Охридското езеро – Скопие, Струга, Охрид, манастира Св. Наум, Билянините извори

 • Ohrid lake
 • Iglesia_San_Juan_Kaneo,_Ohrid
 • Ohrid-11
 • Ohrid-12
 • Main square, Ohrid
 • Оhrid-sveti-naum
 • Самуилова крепост
 • Iglesia_de_San_Pantaleón,_Ohrid
 • Struga-
 • Porta_Macedonia,_Skopie,_Macedonia
 • Skopje
 • Skopje_monument
 • Скопие1

Един от най-красивите подаръци на природата в Европа е Охридското езеро и околностите му. Достатъчно е само да го видите от разстояние как е спокойно, да чуете вълните му, да се взирате в безкрайното синьо, за да се влюбите в него. Езерото е разположено в югозападната част на Македония, на възраст между 4 и 10 милиона години, и по този начин е най-старото на нашия континент. На пръв поглед може да ви обърка с размера си, така че да го считате за море. Площта му е 358,2 км2.

4 дни /2 нощувки, 2 закуски, 2 вечери в Охрид в хотел 3/4*

ранни записвания до 30.06.2020

Скопие – Струга – Охрид – манастира Свети Наум – Билянините извори

Ден 1 /04.09./– Отпътуване от Варна /ул. Антим I в 18:30ч./, от Силистра /бензиностанция ОМВ в 20:30ч./ по маршрут София – ГКПП Гюешево – Крива Паланка – Скопие – Охрид.

Ден 2 /05.09./– Сутринта пристигане в столицата и най-голям град на Република Северна Македония – Скопие. Пешеходна разходка от крепостта Скопско кале, църквата “Свети Спас”, със саркофага на Гоце Делчев през Скопската чаршия и Каменният мост – символ на града до реконструираният площад “Македония” с паметника “Воин на кон”, фонтаните и новите скулптурни композиции. Свободно време в центъра на града. По обяд отпътуване за Струга – популярно туристическо градче, разположено на Охридското езеро. Пешеходна разходка покрай река Черни Дрин до Мемориалната къща на братя Миладинови (разглеждане отвън). Свободно време на стружката чаршия. Късния следобед настаняване в хотел в Охрид (или район). Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

Ден 3 /06.09./– Закуска. Туристическа програма в Охрид с местен екскурзовод и беседа на български език. Поради големия брой църкви и манастири град Охрид е известен като Балкански и Европейски Ерусалим. Градът е включен в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Отпътуване за манастира Св. Наум –построен на висока скала над Охридското езеро, на най-южната му точка. Попътна спирка при Билянините извори. Фото пауза при Музея на водата, който представя бита и културата на първобитните езерни обитатели. След обяд връщане в центъра на Охрид. Пешеходна разходка из Стария град: Самуиловата крепост; църквата “Св. Пантелеймон”, където се съхраняват мощите на Св. Климент Охридски; църквата “Света София”, посветена на Христовата мъдрост и служила като катедрален храм по времето на цар Самуил; античният театър и градската чаршия. По желание разходка с корабче из Охридското езеро – най-дълбокото езеро на Балканския полуостров и един от най-големите биорезервати в Европа. Свободно време в центъра на града. Връщане в хотела. Вечеря в ресторанта на хотела с музика на живо. Нощувка.

Ден 4 /07.09./– Закуска. Сутринта отпътуване за България. Пристигане в България късно вечерта.

 

Информация:

Обявената цена е на човек настанен в двойна /тройна стая и е валидна при група от минимум 40 човека.

Всички допълнителни екскурзии и мероприятия, които не са включени в пакетната цена се реализират при мин. 20 туристи.

Пътуването като цяло не е подходящо за хора с ограничена подвижност.

Желание за комбиниране и настаняване в стая с друг човек от групата се заявява предварително и се извършва само при съществуваща възможност, т.е ако има подходящ човек. Туроператора не поема отговорност в случай, че в групата няма подходящ човек и комбинацията не е възможна.

Резервация се счита за актуална при внасяне на депозит – 30% от пакетната цена и доплащане на остатъка до 15 дни преди датата на отпътуване.

Срок за уведомление при недостатъчен брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Необходими документи: валидна лична карта или международен паспорт; за деца до 18 г., пътуващи с един или без родител – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители (оригинал + копие).

Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната. Програмата е предварителна и туроператорът си запазва правото на актуализация и промяна в цените при по-малък брой участници в групата, покачване цените на горивата, таксите, валутните курсове, както и в последователността на допълнителните мероприятия в зависимост от възможността на местните екскурзоводи и при други независещи от туроператора обстоятелства.

Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

„Енджой Холидей“ ООД притежава Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност № РК-01-7735 и е сключил застраховка Отговорност на Туроператора – застрахователна полица №03700100002156 в ”ЕВРОИНС” АД, 1592 София, бул. Христофор Колумб №43, тел: 02/9651 525.

Цената включва:

транспорт с туристически автобус;

2 нощувки със закуски и вечери (едната с музика на живо) в хотел 3/4* в Охрид или район;

посещение на гр. Струга;

пешеходна обиколка на Скопие;

застраховка при пътуване в чужбина за лица до 69 год.;

водач от агенцията;

пътни, туристически и административни такси.

Цената не включва:

входни такси за туристическите обекти;

пешеходна обиколка в Охрид и посещение на манастира “Св. Наум” с местен екскурзовод – 10 евро;

разходка с корабче из Охридското езеро;

застраховка при пътуване в чужбина за лица над 69 год. – 15 лв.;

настаняване в единична стая – 35 лв.

 

Ориентировъчни цени на входни такси:

Охрид: Самуиловата крепост – 30 македонски денара; манастира “Св. Наум” – 60 македонски денара; Музея на водата – 120 македонски денара

Скопие: църквата “Свети Спас” и музея на Гоце Делчев – 120 македонски денара

1 лв. = 30 MKD /македонски денара/

Цена:260 лв.

За допълнителни въпроси, моля попълнете формата