Нова година в хотел Марков конак 3*+ в Нишка баня, Сърбия

 • Happy New Year NASA Theme
 • Markov konak 1
 • niska banja 2
 • niska banja 1
 • Markov konak 34
 • Markov konak 35
 • Markov konak 31
 • Markov konak 26
 • Markov konak 8
 • Markov konak 10
 • Markov konak 17
 • Markov konak 13
 • Markov konak 18
 • Belgrade-
 • nis
 • belgrade-2
 • belgrade
 • NIS

Нишка Баня е една от най-популярните естествени бани в Сърбия използвани още от римляните. Най – добре запазеното от тях наследство е Медиана – огромна лятна резиденция, построена по желание на Константин Велики. Разположена е между Нишка Баня и гр. Ниш, който се счита за родното му място. Цялата резиденция е разположена на площ от 400 декара, включващи основната императорска вила и околните стопански и други сгради. В западната и част имало терми, а в източната – нимфеум – светилище на нимфите. Цялата северна част на вилата била отопляема, а имотът имал и водоснабдителна система.

Със своя умерено – континентален климат, минерална вода, лечебна кал и красива природа, Нишка баня привлича посетители от страната и чужбина. Лечебните води в Нишка баня извират от пет извора. Температура на водата е 39 °С, а средният дебит е около 50 литра в секунда. Водата съдържа натрий, калций, магнезий, калий, въглеводороди, сулфати, хлориди и нитрати. За термалните спа процедури се използва лечебна минерална кал със съдържание на радиоактивния газ радон. Водите на този естествен спа минерален извор се използват за лечение на сърдечно- съдови заболявания, заболявания на опорно – двигателния апарат, респираторни заболявания, нервни разстройства, безсъние, умора, ставни и мускулни травми, заболявания на жлезите на ендокринната система, високо кръвно налягане, нарушения на обмяната, гинекологични заболявания.

1 ден /29.12/: Варна – Бургас – Пловдив – София – Нишка Баня

Отпътуване рано сутринта от Варна /ул. Антим I в 06:00ч./; от Бургас /бензиностанция ОМВ Метро в 08:00ч./, от Стара Загора /разклона на АМ Тракия в 10:00ч./, от Пловдив /бензиностанция Шел на АМ Тракия в 11:20ч./, от София /бензиностанция ОМВ Захарна фабрика в 13:30ч./. Преминаване на ГКПП Калотина. Кратка спирка в гр. Пирот. Следобяд пристигане в Нишка баня. Настаняване в хотел. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

2 ден /30.12./: Нишка баня – Белград – Нишка баня

Закуска. По желание екскурзия до столицата на Сърбия. Панорамна обиколка на Белград с местен екскурзовод: Президентството, Площад „Теразие“, „Свети Сава“ – най-големия православен храм на Балканите, издигнат в чест на Свети Сава – основоположник на сръбската православна патриаршия, „Скупщината“, където се помещава парламента, Площадът на Републиката, пешеходната улица “Княз Михайлова”, крепостта Калемегдан с колоната – монумент на победата, символ на Белград и др. Свободно време за разходка и посещение на знаменитата улица Скадарлия – бохемският район на сръбската столица. Връщане в хотела. Празнична вечеря с жива музика, богато меню и неограничена консумация на алкохолни и безалкохолни напитки /местно производство/. Нощувка.

3 ден /31.12./: Ниш

Посещение на гр. Ниш – родния град на римския император Константин Велики, едно от най-старите селища на Балканите, наричан “Портата между Изтока и Запада”. Основан от келтите през трети век преди Христа, разположен на река Нишава и от древни времена е бил пресечна точка на големите търговски пътища. Свободно време за разходка. Връщане в хотела. ПРАЗНИЧНА НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРЯ С БОГАТО МЕНЮ, МУЗИКА НА ЖИВО, НЕОГРАНИЧЕНА КОНСУМАЦИЯ НА АЛКОХОЛНИ И БЕЗАЛКОХОЛНИ НАПИТКИ /местно производство/. Нощувка.

4 ден /01.01./: Нишка баня – София – Пловдив – Стара Загора – Бургас – Варна

Късна закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София, Пловдив и Стара Загора следобяд, в Бургас и Варна вечерта.

 

Отстъпки за деца:

Цена за дете до 6,99 год. настанено в стая с двама възрастни /не ползва легло и храна/ – 85 лв.

Цена за дете от 7 до 11,99 год. настанено в стая с двама възрастни на допълнително легло – 220 лв.

 

 

Необходими документи: валидна лична карта или задграничен паспорт; за лица под 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и копие/ и документ за самоличност на детето /задграничен паспорт или лична карта/

Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната.

Туристически обекти се посещават индивидуално през свободното време.

Програмата като цяло не е подходяща за хора с ограничена подвижност.

Желание за комбиниране и настаняване в стая с друг човек от групата се заявява предварително и се извършва само при съществуваща възможност, т.е ако има подходящ човек.

Екскурзията до Белград и панорамната обиколка с местен екскурзовод се организира при минимум 20 човека.

Срок за уведомление при недостатъчен брой туристи за организиран транспорт: 7 дни преди датата на отпътуване.

Програмата е предварителна и туроператорът си запазва правото на актуализация и промяна в цените при по-малък брой участници в групата, покачване цените на горивата, таксите, валутните курсове, както и в последователността на допълнителните мероприятия в зависимост от възможността на местните екскурзоводи и часовете за резервация на обектите, които се посещават и при други независещи от туроператора обстоятелства.

Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

„Енджой Холидей“ ООД притежава Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност № РК-01-7735 и е сключил застраховка Отговорност на Туроператора – застрахователна полица №03700100001560 в ”ЕВРОИНС” АД, 1592 София, бул. Христофор Колумб №43, тел:02/9651 525.

Цената включва:

Транспорт с туристически автобус/микробус.

3 нощувки със закуски в хотел „Марков Конак“***+ /www.markovkonak.rs/, при настаняване в двойни и тройни стаи.

1 вечеря на 29.12. с включена 1 напитка и жива музика.

1 празнична вечеря на 30.12. с жива музика и неограничена консумация на алкохолни и безалкохолни напитки.

Цената НЕ включва:

Празнична Новогодишна вечеря –80 лв./възрастни; 40 лв./деца 7 – 11.99 год.;

Екскурзия до Белград, панорамна автобусна и пешеходна обиколка с местен екскурзовод – 30 лв.;

медицинска застраховка – 7 лв. за лица до 65 год.; 13 лв. – за лица над 65 год.;

настаняване в единична стая – 70 лв. общо за целия период;

Ориентировъчен валутен курс: 1 евро = 118 сръбски динара

Информация:

Обявената цена е на човек настанен в двойна / тройна стая.

Резервация се счита за актуална при внасяне на депозит – 30% от пакетната цена и доплащане на остатъка до 14 дни преди датата на отпътуване.

Цена:375 лв.

Резервирай сега

Общо
  × лв.375 = лв.375