Митове и легенди от Егейското крайбрежие

 • aerial-view-harbor-kusadasi-town
 • kusadasi 3
 • Kusadasi 2
 • aerial-view-harbor-kusadasi-town
 • Efes 5
 • Efes
 • pamukkale-3
 • Izmir-KEMERALTI
 • izmir-saat-kula
 • Izmir-YalıCamii
 • Dabaklar room2
 • Dabaklar room4
 • Dabaklar room3
 • Dabaklar room
 • Kusadasi
 • kusadasi5
 • kusadasi2

Измир, Кушадасъ, Чанаккале, Памуккале, Хиераполис, Изворът на Клеопатра, Ефес, Къщата на Дева Мария

3 нощувки със закуски и вечери в хотел Дабаклар 4* в Кушадасъ

1 ден /30.10./: Варна – Бургас – Малко Търново – Кушадасъ

Отпътуване от Варна /ул. Антим I – 18:30ч./, от Бургас /бензиностанция ОМВ до хотел „Мираж“ в 21:00ч./ по маршрут ГКПП Малко Търново – Кешан – Гелиболу. Преминаване на пролива Дарданели – тесен пролив и воден път от международно значение, свързващ Мраморно море със Средиземно и Егейско море. Проливът е част от континенталната граница между континентите Европа и Азия и разделя азиатската от европейската част на Турция.

2 ден /31.10./: Измир – Кушадасъ

Пристигане в Измир–посещение на една от най-големите забележителности на града – Часовниковата кула – красива мраморна кула, с височина от 25м. и символ на Измир, разположена в средата на площада в историческия център на града. Свободно време за разходка. Настаняване в хотел“Dabaklar”4* в Кушадасъ. Вечеря. Нощувка.

3 ден /01.11./: Памуккале – Хиераполис – Изворът на Клеопатра

Закуска. Свободно време или по желание еднодневна екскурзия с местен лицензиран екскурзовод до Памуккале /заплаща се допълнително/. Игра на природата и земя на геологически вълшебства, „крепостта от памук“ представлява поредица от искрящо бели тераси, преливащи една в друга. Белите травертинови етажи, съединени заедно като огромни водни лилии чрез вкаменени водопади като захарен памук са резултатът от топли минерални извори, чиито богати на калций отлагания са се натрупали в течение на хилядолетия. Пешеходна разходка до Хиераполис, основан през 190 пр.н.е. от династията на Аталидите владетелите на Пергамон. Градът е именован в чест на Хиера, жена на Телефос, син на Херкулес. Сред историческите забележителности запазени в природо-археологическия музей Памуккале-Хиераполис са храма на Аполон, Християнската базилика, огромния Некропол, римския амфитеатър, Арката на Домициан. Връщане в Кушадасъ. Вечеря. Нощувка.

4 ден /02.11./: Ефес – Къщата на Дева Мария

Закуска. Свободен ден или екскурзии по желание:

Полудневна екскурзия до Ефес и Дома на Дева Мария с местен лицензиран екскурзовод /заплаща се допълнително/. Ефес е един от най-добре запазените антични градове в Средиземноморието, витрината на егейската археология в Турция. Някога е бил един от най-богатите търговски пристанищни градове между Близкия изток и средиземноморските пристанища на Запада. Заселен около 1000 г. пр.н.е. от йонийците, неговите обширни и внушителни руини свидетелстват за древната му роля като столица на римската провинция Азия. Ще се разходим по автентична павирана с мрамор улица, прорязана от колела на колесници, покрай която са разположени съхранените сгради, като Големия театър за 25 000 зрители и красивата двуетажна библиотека на Целз, построена през 135 г., една от най-големите библиотеки и най-изящните оцелели сгради от античността. Изкачване до къщата на Дева Мария, с трите чудотворни извора и стената на желанията. Счита се, че след Христовото разпятие, Апостол Йоан и Божията Майка напускат Йерусалим и се заселват по тези места. Дева Мария остава в този дом до края на живота си, а днес той е един от най-посещаваните туристически обекти в Егейска Турция и място за поклонничество.

БОНУС: ТРАНСФЕР ДО ШОПИНГ ЦЕНТЪР. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5 ден /03.11./: Кушадасъ – Чанаккале – Бургас – Варна

Закуска. Отпътуване за България с кратка спирка в Чанаккале – съвременен многолик и оживен град с богата история, легенди и природни дадености. Свободно време за разходка и покупки – крайбрежния булевард, където се намира символа на града – внушителният Троянски кон, реквизит от филма „Троя”, подарък на града; Часовниковата кула и Старият град с „Айналъ чарши“. Пристигане в България късно през нощта.

 

Информация:

Обявената цена е на човек настанен в двойна / тройна стая и е валидна при група от минимум 40 човека.

Всички допълнителни екскурзии и мероприятия, които не са включени в пакетната цена се реализират при мин. 25 туристи.

Желание за комбиниране и настаняване в стая с друг човек от групата се заявява предварително и се извършва само при съществуваща възможност т.е ако има подходящ човек. Туроператора не поема отговорност в случай, че в групата няма подходящ човек и комбинацията не е възможна.

Програмата като цяло не е подходяща за хора с ограничена подвижност.

Резервация се счита за актуална при внасяне на депозит – 30% от пакетната цена и доплащане на остатъка до 10 дни преди датата на отпътуване.

Срок за уведомление при недостатъчен брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

 

Необходими документи: международен паспорт, валиден минимум 90 дни след датата на завръщане; за деца до 18 г., пътуващи с един или без родител – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители /оригинал + копие/.

Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната.

Програмата е предварителна и туроператора запазва правото си на актуализация при по-малък брой участници, при промяна в цените на горивата и валутните курсове и при възникнали и независещи от него обстоятелства.

Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

„Енджой Холидей“ ООД притежава Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност № РК-01-7735 и е сключил застраховка Отговорност на Туроператора – застрахователна полица №03700100002156  в ”ЕВРОИНС” АД, 1592 София, бул. Христофор Колумб №43, тел:02/9651 525.

 

Цената включва:

Транспорт с комфортен туристически автобус;

3 нощувки, закуски и вечери в хотел „Дабаклар“4* в Кушадасъ, при настаняване в двойни и тройни стаи;

застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ за лица до 69 год.;

Представител на фирмата-организатор по време на пътуването;

Посещение на Чанаккале и Измир.

Цената не включва:

Входни такси и билети за туристически обекти;

екскурзия Ефес и Къщата на Дева Мария – 35 евро /включва транспорт, входни такси, обиколка с местен лицензиран екскурзовод на български език/ БОНУС: трансфер и посещение на търговски център;

екскурзия до Памуккале – 35 евро /включва транспорт, входна такса, местен лицензиран екскурзовод на български език, обяд/ БОНУС: трансфер и посещение на търговски център;

застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ за лица над 69 г. – 8 лв.;

доплащане за настаняване в единична стая – 55 лв.

Цена:279 лв.

За допълнителни въпроси, моля попълнете формата