МИАНМАР – Пътуване като никое друго

10.10. – 20.10.2019, 21.11. – 01.12.2019, 22.01. – 02.02.2020
  • Myanmar-old-temple-in-bagan
  • Myanmar-2
  • c-fakepath-yangon-2-
  • Myanmar-

Храмове от злато и коприна от лотосови листа…По време на това пътешествие очите и сърцата ви ще се напълнят с впечатления, които няма да съберете никъде другаде по света. Тропическа зеленина и будистко спокойствие, по река Иравади ще изтекат всичките ви грижи. А за десерт – почивка под щедрото слънце на Изтока. И още много може да се разказва за Мианмар, но по-добре го вижте през собствения си поглед…!

Продължителност: 11 дни/ 9 нощувки/9 закуски/ 8 вечери

Период на пътуване:

10.10.2019 г. – 20.10.2019 г.

21.11.2019 г. – 01.12.2019 г.

22.01.2020 г. – 02.02.2020 г.

Маршрут: София – Мандалай – круиз по реката майка – „Irrаwaddy”  Баган –Салай – Инле – Нгапали – Янгон – София

 

Къде ще спим?
Две от нощувките са в Мандалай, две са в Баган, една в Инле, три в Нгапали, една в Янгон

Кои забележителности се посещават?
Мандалай – пагодата Махамуни, двореца Мандалай, манастирът Швенандау, манастирът Атумаши, пагодата Кутодау

Мингун – храма Пахтодауги, пагодата Хсинбуйме, камбаната на Мингун

Амарапура

река Иравади

Баган – Nyaung-U, храма Ананда, храмът Мануха, пагодата Швезигон

Инле

Нгапали – плаж и почивка

Янгон – Пагодата Сюле, Кметството на Янгон, Паметникът на независимостта, Парк Махабандола, пазар Bogyoke Aung San.
Ще има ли водач от България?
Наш представител и екскурзовод ще придружава групата по време на цялото пътуване

Какъв е полетът до Виетнам?
Полетът е с авиокомпания Qatar Airways, печелила редица международни награди заради комфорта напътуване, който предоставят. На отиване има прекачване в Банкок, а на връщане полетът е само с едно прекачване в Доха.
Има ли включен багаж в цената?
Има един брой ръчен багаж до 10 кг. и един брой чекиран багаж до 30 кг. Изискаване на всички авиокомпании е в ръчния багаж да не се носят остри предмети и течности надвишаващи 100  мл.
Колко голяма е групата?
Групата ще бъде 15 – 20 туриста, което означава, че групата ще се придвижва бързо, могат да се посетят недостъпни за голяма група места и ще имате повече свободно време според личните ви интереси;
Степен на трудност:
Ниска. Не е необходима предварителна подготовка, но доброто здравословно състояние винаги е препоръчително.
Необходими ли са визи?
В Мианмар има визов режим за български граждани. Попълването на формуляра ще бъде направено от служител на туроператора. Визата е електронна и при пристигане се слага печат.
Програма на пътуването:

Ден 1: София – Доха
Отпътуване от летище София в посока Мандалай.
Ден 2: Доха – Банкок – Мандалай (вечеря)
Пристигане в Мандалай. При пристигането си в Мандалай ще бъдем посрещнати от местния екскурзовод, с който ще се  отправим към пагодата Махамуни, където се намира най-древното изображение на Буда, изработено от бронз в Мианмар, ще си изработим традиционни молитвени златни листчета в двореца Мандалай, манастирът Швенандау, известен като „Златният палат”, известен с уникалните си дърворезби, манастирът Атумаши, грандиозна конструкция, заобиколена от панорамни тераси. Ще посетим пагодата Кутодау, наречена на най-голямата книга в света и върха Мандалай, за да видим красивата гледка към града. Вечеря. Нощувка в Мандалай.
Ден 3: Амарапура – река Иравади  (закуска, вечеря)
След ранна закуска в хотела, ще се отправим към  круизната лодка, за речен тур по река Иравади. Плаване към Мингун /около 45 мин. В посока/. В Мингун посещение на недовършения храм Пахтодауги, пагодата Хсинбуйме, построена през 1816г на планината Меру, и камбаната на Мингун – втората по големина бронзова камбана в света, запазена цяла, с тегло от 90 тона. Връщане в Мандалай. Разглеждане на Амарапура, някога столица на Мианмар и построен през 1783г., на 11 км от Мандалай. Днес можем да намерим развалини на градската порта, двореца и гробниците на старите царе. Ще посетим и манастира Маха Гандайон (Дом на хиляди монаси) и най-дългия тиков мост в света U Bein Bridge (1,2км. пешеходен мост покриващ езерото Taungthaman). Вечеря. Нощувка в Мандалай.
Ден 4: Мандалай – Яндабо – Баган (закуска)
След ранна закуска в хотела, ще се отправим към  круизната лодка, за речен тур по река Иравади. Качваме се на борда в 5:30 ч. Следват свежи напитки за добре дошли и кратки разяснения за предстоящите забележителности. Круизът по долното течение на ще ни разкрие процеса на изработване на керамика с глина от речния бряг. Ще видим и прочутото дърво на брега на реката, под което се подписва договорът между Великобритания и Мианмар през 1826г.

