862360_1920
 • peles-castle-2534375_1920
 • Romania_Sinaia_city_hall
 • Brasov

3 дни / 2 нощувки със закуски в Синая/Предял

1 ден: Отпътуване рано сутринта от Варна /ул. Антим I/ по маршрут Шумен – Русе – Дунав мост – Букурещ.

По обяд пристигане в Букурещ. Панорамна автобусна обиколка на столицата на северната ни съседка – Площад „Унири”, Площад „Университетски”, Народният театър, Площад „Виктория”, булевард „Авиатори”, „Триумфалната арка”, „Скънтея“, Дипломатическият квартал, бул. „Киселов”и още други.

След обяд пристигане в Синая – перлата на Карпатите. Посещение и разглеждане на двореца „Пелеш” и Синайския манастир.

Пелеш е лятната резиденция, издигната през 19 век по поръчка на първия крал на Румъния – Карол I, от немски архитекти в алпийски стил. В залите на двореца се съхраняват колекции от над 2000 картини, изключителни стъклописи, кристални полилеи, златна и сребърна посуда, скулптури от абанос и слонова кост, както и две оръжейни.

Синайския манастир е построен през 17 век от румънски благородник, след завръщането му от Светите места и Синайския полуостров в Египет. В него се съхранява първата Библия, която е била преведена на румънски – от 1668 година. В музея има и невероятно ценна колекция от икони. В църквата на манастира може да се види епитафия, направена от Ана Рот посредством бродиране със златна нишка и цветна коприна. Този експонат представлява голяма ценност и е включен в списъка на ЮНЕСКО (UNESCO). Впоследствие около манастира възниква и градчето Синая – днес популярна ски дестинация.

Вечерта настаняване в хотел в Синая /Предял. Нощувка.

2 ден: Закуска. Отпътуване за Замъка „Бран”, известен още като замъка на “Дракула” – ловната резиденция на Влад Дракула, впечатляваща средновековна крепост, забулена в мистерия, построена между 1377г. и 1382г. върху скала висока 60 м. Свободно време за разходка в района на замъка и колоритния пазар на сувенири.

Пристигане в гр. Ръшнов. Посещение на средновековната крепост, която се издига величествено на 200- метровия хълм над града. Построена е през XIII век с цел защита на селището и убежище на местното население при нападение. Зад дебелите зидове на крепостта са били построени жилищни сгради, параклис, училище и други постройки типични за средновековните саксонски села. (Придвижването до входа на крепостта се извършва с туристическо влакче).

След обед пристигане в Брашов – живописно средновековно градче в Трансилвания. Туристическа програма – общинския площад със сградата на общината, Черната църква – най-голямата готическа катедрала в Източна Европа, църквата “Св. Бартоломей” – най-стария архитектурен паметник в града, Старото кметство, църквата “Св. Николай”.

Връщане в хотела. Нощувка.

3 ден: Закуска. Отпътуване за Букурещ. Панорамна обиколка на столицата на Румъния – старата главна улица на града „Каля Викторией“ или Пътят на победата, на която са разположени интересни исторически сгради, Площадa на революцията, на който се намират храмът на музиката “Атенеум” – седалище на Филхармонията и най-голямата концертна зала в Румъния, Университетската Библиотека, Статуята на румънския крал Карл I, Кралският дворец, бившият Партиен дом на румънската комунистическа партия.

По желание посещение на Двореца на Парламента /необходима е предварителна резервация/ – най-голямата административна сграда в света след сградата на Пентагона в САЩ с внушителни размери – височина 86 м, като има и подземна част с няколко етажа, дължина 270 м, 1100 помещения, концертна зала, библиотеки, ресторанти и др.

Свободно време в центъра на Букурещ – площад Унири, Старият град с тесните улички и интересни, красиви и добре запазени здания – ул. Липскани…

Отпътуване за България. Пристигане във Варна вечерта.

 

Информация:

Обявената цена е на човек настанен в двойна стая.

Обявената цена е валидна при минимум 40 човека.

Цена за дете до 12 год./ненавършени/ с двама възрастни в стандартна двойна стая – 145 лв.

Желание за комбиниране и настаняване в стая с друг човек от групата се заявява предварително и се извършва само при съществуваща възможност т.е ако има подходящ човек. Туроператора не поема отговорност в случай, че в групата няма подходящ човек и комбинацията не е възможна.

Резервация се счита за актуална при внасяне на депозит –30% от пакетната цена и доплащане на остатъка до 10 дни преди датата на отпътуване.

Туроператорът не носи отговорност при изгубен, забравен или повреден багаж

Срок за уведомление при недостатъчен брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

 

Необходими документи: валиден международен паспорт; за деца до 18 г., пътуващи с един или без родител – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители /оригинал + копие/.

Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната. Пътуването като цяло не е подходящо за хора с ограничена подвижност.

Програмата е предварителна и туроператорът си запазва правото на актуализация и промяна в цените при по-малък брой участници в групата, покачване цените на горивата, таксите, валутните курсове, както и в последователността на допълнителните мероприятия в зависимост от възможността на местните екскурзоводи и часовете за резервация на обектите, които се посещават и при други независещи от туроператора обстоятелства.

Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

„Енджой Холидей“ ООД притежава Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност № РК-01-7735 и е сключил застраховка Отговорност на Туроператора – застрахователна полица №03700100002847”ЕВРОИНС” АД, 1592 София, бул. Христофор Колумб №43, тел:02/9651 525.

Цената включва:

транспорт с комфортен туристически автобус;

2 нощувки със закуски в хотел 3* в района на Синая /Предял при настаняване в двойна или тройна стая;

пътни, административни и туристически такси;

медицинска застраховка за лица до 65 год.;

представител на фирмата – организатор.

Цената не включва:

посещение на Двореца на Парламента /заявява се и се заплаща предварително/ – 40 леи; 20 леи – студенти; 10 леи – ученици;

настаняване в единична стая – доплащане 45 лв.;

Медицинска застраховка при пътуване в чужбина за лица от 66 – 75 год. – 10лв., над 75 год. – 15 лв.;

входни такси на посещаваните обекти:

o  Крепост Ръшнов – 18 леи, деца – 10 леи.

o  замъка “Бран” – 40 леи за възрастни, 25 леи за хора над 65г., 20 леи за студенти, 7 леи за ученици;

o  “Пелеш” – 45 леи – възрастни, 10 леи – деца, 35 леи – над 65г.;

o  Синайски манастир – 5 леи – възрастни, 2 леи – деца;

Входните такси са ориентировъчни и е възможно да бъдат променени.

Ориентировъчен курс: 1 румънска лея = 0,42 ст.

Цена:155 лв.

За допълнителни въпроси, моля попълнете формата