Предколедни забавления в дунавската красавица Будапеща

 • budapest-christmas
 • budapest-christmas3
 • budapest-night3
 • advent-calendar
 • Advent
 • 357
 • budapest-christmas2
 • chain-bridge-Budapest
 • Arcade fishermans bastion-Budapest
 • budapest12
 • budapest-

1 ден: Варна – София – Белград – Будапеща

Отпътуване следобед от Варна /ул. Антим I – 18:00ч./, от Бургас /бензиностанция ОМВ до Метро – 20:30ч./, от Стара Загора /бензиностанция Лукойл 22:30ч./, от Пловдив / 23:30ч. – бензиностанция Шел – Хепи на АМ Тракия или бензиностанция ОМВ до хотел С. Петербург/, от София /01:00ч. – бензиностанция ОМВ до Западен парк/ по маршрут ГКПП Калотина – Белград – Будапеща. Транзитно преминаване през територията на Сърбия. Нощен преход.

2 ден: Будапеща

Пристигане в столицата на Унгария около обяд. Панорамна автобусна и пешеходна обикoлка на Будапеща с местен лицензиран екскурзовод /заплаща се допълнително/. Разглеждането на многобройните забележителности от двете страни на р. Дунав – в Буда и в Пеща, започва с кратко представяне на Унгарската държава и история на емблематичния „Площад на героите“ – мемориал издигнат в чест на хилядолетие от установяването на Унгарски племена по тези земи и основаването на държавата. Площадът е заобиколен от Музея на изящните изкуства, от едната страна и Изложбената зала, от друга на територията на красив градски парк, в който ще откриете още Зоологическата градина, известния ресторант „Гундел“, минералните бани „Сечени“, замъка „Войдахуняд“ и др. Следва преминаване по най-известния булевард –„Граф Ондраши“ и Операта, Мостовете на р. Дунав – украшенията и разкоша на Будапеща, впечатляващата сграда на Парламента, Будайския хълм с Рибарските кули, Кралският дворец, Църквата Св. Матияш и др. По желание разходка с корабче по р. Дунав /с допълнително заплащане/. Свободно време за разходка по централната пешеходната търговска улица „Ваци“ и впечатляващите Коледни базари с аромат на канела, мед и греяно вино. Настаняване в хотел. Нощувка.

3 ден: Будапеща – Завоят на р. Дунав – Сентендре – Естергом – Вишеград

Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия до „Завоят на река Дунав“ /заплаща се допълнително/: Естергом – Вишеград – Сентендре. Естергом е разположен на възвишение на брега на река Дунав с панорамен изглед към съседна Словакия. Градът е старата столица на Унгария от X до средата на XIII век, когато крал Бела IV премества седалището на кралското управление. В Естергом се намира най-голямата католическа катедрала в Унгария – Естергомската базилика. Вишеград – крепост построена през 13 в. от крал Бела IV, представлява лятна резиденция на унгарските владетели. В сегашния си вид е съхранена от времето на управлението на крал Матияш през 15 в. Сентендре е живописно градче на брега на река Дунав, което привлича от десетилетия художници и майстори на занаятите, а те от своя страна са причина селището да се радва на огромен туристически интерес. Името на града, основан някога от сърби произхожда от Свети Андрей и с течение на годините се е видоизменило. Сред забележителностите на идиличното градче са няколко добре запазени православни църкви, Музей на миниатюрите с изумителни експонати, Музей на Коледните играчки, Музей на марципана, където на първия етаж посетителите могат да наблюдават процеса на производство, а на втория етаж – богата експозиция с готови произведения на изкуството. Свободно време за разходка из калдъръмените улички украсени с колоритни сергии с ръчно изработени изделия, елегантни витрини, уютни кафенета и ресторантчета. Връщане в Будапеща. По желание фолклорна вечеря в традиционен унгарски ресторант с жива музика и танци. Нощувка.

4 ден: Будапеща – София – Варна

Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София – вечерта, в Бургас и Варна – късно вечерта.

 

Информация:

Обявената цена е на човек настанен в двойна /тройна стая и е валидна при група от минимум 35 човека.

Всички допълнителни мероприятия и екскурзии се осъществяват при минимум 20 желаещи и е възможно последователността на изпълнение на програмата и посещенията да бъде променена;

Пътуването като цяло не е подходящо за хора с ограничена подвижност.

Желание за комбиниране и настаняване в стая с друг човек от групата се заявява предварително и се извършва само при съществуваща възможност т.е. ако има подходящ човек. Туроператора не поема отговорност в случай, че в групата няма подходящ човек и комбинацията не е възможна.

Примерно меню за унгарска фолклорна вечер: гулаш; пиле с гъбен сос и картофи; шомлой галушка – традиционен унгарски десерт; чаша вино; малка ракия; вода; кафе.

Резервация се счита за актуална при внасяне на депозит – 30% от пакетната цена и доплащане на остатъка до 10 дни преди датата на отпътуване.

Срок за уведомление при недостатъчен брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Туроператорът не носи отговорност при изгубен, забравен или повреден багаж.

Необходими документи: валидна лична карта или международен паспорт; за деца до 18 г., пътуващи с един или без родител – нотариално заверена декларация от едния или двамата родители /оригинал + копие/.

Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната.

Програмата е предварителна и туроператорът си запазва правото на актуализация и промяна в цените при по-малък брой участници в групата, покачване цените на горивата, таксите, валутните курсове, както и в последователността на допълнителните мероприятия в зависимост от възможността на местните екскурзоводи и часовете за резервация на обектите, които се посещават и при други независещи от туроператора обстоятелства.

Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

„Енджой Холидей“ ООД притежава Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност № РК-01-7735 и е сключил застраховка Отговорност на Туроператора – застрахователна полица №03700100002156 в ”ЕВРОИНС” АД, 1592 София, бул. Христофор Колумб №43, тел:02/9651 525.

Цената е на човек и включва:

Транспорт с комфортен туристически автобус от София;

2 нощувки и 2 закуски в хотел в Будапеща, при настаняване в двойни и тройни стаи;

Пътни и туристически  такси;

Водач представител на фирмата-организатор по време на пътуването.

Цената не включва:

Входни такси и билети за туристически обекти посочени в програмата;

Панорамна обиколка на Будапеща в местен екскурзовод и беседа на български език – 10 евро;

Разходка с корабче по река Дунав, съпроводена от беседа на професионален екскурзовод на български език и чаша шампанско – 16 евро;

Целодневна екскурзия „Завоят на река Дунав” – 20 евро /включва транспорт и екскурзоводско обслужване на български език; входни такси се заплащат отделно/;

Унгарска фолклорна вечер – 30 евро /включва тристепенно меню, напитки, музика на живо  и танци/;

Отпътуване от Варна и Бургас – 50 лв.; Стара Загора – 35 лв.; Пловдив – 25 лв.;

Медицинска застраховка за лица до 69 год. – 6 лв. за целия период; над 69 год. – 9 лв.;

Настаняване в единична стая – 70 лв.

Ориентировъчни входни такси: Музей на марципана – 650 HUF ; крепостта Вишеград – 800 HUF, 400 HUF – деца; Националната галерия /1800 HUF/, Унгарския национален музей /1600 HUF/, Зоологическата градина /2500 HUF, за деца – 1800 HUF/.

Официална валута : унгарски форинт /1 евро ~ 310 HUF/.

Цена:210 лв.

За допълнителни въпроси, моля попълнете формата