Пристигане в Баган около 17ч. Трансфер и нощувка в хотел в Баган.
Ден 5: Баган (закуска, вечеря)
Закуска. Разглеждане на Баган. От IX-ти до XIII-ти век градът е бил столицата на древното царство Баган. По време на просперитета на царството между ХІІ-ти и ХІІІ-ти век, в самото поле на Баган са построени над 10 000 будистки храмове, пагоди и манастири, от които над 2200 оцеляват и до наши дни. Ще посетим известните храмове в Баган и Nyaung-U, храма “Ананда” с четирите си огромни стоящи статуи на Буда, както и множеството по-малки скулптури разположени в цялата интериорна галерия. Забележителностите продължават с посещения в храмът Мануха, построен през 1059г, Dhammayangyi Temple, пример за изящно строителство, както и други известни пагоди, като например пагодата Швезигон, построена от крал Анаурата в началото на XI век и Myingaba Gu Byauk Gyi (под закрилата на ЮНЕСКО) с древните си стенописи. Вечеря. Нощувка в Баган.
Ден 6: Баган – Инле (закуска, вечеря)
Закуска в хотела. Трансфер до летището за полет до Хехо (Инле).

Началото на деня ни ще започне с лодка по езерото Инле, където ще разгледаме типичните плаващи градини, местните методи за риболов и великолепна природа. Ще посетим най-известната пагода Phaung Daw Oo, в която се намират пет малки статуи на Буда, които са покрити със златни листа, до толкова,че техните оригинални форми не могат да се видят, селото Нампан, в което се намира общност от високо квалифицирани текстилни занаятчии. Тук се произвежда една от най-редките тъкани в света – коприната от лотосови листа, растящи в езерото. Продължаваме с посещение на работилница за производство на лодки и работилница за пури. Вечеря и нощувка в хотел в Инле.
Ден 7: Инле – Тхандве – Нгапали  (закуска, вечеря)
Закуска в хотела.Трансфер до летището за полет до Тхандве.

Пристигане на летище Тхандве (Thandwe) и трансфер до Нгапали. Плажът в Нгапали е един от най-девствените плажове в света, намира се на 7 километра от град Тхандве. Смята се, че плажът Нгапали  е кръстен на град Неапол в Италия. За разлика от днешните плажове на Азия, Нгапали е спокоен и не е претъпкан с хора. Има само естествена красота на синьо море, бял пясък и слънце. С три-километровата си пясъчна ивица и кристално чистата вода на Индийския океан, Нгапали е едно от най-красивите места в Мианмар.Свободно време. Нощувка в Нгапали.
Ден 8: Нгапали (закуска, вечеря)
Релакс, релакс и само релакс! Отдайте се на плуване, шнорхелинг, слънчеви бани, риболов, колоездене или просто разходка по брега! Нощувка в Нгапали.
Ден 9: Нгапали (закуска, вечеря)
Релакс, релакс и само релакс! Отдайте се на плуване, шнорхелинг, слънчеви бани, риболов, колоездене или просто разходка по брега! Нощувка в Нгапали.
Ден 10: Тхандве – Янгон (закуска, вечеря)
Трансфер до летище Тхандве за полет до Янгон. Ще направим обиколен тур в центъра на Янгон: Пагодата Сюле – разположена в сърцето на града, смята се, че там се намира косъм на Буда, Кметството на Янгон, Паметникът на независимостта – голям обелиск, охраняван от статуи на митични лъвове и Парк Махабандола. След това ще посетим известния пазар Bogyoke Aung San, най-популярният пазар в Янгон, където можете да закупите традиционни мианмарски платове, лакирани изделия, антични предмети, картини, бижута и скъпоценни камъни като рубини, сапфири и други скъпоценни камъни. Последната ни спирка ще е пагодата Шведагон, наричана още „златната пагода” издигаща се на 100 метра височина. Според древни свиделства е построена преди 2500 година, повреждана многократно от земетресения, най-тежкото през 1768 г, когато целия връх на пагодата се срутва. Това светилище съхранява реликви от няколко Буди. Нощувка.
Ден 11 Янгон – Доха – София (закуска)
Ранен трансфер до летище Янгон за полет до София.

