Почивка в Дуръс, Албания

 • Elba, Durres out3
 • Albania_Golem_beach2
 • Albania_Golem_beach3
 • Elba, Durres out
 • Elba, Durres out2
 • Elba, Durres
 • Albania_Golem_beach4
 • Elba, Durres rest
 • Elba, Durres restaurant3
 • Elba, Durres restaurant
 • Elba, Durres restaurant2
 • Elba, Durres restaurant4
 • Elba, Durres room4
 • Elba, Durres room5
 • Elba, Durres room3
 • Elba, Durres room2
 • Elba, Durres room
 • скендерберг
 • Дуръс, Албания
 • Torra_ne_Durres
 • Tirana-Old-Bridge12
 • Tirana-albania
 • Tirana,Colourful_houses
 • Great_Mosque_of_Durres_2016_Albania
 • Durrës_Albania
 • Durres
 • Durres (11)
 • Bazaar_in_Krujë
 • Дуръс
 • Berat_Unesco, Albania
 • Берат

Елбасан – Берат – Дуръс – Круя – Тирана – Скопие

5 нощувки, 5 закуски, 5 вечери в курортната част на Дуръс, Албания

Ден 1 – Отпътуване от Варна /ул. Антим I – 18.00ч./, от Бургас /20:30ч. – бензиностанция ОМВ до Метро/, от Стара Загора /22:30ч. – бензиностанция Лукойл/, от Пловдив /23:30ч. – бензиностанция „Шел“ на АМ „Тракия“; при 5 човека от бензиностанция ОМВ до хотел „Санкт Петербург”/, от София /01:20ч. – бензиностанция ОМВ до Западен парк /по маршрут ГКПП Гюешево – Крива Паланка – Скопие – Охрид.

Ден 2 – По обяд кратка спирка и разходка в гр. Елбасан – древната Скампа. Градът възниква през I век, а началото на днешния Елбасан е поставено през 1466 г. от османския султан Мехмед II. Днес градът е един от най-големите градове в страната, известен с добре запазените си крепостни стени.

Следобяд пристигане на Дуръската ривиера. Настаняване в хотел. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 3 – Закуска. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка.

Ден 4 – Закуска. Свободно време за плаж.

По желание допълнителна екскурзия с местен екскурзовод: пешеходна обиколка на Дуръс – най-древният град на територията на днешна Албания, а също и нейна столица по време на Втората Световна война, когато страната е окупирана от Италия. В миналото е попадал в границите на Българското царство, поради което е бил наричан със славянското име Драч. Разположен на брега на Адриатическата ривиера, Дуръс е втори по-големина град, най-голямото албанско пристанище и морски курорт, който е предпочитан за почивка, както от местните хора, така и от нарастващият поток от чуждестранни туристи. Панорамна обиколка на града и пешеходна разходка до крепостта с венецианската кула с амфитеатъра. Свободно време за шопинг.

Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 5 – Закуска. Свободно време за плаж.

По желание допълнителна екскурзия с местен екскурзовод до Тирана и Круя: Отпътуване за Круя – малко градче, от което преди пет века Скендербег управлявал обединените албански племена. Разходка по старата османска чаршия и посещение на крепостта с музея на Скендербег и етнографския музей.

По обяд пристигане в столицата на Албания – Тирана. Панорамна обиколка на града – централният площад “Скендербег”, с паметника на албанския национален герой, джамията на Етем бей, часовниковата кула, Пирамидата – някогашен мавзолей на албанския първи секретар на комунистическата партия Енвер Ходжа. Свободно време.

Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 6 – Закуска. Свободно време за плаж.

По желание допълнителна екскурзия до Берат – възрожденски архитектурен резерват под закрилата на ЮНЕСКО. Пешеходна разходка – крепостта Кале, църквите “Св. Богородица” и “Св. Троица”, площадът “Константин Велики”, Червената и Бялата джамия.

Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 7 – Закуска. Отпътуване за България.

След обяд кратък престой в столицата и най-голям град на Република Северна Македония – Скопие. Пешеходна разходка от крепостта Скопско кале, църквата “Свети Спас”, със саркофага на Гоце Делчев, до реконструираният площад “Македония”, фонтаните и новите скулптурни композиции и др.

Пристигане в София и Пловдив вечерта, в Бургас и Варна късно вечерта.

 

Информация:

Обявената цена е на човек настанен в двойна /тройна стая и е валидна при група от минимум 35 човека.

