Нова година на Бяло море – гр. Кавала

 • Kavala 3
 • Кавала1
 • кавала2
 • кухня
 • Кавала
 • imaret kavala1
 • kavala imaret
 • kavala night1
 • kavalaboat
 • portolagos
 • portolagos2
 • portolagos3
 • portolagos4
 • townhallkavala

Ден 1 /30.12./: Отпътуване рано сутринта от Варна /05:00ч. – ул. Антим I/, от Бургас /07:30ч. бензиностанция ОМВ до хотел Мираж/. Кратка спирка при Порто Лагос /при възможност/,  уникално разположен на брега между живописен залив на Егейско море и обширното солено езеро – лагуна Вистонида. В езерото и крайбрежните лагуни край селището обитават различни видове птици – розово фламинго, пеликани, лебеди и други морски и сладководни птици. В близост до Порто Лагос се намира и манастирът „Св. Никола“, изцяло построен във водата и църквата „Успение Богородично” с чудотворната икона – копие на Ватопедската Богородица Пантанаса, разположени на две островчета в езерото, сякаш плуващи в него. Мястото тук е повече от всякога посещавано след чудото с явяването на Богородица през август 2005 г. Достъпът до манастира е осигурен чрез дълъг пешеходен дървен мост. Пристигане в гр. Кавала – град желан в миналото от завоевателите, днес от хиляди туристи, примамващ с богатства и потайности, балканско гостоприемство, топло южно слънце и безкрайно море. Разходка по тесните калдъръмени улички на живописния амфитеатрално разположен стар град до Крепостта със съхранена атмосфера и архитектура от преди няколко века, китно украсени къщи и малки семейни магазинчета и кафенета. Ще видим Имарета, къщата на Мохамед Али и паметника му издигнат от жителите на гр. Кавала като благодарност, Акведуктът – построен по заповед на Сюлейман Великолепни през 16в. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 2 /31.12./: Закуска. Свободно време или по желание посещение на Филипи с лицензиран екскурзовод – древен град в северна Гърция, основан от Филип II Македонски през 356 год.пр.Хр. В близост до древния град се е провела знаменитата битка, в която Октавиан Август и Марк Антоний разбиват войските на убийците на Цезар – Брут и Касий. Близо 100 г. по-късно в града пристига един от Христовите ученици – апостол Павел. Имено тук кръщава първият човек в Европа, приел християнството – Св. Лидия и основава първата християнска общност. Подготовка за празничната вечер. НОВОГОДИШНА ПРАЗНИЧНА ВЕЧЕРЯ в гръцки ресторант.

Ден 3 /01.01.2020/: ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА! Късна закуска. Около обяд отпътуване за България. Пристигане в Бургас и Варна вечерта.

 

Информация:

Обявената цена е на човек настанен в двойна стая и е валидна при група от минимум 35 човека. Дете до 7 год. в стая с двама възрастни – 120 лв.; трети възрастен в стая – 155 лв.;

Посещение на Филипи се осъществява при минимум 25 желаещи.

Новогодишната вечеря е в заведение извън хотела и включва тристепенно меню: сезонна салата, предястие и основно ястие с избор между пилешко месо, кюфтенца, свинско месо; гарнитури – пържени картофи, ориз; неограничена консумация на наливно вино и ципуро; Новогодишната вечеря се заявява и заплаща при записване.

Програмата е подходяща за хора, които не са с високи очаквания и изисквания за лукс.

Пътуването като цяло не е подходящо за хора с ограничена подвижност.

Желание за комбиниране и настаняване в стая с друг човек от групата се заявява предварително и се извършва само при съществуваща възможност т.е. ако има подходящ човек. Туроператора не поема отговорност в случай, че в групата няма подходящ човек и комбинацията не е възможна.

Резервация се счита за актуална при внасяне на депозит – 30% от пакетната цена и доплащане на остатъка до 10 дни преди датата на отпътуване.

Срок за уведомление при недостатъчен брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

 

Необходими документи: валидна лична карта или международен паспорт; за деца до 18 г., пътуващи с един или без родител – нотариално заверена декларация от едния или двамата родители /оригинал + копие/.

Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната.

Програмата е предварителна и туроператорът си запазва правото на актуализация и промяна в цените при по-малък брой участници в групата, покачване цените на горивата, таксите, валутните курсове, както и в последователността на допълнителните мероприятия в зависимост от възможността на местните екскурзоводи и часовете за резервация на обектите, които се посещават и при други независещи от туроператора обстоятелства.

Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

„Енджой Холидей“ ООД притежава Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност № РК-01-7735 и е сключил застраховка Отговорност на Туроператора – застрахователна полица №03700100002156 в ”ЕВРОИНС” АД, 1592 София, бул. Христофор Колумб №43, тел:02/9651 525.

Цената включва:

транспорт с туристически автобус;

2 нощувки със закуски в хотел „Nefeli”3* при настаняване в двойна стая;

пътни и туристически такси;

посещение Порто Лагос и пешеходна обиколка в гр. Кавала;

водач – представител на фирмата-организатор.

Цената не включва:

Посещение на Филипи с лицензиран екскурзовод – 12 евро /включва входна такса, транспорт и екскурзоводско обслужване на български език; осъществява се при мин. 25 човека/;

Новогодишна вечеря: сет меню и неограничена консумация на наливно вино и ципуро – 30 евро /заявява се и се заплаща при записване/;

медицинска застраховка за лица до 69г. – 4 лв., над 69г. – 7 лв.;

Настаняване в единична стая – 55 лв общо за двете нощувки.

Цена:199 лв.

За допълнителни въпроси, моля попълнете формата