Баба Марта в Прага, самолет от Варна

  • Praha_Tsjekkia-
  • praha-22
  • Prague…
  • Prague-Orloy
  • prague-dancing house
  • prague
  • prague

Прага е градът, в който буквално може да си направиш вана с бира, да опиташ вкусен джолан или да се разходиш по романтичния Карлов мост. Годините не успяват да отнемат от атмосферата му. Колкото повече време минава, толкова повече славата му пленява всеки, дръзнал да докосне сърцето на Прага. Разположената на река Вълтава чешка столица е известна в целия свят със своята многообразната архитектура, съчетаваща барок, рококо, готика, романтизъм, кубизъм и още и още. Ето защо Прага е признат за един от най-красивите градове в света.

1 ден: Среща на летище Варна в 18:30ч.

Полет в 20:15ч. на „Wizzair” до Прага.

Трансфер от летище до хотел.

Настаняване. Нощувка.

2 ден: Закуска.

По желание пешеходна обиколка /продължителност около 3 – 3,30 часа, необходимо е използването на градски транспорт/ на забележителностите на Прага с местен екскурзовод и беседа на български език /с допълнително заплащане/: Храдчани – Пражки храд – най-важният символ на Бохемия и седалище на Президента; грандиозната готическа катедрала “Свети Вит”; “Златната уличка” с дома на Кафка; идиличния квартал „Мала страна“ – бароковата църква от 18 век “Свети Николай”; Карлов мост – един от символите на Прага; Старе место – площада, който на всеки кръгъл час се изпълва с хора очакващи събитието „Хода на Апостолите“ пред прочутия Астрономически часовник датиращ от 15в.

Свободно време за разходка и самостоятелно разглеждане на забележителностите.

По желание вечеря в битов ресторант с традиционна чешка кухня, музика, фолклор и танци.

Нощувка.

3 ден: Закуска.

Свободно време в Прага или по желание екскурзия до Карлови Вари с местен лицензиран екскурзовод и беседа на български език и посещение на пивоварната „PlzenskyPrazdroj”, където се произвeждат известните „PilsnerUrquell”, “Gambrinus” и др. от 1842г. и където е събрана цялата историческа хроника и любопитни факти за най-почитаната от чехите напитка, започвайки от първите малцови мелници и завършвайки със съвременните автоматизирани пивоварни. В избите на Музея на пивото се намира бившият ледник – склад за лед, необходим за охлаждането на бирата. Ледът се доставял от замръзналите реки и езера, а в избата трябвало да изкара до следващата зима. Посетителите ще видят и как са изглеждали чешките кръчми през XIX и първата половина на XX в. Разходката из света на бирата завършва с… дегустация на бира – точно от извора.

Карлови Вари – „СПА – сение за аристократи” –един от най-старите, най-прочутите и попилите най-много история и звездна слава курорти с минерални извори. В продължение на векове Карлови Вари е любимо място на цяла плеяда световни знаменитости – от европейските кралски особи до днешните кино идоли, които идват тук всяка година за престижния Международен филмов фестивал. Най-големият курортен град на Чехия е с над 600-годишна SPA традиция. Основан е в далечната 1358 година от чешкия крал Карл IV, а днес на територията му се разполагат 85 хотела и 12 горещи минерални извора.

Връщане в хотела.

По желание разходка с корабче по р. Вълтава и вечеря на блок маса.

Нощувка.

4 ден: Закуска.

Свободно време.

Освобождаване на стаите.

Следобед трансфер до летището.

Отпътуване за България в 20.45 ч. с полет на авиокомпания “Wizz Air”.

Пристигане на летище Варна в 23:50 ч.

 

Допълнителна информация:

По време на панорамната обиколка на Прага не се предвижда посещение на обекти.

Програмата не е подходяща за хора с ограничена подвижност.

 

Обявената цена е на човек настанен в двойна /тройна стая и е валидна при група от минимум 15 човека.

Всички допълнителни мероприятия и екскурзии се осъществяват при минимум 15 желаещи и се заявяват предварително от България, при записване. Възможно последователността на изпълнение на програмата и посещенията да бъде променена.

Пътуването като цяло не е подходящо за хора с ограничена подвижност.

Желание за комбиниране и настаняване в стая с друг човек от групата се заявява предварително и се извършва само при съществуваща възможност т.е. ако има подходящ човек. Туроператора не поема отговорност в случай, че в групата няма подходящ човек и комбинацията не е възможна.

Резервация се счита за актуална при внасяне на депозит – 50% от пакетната цена и доплащане на остатъка до 10 дни преди датата на отпътуване.

Срок за уведомление при недостатъчен брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Туроператорът не носи отговорност при изгубен, забравен или повреден багаж.

 

Необходими документи: валидна лична карта или международен паспорт; за деца до 18 г., пътуващи с един или без родител – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители /оригинал + копие/.

Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната.

Програмата е предварителна и туроператорът си запазва правото на актуализация и промяна в цените при по-малък брой участници в групата, покачване цените на горивата, таксите, валутните курсове, както и в последователността на допълнителните мероприятия в зависимост от възможността на местните екскурзоводи и часовете за резервация на обектите, които се посещават и при други независещи от туроператора обстоятелства.

Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

„Енджой Холидей“ ООД притежава Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност № РК-01-7735 и е сключил застраховка Отговорност на Туроператора – застрахователна полица №03700100003408 ”ЕВРОИНС” АД, 1592 София, бул. Христофор Колумб №43, тел: 0700 17 241.

Цената включва:

Двупосочен самолетен билет на АК „Уизеър” с включен ръчен багаж;

3 нощувки и 3 закуски в хотел 3* централно разположен в Прага при настаняване в двойна стая;

Туристическа такса;

Застраховка при пътуване в чужбина до 65 год.;

Представител на фирмата-организатор по време на пътуването при група от минимум 10 туриста.

Цената не включва:

Входни такси и билети за туристически обекти;

Пешеходна обиколка на Прага с местен лицензиран екскурзовод – 15 евро;

Екскурзия до Карлови Вари и пивоварна в Пилзен с екскурзовод – 50 евро, включва транспорт с автобус и екскурзоводско обслужване и беседа на български език, дегустация на бира /входните такси се заплащат отделно на място/;

Чешка вечеря в битов ресторант с традиционна чешка кухня, музика, фолклор и танци /тристепенно меню, кафе, НЕОГРАНИЧЕНА консумация на вино, бира, вода/ – 50 евро;

Разходка с корабче по р. Вълтава и обяд/вечеря на блок маса – 25 евро /напитки се заплащат отделно/;

Туристически слушалки – 2 евро / ден;

Чекиран багаж и приоритетно качване на борда – при запитване;

Застраховка при пътуване в чужбина за лица над 65 год. – 12 лв.

Настаняване в единична стая – доплащане 210 лв. общо за всички нощувки.

Ориентировъчни входни такси: Пражки храд – 250 – 350 CZK; Кралски дворец – 150 CZK; Музей на Муха – 180 CZK; Пивоварна в Пилзен – 250 CZK.

Официални валути: Чехия – чешки крони /1 евро ~27 CZK/.

Цена:575 лв.

За допълнителни въпроси, моля попълнете формата