Всички допълнителни екскурзии и мероприятия, които не са включени в пакетната цена се реализират при мин. 20 туристи.

Пътуването като цяло не е подходящо за хора с ограничена подвижност.

Желание за комбиниране и настаняване в стая с друг човек от групата се заявява предварително и се извършва само при съществуваща възможност т.е ако има подходящ човек. Туроператора не поема отговорност в случай, че в групата няма подходящ човек и комбинацията не е възможна.

Резервация се счита за актуална при внасяне на депозит – 30% от пакетната цена и доплащане на остатъка до 15 дни преди датата на отпътуване.

Срок за уведомление при недостатъчен брой туристи: 14 дни преди датата на отпътуване.

Към 21.04.2021г. при влизане на територията на Р Албания не се изисква представянето на негативен тест за Covid-19.

От 01.05.2021 г., според заповед РД-01-278 от 29.04.2021г, за да се освободят от 14 дневната карантина, влизащите в България е необходимо да представят:

–  документ за завършена ваксинационна схема срещу COVID-19  /минимум 14 дни преди датата на пътуването/;

–  негативен резултат от PCR тест или негативен резултат от бърз антигенен тест. Резултатите от негативния PCR тест или бърз антигенен тест трябва да се предостави / изпрати на РЗИ до 24 часа след влизане в България, за да бъде свалена 14 дневната карантина.

–  документ, показващ положителен резултат от проведено изследване по метода на полимеразна верижна реакция или бърз антигенен тест за COVID-19 – за лицата, преболедували от COVID-19 за периода от 15-тия до 180-тия ден, считано от датата на проведеното изследване, вписана в документа. Документът трябва да съдържа имената на лицето съгласно документа за самоличност, с който пътува, данни за лечебно заведение, извършило изследването (наименование, адрес или други данни за контакт), дата на която е извършено изследването по метода на полимеразна верижна реакция или бърз антигенен тест за COVID-19, изписани на латиница метод (PCR или RAT) и положителен резултат (Positive), позволяващи интерпретация на документа.

Необходими документи: валидна лична карта или международен паспорт; за деца до 18 г., пътуващи с един или без родител – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители (оригинал + копие).

Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната. Програмата е предварителна и туроператорът си запазва правото на актуализация и промяна в цените при по-малък брой участници в групата, покачване цените на горивата, таксите, валутните курсове, както и в последователността на допълнителните мероприятия в зависимост от възможността на местните екскурзоводи и при други независещи от туроператора обстоятелства.

Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

„Енджой Холидей“ ООД притежава Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност № РК-01-7735 и е сключил застраховка Отговорност на Туроператора – застрахователна полица №03700100002156 в ”ЕВРОИНС” АД, 1592 София, бул. Христофор Колумб №43, тел: 02/9651 525.

Цената включва:

транспорт с комфортен туристически автобус;

5 нощувки със закуски и вечери в хотел 4* в курортната част на Дуръс, при настаняване в двойни/тройни стаи;

посещение на Елбасан;

пешеходна обиколка на Скопие;

медицинска застраховка при пътуване в чужбина за лица до 69 год.;

водач – представител на агенцията – организатор.

Цената не включва:

полудневна екскурзия с местен екскурзовод: пешеходна обиколка на Дуръс – 5 евро /входни такси се заплащат отделно/;

еднодневна екскурзия с местен екскурзовод до Тирана и Круя – 10 евро /входни такси се заплащат отделно/;

екскурзия с местен екскурзовод до Берат  – 10 евро /входни такси се заплащат отделно/;

медицинска застраховка при пътуване в чужбина за лица над 69 год. – 15 лв.;

входни такси за туристическите обекти;

настаняване в единична стая – 120 лв.

 

Ориентировъчни цени на входни такси:

o  Берат: Музей на Онуфри – 200 албански леки; Крепостта – 100 албански леки;

o  Круя: Музеят на Скендербег – 200 албански леки;

o  Дуръс: Амфитеатъра – 400 албански леки;

o  Скопие: църквата “Свети Спас” и музея на Гоце Делчев – 120 македонски денара;

Входните такси се заплащат на място в албански леки. Препоръчителна е обмяната на валута от България! Ориентировъчни валутни курсове: 1 лв. = 70 ALL /албански леки/; 1 лв. = 30 MKD /македонски денара/

Цена:535 лв.

За допълнителни въпроси, моля попълнете формата