Одрин и Лозенград

 • Edirne2
 • erasta-Edirne
 • edirne-camii
 • Edirne1
 • Edirne-Turkey-Streets-Near-Bazaar
 • Odrin_
 • Shopp 2
 • Shopp
 • shopping
 • shopping1
 • Одрин

Одрин е най-популярен сред българските си посетители с… евтиния прах за пране. Пред складовете за перилни препарати всяка събота спират автобуси с туристи и автомобили на живеещи близо до границата българи…

Лозенград или Къркларели – също любим на българите, които редовно се снабдяват от тук с баклава, локум, халва, пишмание, ядки, прежда, прочутите турски кори за баница, кисело мляко и сирене, турска боза и т.н.

2 дни / 1 нощувка

2 дни из Европейска Турция

РЕЗЕРВАЦИЯ БЕЗ РИСК

Резервация с 50 лв. депозит!

Пълно възстановяване на депозита или заплатената сума в случай на:
– затворени граници с Турция или забрана за провеждане на екскурзии;
– наложена задължителна карантина при връщане в България;
– при положителен резултат от PCR тест на пътуващ или член на семейството му.

Програма:

1 ден: 05:00 Тръгване от Добрич. 06:00 Отпътуване от Варна през Несебър и Поморие. 08:30 Бургас, бензиностанция OMV (до хотел Мираж).

Преминаване на българо-турската граница. Отпътуване за Одрин – втората османска столица след Бурса и преди Константинопол /Истанбул/, града на пехливаните (мазните борби) и плодовите сапуни.

12:30 Пристигане в центъра на града.

12:30-15:00 Свободно време за разходка из централните улици и пазаруване. По желание: посещение на джамията на султан Селим II – произведението на най-известния архитект на Османската Империя – Синан, което самият архитект смята за неговия шедьовър. Екскурзоводска беседа, безплатен вход.

В събота има възможност за посещение на аптеки (в неделя всички аптеки са затворени!).

Свободно време за разходка и разглеждане на АРАСТА БАЗАР – пазара към джамията, Бедестена.

15:30-17:30 Посещение на търговски център с намаления „MARGI OUTLET”.

17:45 Настаняване в хотел РИС, на 400м от най-големия мол в Одрин – ERASTA.

18:00-22:00 Свободно време за самостоятелно посещение на търговски център ERASTA Shopping Centre  – най-новото попълнение на шопинг сцената в Одрин. Футуристичен облик в съчетание с традиционен турски архитектурен стил. Под един покрив ще намерите световни марки като Ив Роше, Пиер Кардин и много други.

Нощувка.

2 ден: 07.00-08.30 Закуска. Освобождаване на хотела.

09.00-10.15 Посещение на Музея на здравето (музей на Европа за 2004г.). Вход: 15 турски лири. Време за разглеждане – 1 час и 15 мин..

10.30-11.30 Посещение на района Караагач – престижен в миналото район около Марица и Тунджа, известен с летните къщи на богатите жители на Одрин и Истанбул. Разглеждане отвън на Старата гара на Одрин – Караагач. Гарата е забележителен обект на архитектурата и е считана за “най-красивата гара от Виена до Истанбул“. Построена е през 1890г. и е първият в световната история обект на въздушна бомбардировка и разузнаване от въздуха по време на обсадата на Одринската крепост от българската армия на 29 октомври 1912 г.. Днес сградата помещава Ректора на Тракийския университет и факултета за изящни изкуства. В района на Университета се намира музей и паметник, посветен на Лозанския договор от 1923г., с който се уреждат границите и териториите на Гърция и Турция. Караагач е единствената територия на Турция на запад от река Марица.

Свободно време за разглеждане на сградата на Старата гара, паметника, музея (безплатен вход) и турско кафе в едно от многобройните кафенета, пълни със студентите.

12:00-12:30 Посещение на българската църква „Св. Св. Константин и Елена” с беседа.

12:45-13:30 Посещение на складове за перилни препарати на ниски цени.

13:45-14:45 Посещение на търговски комплекс 5М МИГРОС – най-големия магазин от веригата Мигрос.

14.45 Отпътуване за Лозенград (Къркларели).