Цени:

 

Възрастен в стая с две легла Единична стая Трети възрастен
Промо цена* 4498 лв 5780 лв 4298 лв
редовни цени 4798 лв 6080 лв 4598 лв

*Промо цените важат при резервация направена със 100% плащане, минимум 4 месеца преди датата на тръгване.

Резервация: Депозит от 2500 лева при резервация; Доплащане – 40 дни преди отпътуване; Копие на задграничен паспорт с валидност мин. 6 месеца след датата на връщане; За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител е необходима нотариална заверка от единия или двамата родители и две копия на акта за раждане!

Допълнителна информация: Офертата важи при минимум 2 туриста;

Необходими документи за пътуване – задграничен паспорт, валиден 6 месеца след датата на пътуване. За лица под 18 год., пътуващи без родители или само с един от тях, се изисква нотариално заверена декларация от другия;

Ваксини – няма изискване за задължителни ваксини при посещение на Тайланд и Мианмар.

При недостиг на минималния брой записани, туристът ще бъде уведомен най-късно 7 дни преди началото на пътуването.

Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт. Застраховка „ Отказ от пътуване” има 100% оскъпяване за лица над 65г.

Полетно разписание:
QR 228 SOFDOH 1300 1750

QR 830 DOHBKK 2005 0705+1

PG 709 BKKMDL 1155 1320

QR 919 RGNDOH 0800 1130

QR 225 DOHSOF 1550 2100

Срокове за анулации и неустойки: от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване – глоба в размер на 100 лв на турист + сумата за вече издадения самолетен билет. от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване – 100% от внесения депозит. от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване – 75% от общата цена на организираното пътуване; под 14 календарни дни преди датата на тръгване – 100% от общата цена на организираното пътуване.

Туроператорът си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна във валутните курсове, при увеличаване стойността на транспортните разходи, в т. ч. на горивото, както и  увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси. При промяна на курса цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане. Туроператорът си запазва правото да прави промени в офертата, ако важни обстоятелства налагат това, като потребителят ще бъде уведомен за това чрез сайта на туроператора.

Цената включва:
Самолетен билет София – Банкок – Янгон – София, с включен чекиран багаж 30 кг и летищни такси с АК Qatar Airways

1 полет с включени летищни такси Банкок – Мандалай, с включен чекиран багаж 20 кг

3 вътрешни полета с включени летищни такси: Баган – Хехо, Хехо – Тхандве, Тхандве – Янгон

Трансфери по програмата;

9 нощувки в хотели 3*/4* както следва:  2 нощувкит в Мандалай, 2 в Баган, 1 в Инле, 3 в Нгапали, 1 в Янгон,

9 закуски;

8 вечери;

Местни екскурзоводи на английски език;

Водач/ преводач на български език по време на пътуването

Круизен билет по река Иравади без местен екскурзовод по време на круиза;

Разходка с лодка по езерото Инле;

Входни такси за посещение на забележителности;

Задължителни държавни такси;

Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро с ЗД Мондиал;

Цената НЕ включва:
виза за Мианмар – 50 евро (заплаща се задължително в България);

такса обработка на документи за виза – 20 евро (заплаща се задължително в България);

такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките – около 50 евро за целия тур и не включва заплащане на пиколо в хотел, обслужване от сервитьори в ресторанти и други;

храна, освен описаната по програма

застраховка „Отмяна на пътуване“

разходи от личен характер;

Цена:4,798 лв. 4,498 лв.

Резервирай сега

Общо
  × лв.4498 = лв.4498