Уикенд на две морета между Европа и Азия

 • peizaj canakkale
 • canakkale-3
 • canakkale
 • çanakkale1
 • canakkale_turkey_trojan_horse_
 • canakkale-123
 • Одрин
 • shopping1
 • shopping
 • Shopp
 • Shopp 2
 • Odrin_
 • Edirne-Turkey-Streets-Near-Bazaar
 • edirne-camii
 • edirne.
 • pazar canakkale

Уикенд на два континента

3 дни/ 2 нощувки със закуски

ЧАНАККАЛЕ – остров БОЗДЖААДА – АСОС – ОДРИН

 

1 ден: Варна – Бургас – Малко Търново –Чанаккале

Отпътуване предходния ден – петък от Русе/20:00ч./, от Шумен /“5-ти км“ – 21:00ч./, от Варна /ул. Антим I –22:20ч./, от Бяла/23:00ч./, от Сл. бряг /бензиностанция ОМВ – 23:50ч./, от Поморие /Автогара – 00:20ч./, от Бургас /бензиностанция ОМВ до хотел „Мираж“ – 00:50ч./ по маршрут ГКПП Малко Търново – Кешан –Гелиболу. Нощно пътуване.

Рано сутринта преминаване на пролива Дарданели – тесен пролив и воден път от международно значение, свързващ Мраморно море със Средиземно и Егейско море. Проливът е част от континенталната граница между континентите Европа и Азия и разделя азиатската от европейската част на Турция.

Пристигане преди обяд в Чанаккале–съвременен многолик и оживен град с богата история, легенди и природни дадености. Свободно време за разходка по крайбрежния булевард, където се намира символа на града – внушителният Троянски кон, реквизит от филма „Троя”, подарък на града; Часовниковата кула и старият град, който ще Ви пренесе в едни различен свят с калдъръмени улички и запазени стари сгради, в които се помещават кафенета и ресторантчета.

Нощувка.

2 ден: Чанаккале – Асос – остров Бозджаада

Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до античния град Асос и остров Бозджаада /заплаща се допълнително/ – една вълнуваща среща с историята.

Асос е селище, датиращо от 7 в. пр.н.е. – тук сред свещената планина Ида, все още се виждат внушителните колони и останки от древния храм на Атина Палада, откъдето се разкрива невероятна гледка към живописно нарязаното крайбрежие на Егейско море и остров Лесбос. Големият мислител и философ Аристотел прекарва тук няколко години от живота си, основавайки своя школа.

Отпътуване с ферибот за о.Бозджаада или Тенедос – старото гръцко наименование, споменавано още от времето на Херодот. Днес това е вторият по големина турски остров в Егейско море и трети в цяла Турция, но дълги години на това място са живели гърци и това определено е оставило своя отпечатък във времето. Населението му е под 3000 души и се слави като най-спокойното кътче в южната ни съседка. Пешеходна разходка из цветните калдъръмени улички с добре съхранена архитектура на старите къщи и обсипани фасади с пъстри петунии, трендафили и виещи се цветя. Разглеждане на стария град, Тенедоската крепостот XIX век, най-голямата църква на острова – „Св. Богородица“ от XIX век.

Връщане в Чанаккале. Нощувка.

3 ден: Чанаккале – Одрин – Бургас – Варна

Закуска. Отпътуване за гр. Одрин– най-популярната през последните години шопинг дестинация. Градът е основан в близост до мястото, където се сливат трите реки Марица, Тунджа и Арда от римския император Адриан, откъдето идва и старото му историческо име – Адрианопол. Центърът на града, изобилства от базари, магазини забележителности от османския период, които са прославили Одрин. Спирка при джамията „Селимие“ и разходка в центъра на града. Посещение на българската църква „Св. Св. Константин и Елена“, търговски център, магазини за перилни препарати и „КИПА“.

Отпътуване за България. Пристигане вечерта в Бургас, Варна и Русе.

 

Информация:

Обявената цена е на човек настанен в двойна / тройна стая и е валидна при група от минимум 35 човека.

Всички допълнителни екскурзии и мероприятия, които не са включени в пакетната цена се реализират при мин. 20 туристи.

Посещението и пътуването до остров Бозджаада се осъществява при подходящи метеорологични условия.

Желание за комбиниране и настаняване в стая с друг човек от групата се заявява предварително и се извършва само при съществуваща възможност т.е ако има подходящ човек. Туроператора не поема отговорност в случай, че в групата няма подходящ човек и комбинацията не е възможна.

Резервация се счита за актуална при внасяне на депозит – 30% от пакетната цена и доплащане на остатъка до 10 дни преди датата на отпътуване.

Срок за уведомление при недостатъчен брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

 

Необходими документи: валиден международен паспорт; за деца до 18 г., пътуващи с един или без родител – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители /оригинал + копие/.

Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната. Пътуването като цяло не е подходящо за хора с ограничена подвижност.

Програмата е предварителна и туроператорът си запазва правото на актуализация и промяна в цените при по-малък брой участници в групата, покачване цените на горивата, таксите, валутните курсове, както и в последователността на допълнителните мероприятия в зависимост от възможността на местните екскурзоводи и часовете за резервация на обектите, които се посещават и при други независещи от туроператора обстоятелства.

Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

„Енджой Холидей“ ООД притежава Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност № РК-01-7735 и е сключил застраховка Отговорност на Туроператора – застрахователна полица №03700100002847 в ”ЕВРОИНС” АД, 1592 София, бул. Христофор Колумб №43, тел:02/9651 525.

Цената включва:

Транспорт с комфортен туристически автобус;

2 нощувки със закуски в хотел по избор – 3* или 4* в Чанаккале, при настаняване в двойни стаи;

Пътни, фериботни и туристически такси;

Представител на фирмата-организатор по време на пътуването;

Медицинска застраховка при пътуване в чужбина за лица до 65 год.;

Пешеходна обиколка на гр.Чанаккале;

Посещение на Одрин.

Цената не включва:

Доплащане за тръгване от: Русе – 20 лв.; Разград и Шумен – 15 лв.;

Доплащане за настаняване в хотел 4* – 30 лв. /с предварително запитване/

Входни такси и билети за туристически обекти;

Екскурзия до Асос и остров Бозджаада – 25 евро /заявява се и се заплаща предварително, включва транспорт, екскурзоводско обслужване, фериботен билет, входни такси за обектите се заплащат отделно/;

Медицинска застраховка при пътуване в чужбина за лица над 65 – 69 год. – 8 лв.; над 69 г. – 12 лв.;

Настаняване в единична стая – 40 лв. за хотел 3*; 55 лв. за хотел 4*.

Цена:179 лв.

За допълнителни въпроси, моля попълнете формата