Великден на остров Лефкада и круиз 7 Йонийски острова

  • Lefkada-island 2
  • Lefkada island
  • Lefkada_
  • Lefkada-island-Greece
  • Syvota Lefkada Greece
  • Nydri-Lefkada

Остров Лефкада е четвъртият по големина от седемте Йонийски острови. Бели скали, отразяващи се в кристално чиста морска вода – вероятно тази гледка е впечатлила първите заселници на острова и ги е накарала да му дадат името – Белият остров. Островът има планински терен и вечнозелена богата растителност, което го прави различен от повечето гръцки острови. Лeфkaда е най-извеcтeн с плaжoвете си – cиният цвят на морeтο е тoлкова яръκ и интензивeн, че изглеждa пοчти нeреален.

Според легенда островът е бил сватбен подарък от бащата на Орфей за бащата на Пенелопа.

Ден 1: Отпътуване предходния ден от Варна /20:00ч. – ул. Антим І/ и Бургас /22:30ч. – бензиностанция ОМВ до Метро/; от Стара Загора /00:30ч. – разклона на АМ Тракия/, от Пловдив /01:30ч. – Хепи-Шел на АМ Тракия/ от София /03.00 ч./ по маршрут Благоевград – ГКПП Кулата – Превеза.

По обяд пристигане на остров Лефкада – четвъртият по големина от седемте Йонийски острови. Бели скали, отразяващи се в кристално чиста морска вода, вероятно тази гледка е впечатлила първите заселници на острова и ги е накарала да му дадат името – Белият остров.

Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.

Ден 2: Закуска.

Свободно време или по желание целодневен круиз „7 ОСТРОВА“ с включен обяд на кораба: Порто Кацики или Егремни – най-красивите плажове на острова с възможност за скачане и плуване в кристалната вода на Йонийско море; остров Кефалония със свободно време в градчето Фискардо; остров Итака с възможност за разходка или плаж на острова на Одисей; пещерите на остров Меганиси; трите острова на семейство Онасис – Скорпиос, Спарти и Скорпиди; остров Мадури, известен със своята вечнозелена растителност.

Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 3: Закуска.

Пешеходна разходка в град Лефкада: Централният площад, църквата „Св. Спиридон“, построена през 1685 г. от венецианците, кметството, църквата „Св. Мина“ и катедралата. Свободно време с възможност за посещение на Археологическия музей, Музея на фолклора и Музея на грамофоните. Посещение на манастира „Панагия Фанеромени“ – най-важният религиозен център на острова, построен през 1634 г. върху руините на древен храм, посветен на богинята Артемида.

Свободно време на плаж „Катизма“ – дълга плажна ивица с фин бял пясък и искрящо тюркоазено море.

Празничен Великденски обяд в ресторанта на хотела /срещу доплащане/.

Нощувка.

Ден 4: Закуска.

Отпътуване за България. Кратка спирка в гр. Солун.

Пристигане в София привечер, във Варна – рано сутринта на следващия ден.

 

Информация:

Обявената цена е на човек настанен в двойна стандартна стая.

Обявената цена е валидна при минимум 40 туриста.

Цена за дете до 7 год. с двама възрастни в стандартна двойна стая– 190 лв.;

Желание за комбиниране и настаняване в стая с друг човек от групата се заявява предварително и се извършва само при съществуваща възможност т.е ако има подходящ човек. Туроператора не поема отговорност в случай, че в групата няма подходящ човек и комбинацията не е възможна.

Резервация се счита за актуална при внасяне на депозит – 50% от пакетната цена и доплащане на остатъка до 7 дни преди датата на отпътуване.

Туроператорът не носи отговорност при изгубен, забравен или повреден багаж

Срок за уведомление при недостатъчен брой туристи: 15 дни преди датата на отпътуване.

 

Необходими документи: валидна лична карта или международен паспорт; за деца до 18 г., пътуващи с един или без родител – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители /оригинал + копие/.

Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната. Програмата е предварителна и туроператорът си запазва правото на актуализация и промяна в цените при по-малък брой участници в групата, покачване цените на горивата, таксите, валутните курсове, както и в последователността на допълнителните мероприятия в зависимост от възможността на местните екскурзоводи и при други независещи от туроператора обстоятелства.

Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

.„Енджой Холидей“ ООД притежава Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност № РК-01-7735 и е сключил застраховка Отговорност на Туроператора – застрахователна полица №03700100002847 в ЗД ”ЕВРОИНС” АД, 1592 София, бул. Христофор Колумб №43, тел: 070017241.

Цената включва:

3 нощувки със закуски в хотел 3*, при настаняване в стандартни двойни стаи;

Транспорт с комфортен туристически автобус;

Представител на фирмата по време на пътуването;

Пешеходна разходка в град Лефкада.

Цената не включва:

Входни такси и билети за туристически обекти;

Еднодневен корабен круиз „7 острова” с включен обяд на кораба – 45 евро за възрастен, деца до 12 години – 25 евро /осъществява се при подходящи атмосферни условия/

Великденски обяд с традиционни ястия – 35 евро;

Медицинска застраховка при пътуване в чужбина за лица до 69 год. – 5 лв.; над 69 год. – 8 лв.;

Настаняване в единична стая – 90 лв.

Входни такси за Археологическия музей – 3 евро, Музея на фолклора – 2 евро, крепостта “Св. Мавра” – 3 евро /посочените цени са ориентировъчни/.

Цена:355 лв.

За допълнителни въпроси, моля попълнете формата