Уикенд на две морета между Европа и Азия

 • peizaj canakkale
 • canakkale-3
 • canakkale
 • çanakkale1
 • canakkale_turkey_trojan_horse_
 • canakkale-123
 • Одрин
 • shopping1
 • shopping
 • Shopp
 • Shopp 2
 • Odrin_
 • Edirne-Turkey-Streets-Near-Bazaar
 • edirne-camii
 • edirne.
 • pazar canakkale

3 дни/ 2 нощувки със закуски

ранни записвания до 31.07.2021г.

Одрин – Чанаккале – остров Бозджаада – Лозенград

1 ден: Варна – Бургас – Одрин –Чанаккале

Отпътуване от Русе/паркинг ЖП гара/, от Шумен /“5-ти км“/, от Варна /ул. Антим I/, от Бяла /бензиностанция „Торнадо”/, от Несебър /бензиностанция Шел/, от Бургас /бензиностанция ОМВ до хотел „Мираж“/

за Одрин – най-популярната сред българските туристи шопинг дестинация. Градът е основан в близост до мястото, където се сливат трите реки Марица, Тунджа и Арда от римския император Адриан, откъдето идва и старото му историческо име – Адрианопол. Центърът на града, изобилства от магазини, пазари и забележителности от османския период, които са прославили Одрин.

Свободно време за покупки в „Margi Outlet Center” и “Синия пазар”, на който се предлага необятно разнообразие от стоки – подправки, плодове, зеленчуци, дрехи, обувки, чанти, чадъри, стоки за дома – съдове, завеси, покривки, чаршафи, килими… и още безброй неща.

Посещение на джамията на султан Селим II – произведение на най-известния архитект на Османската Империя – Мимар Синан, построена на хълм в центъра на града в класически османски стил. Свободно време за разходка в центъра, където ресторантчета изкушават посетителите с прословутия „тава джигер“.

Отпътуване за Чанаккале. Преминаване на пролива Дарданели – тесен пролив и воден път от международно значение, свързващ Мраморно море със Средиземно и Егейско море. Проливът е част от континенталната граница между континентите Европа и Азия и разделя азиатската от европейската част на Турция.

Пристигане след обяд в Чанаккале – съвременен многолик и оживен град с богата история, легенди и природни дадености. Настаняване в хотел. Нощувка.

2 ден: Чанаккале – остров Бозджаада

Закуска. Свободно време на крайбрежния булевард, където се намира символа на града – внушителният Троянски кон, реквизит от филма „Троя”, подарък на града; Часовниковата кула и старият град, който ще Ви пренесе в едни различен свят с калдаръмени улички и запазени стари сгради, в които се помещават кафенета и ресторантчета.

По желание екскурзия до остров Бозджаада /заплаща се допълнително/ – отпътуване с ферибот за о. Бозджаада или Тенедос – старото гръцко наименование, споменавано още от времето на Херодот. Днес това е вторият по големина турски остров в Егейско море и трети в цяла Турция, но дълги години на това място са живели гърци и това определено е оставило своя отпечатък във времето. Населението му е под 3000 души и се слави като най-спокойното кътче в южната ни съседка. Пешеходна разходка из цветните калдъръмени улички с добре съхранена архитектура на старите къщи и обсипани фасади с пъстри петунии, трендафили и виещи се цветя. Разглеждане на стария град, Тенедоската крепост от XIX век, най-голямата църква на острова – „Св. Богородица“ от XIX век.

Връщане в Чанаккале. Нощувка.

3 ден: Чанаккале – Лозенград – Бургас – Варна

Закуска. Свободно време.

Отпътуване за България. Спирка за покупки в Лозенград.

Пристигане вечерта в Бургас, Варна и Русе.

 

Информация:

Обявената цена е на човек настанен в двойна / тройна стая и е валидна при група от минимум 35 човека.

Всички допълнителни екскурзии и мероприятия, които не са включени в пакетната цена се реализират при мин. 20 туристи.

Посещението и пътуването до остров Бозджаада се осъществява при подходящи метеорологични условия.

Желание за комбиниране и настаняване в стая с друг човек от групата се заявява предварително и се извършва само при съществуваща възможност т.е ако има подходящ човек. Туроператора не поема отговорност в случай, че в групата няма подходящ човек и комбинацията не е възможна.

Резервация се счита за актуална при внасяне на депозит – 30% от пакетната цена и доплащане на остатъка до 10 дни преди датата на отпътуване.

Срок за уведомление при недостатъчен брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

 

COVID 19

При влизане в Р Турция и Р България туристите е необходимо да представят:

– отрицателен PCR тест за SARS-Cov-2 не по-стар от 72 часа, или

– бърз антигенен тест не по-стар от 48 часа, или

– сертификат за ваксинация срещу COVID-19, ако са изминали не по-малко от 14 дни от завършване на ваксинацията, или

– официален документ, издаден от компетентна институция, че са преболедували COVID-19 в рамките на последните 6 месеца.

 

 

Необходими документи: международен паспорт, валиден минимум 90 дни след датата на завръщане; за деца до 18 г., пътуващи с един или без родител – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители /оригинал + копие/.

Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната. Пътуването като цяло не е подходящо за хора с ограничена подвижност.

Програмата е предварителна и туроператорът си запазва правото на актуализация и промяна в цените при по-малък брой участници в групата, покачване цените на горивата, таксите, валутните курсове, както и в последователността на допълнителните мероприятия в зависимост от възможността на местните екскурзоводи и часовете за резервация на обектите, които се посещават и при други независещи от туроператора обстоятелства.

Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

„Енджой Холидей“ ООД притежава Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност № РК-01-7735 и е сключил застраховка Отговорност на Туроператора – застрахователна полица №03700100002847 в ЗД ”ЕВРОИНС” АД, 1592 София, бул. Христофор Колумб №43, тел: 070017241.

Цената включва:

Транспорт с комфортен туристически автобус;

2 нощувки със закуски в хотел 3* в Чанаккале, при настаняване в двойни стаи;

Пътни, фериботни и туристически такси;

Представител на фирмата-организатор по време на пътуването;

Медицинска застраховка при пътуване в чужбина за лица до 65 год.;

Пешеходна обиколка на гр. Чанаккале;

Посещение на Одрин.

Цената не включва:

Доплащане за тръгване от: Русе – 20 лв.; Разград и Шумен – 15 лв.;

Доплащане за настаняване в хотел 4* – 30 лв. /с предварително запитване/

Входни такси и билети за туристически обекти;

Екскурзия до остров Бозджаада – 15 евро /заявява се и се заплаща предварително/;

Медицинска застраховка при пътуване в чужбина за лица 65 – 69 год. – 8 лв.; над 69 г. – 12 лв.;

Настаняване в единична стая – 40 лв. за хотел 3*; 55 лв. за хотел 4*.

Цена:175 лв. 155 лв.

За допълнителни въпроси, моля попълнете формата