Свободно време в центъра на Лозенград за покупки на турски сладкиши и деликатеси на изгодни цени. Вечеря в местен ресторант с известните Лозенградски кюфтенца.

Отпътуване за България. Пристигане в Бургас около 21.00 ч., във Варна около 23.00 ч.

 

Пакетна цена Цена на възр. в двойна/ тройна стая Цена на човек в стая с едно легло

 

Дете

0-5,99г.

с 2-ма възр.

Дете

6-12г.

с 2-ма възр.

Дете

2-12 г.

с 1 възр.

Хотел RYS – 4 *

www.ryshotel.com

125 лв. 145 лв. 70 лв. 90 лв.  

90 лв.

 

 

Необходими документи: Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на пътуване; за деца до 18 год. се изисква нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане.

Визови, паспортни и санитарни изисквания: Валиден международен паспорт.

Важно!!! Към настоящия момент маските са задължителни в Турция на всички места с изключение на дома и хотелската стая. Задължително носене на предпазни маски не само на закрито, но и в открити пространства като паркове, улици, плажове, градини. Разпореждането е валидно също за офиси, градски транспорт, заводи и всякакви други места с изключение на жилищата и хотелските стаи. Глобите са от около 900 турски лири на човек.

Минимален брой за осъществяване на пътуването: 35 туриста.

Записване и начин на плащане: Внасяне на 50 лв. при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване. Доплащането се извършва до 14 дни преди отпътуването. Места в автобуса: Настаняването в автобуса е по ред на записване.

Условия за анулации: до 14 дни преди пътуването – 0%; 13 – 7 дни преди пътуването – 50 % от пакетната цена; под 6 дни – 100%

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: – 7 дни преди датата на тръгване.

Агенцията си запазва правото на промени в последователността на програмата, без това да ощетява туристите.

Права на Потребителите:

ТУРОПЕРАТОРЪТ декларира, че носи пълна отговорност за точното изпълнение на туристическия пакет като цяло и  спазва основните права съгласно Директива (ЕС) 2015/2302. Подробна информация за Директива (ЕС) 2015/2302 може да намерите на следния интернет адрес:  http://eur-lex.europa.eu/legal-content/BG/TXT/?uri=CELEX%3A32015L2302 или на уеб-страницата на Туроператора.

Застраховка „Отмяна от пътуване“: ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 82, ал. 1, т.8 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване,  прекъсване на пътуването и други. Повече информация относно условия и цени – в офиса на фирмата.

Медицинската застраховка за пътуване в чужбина, включена в пакетната цена,  е съгласно приложимата Нормативна уредба и Общи условия на Застрахователя в рамките на посочената в пакета застрахователна сума, която включва неотложни медицински разходи вследствие на акутно заболяване или злополука, разходи за медицинско транспортиране и репатриране, смърт причинена от злополука. Покритието смърт причинена от злополука не се прилага при лица под 14 години и над 65 години, за недееспособни лица, както и за лица със загубена работоспособност над 50%. Повече информация относно допълнителни възможности за застраховане към включената в пакета застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ – в офиса на фирмата.

Цената включва:

Ø  Транспорт с комфортен автобус с климатик, аудио- и DVD-система;

Ø  1 нощувка със закуска в хотел Одрин – RYS – 4 звезди или подобен;

Ø  Посещение на Старата гара на Одрин – Караагач;

Ø  Посещение на българската църква „Св. Св. Константин и Елена” с беседа;

Ø  Посещение на джамията на султан Селим II;

Ø  Екскурзоводски беседи на български език във всички обекти;

Ø  Пътни и гранични такси, паркинг;

Ø  Медицинска застраховка;

Ø  Екскурзовод от Туроператора. По време на пътуването се дава пространна информация за Турция, Одрин, посещаваните обекти и много любопитни подробности.

Цената не включва:

Ø  входните такси за музеи и туристически забележителности – 15 турски лири;

Ø  медиц. застрах. за лица над 70-85 год. – доплащане 2 лв.; лица над 85 год. не се застраховат. Лица над 85 год. е необходимо да се застраховат самостоятелно, като предоставят копие от полицата.

Ø  Разходи от личен характер.

Цена:125 лв.

За допълнителни въпроси, моля попълнете формата