Приказна Коледа в Прага

 • Praha_Tsjekkia-
 • praha-22
 • Prague-2
 • Prague-3
 • Prague-4
 • Prague12
 • dsc_0243
 • budapest-christmas
 • budapest-christmas3
 • budapest-christmas2
 • budapest-night3
 • chain-bridge-Budapest
 • Arcade fishermans bastion-Budapest
 • budapest12
 • budapest-
 • wien
 • Wien market
 • bazar wien
 • Wien Johann Strauss
 • wien-4
 • wien-3
 • Wien 1
 • vienna-Wien

Смята се, че коледните базари в Прага са сред най-красивите в Европа. Най-популярните коледни базари в столицата на Чехия са на централния площад на стария град и на площад Wenceslas. На всеки от тези огромни коледни базари има над 150 къщички, от които да опитате традиционна чешка кухня и да пиете чешка бира.

 

БУДАПЕЩА – ВИЕНА – ПРАГА – КАРЛОВИ ВАРИ – БРАТИСЛАВА

1 ден /21.12./ Отпътуване от Варна /ул. Антим I – 14:30ч./, от Бургас /бензиностанция ОМВ Метро – 19:30ч./, от Стара Загора /АМ Тракия разклон – 21:30ч./, от Пловдив /бензиностанция ЕКО – Mc Donald’s на АМ Тракия – 23:00ч./. Отпътуване от София /бензиностанция ОМВ Захарна Фабрика на бул. Сливница – 01:00ч. по маршрут ГКПП Калотина – Белград – Будапеща. Транзитно преминаване през територията на Сърбия.

2 ден/22.12./ Пристигане в столицата на Унгария сутринта. Панорамна автобусна и пешеходна обикoлка на Будапеща с местен лицензиран екскурзовод на български език /с допълнително заплащане/. Разглеждането на многобройните забележителности от двете страни на р. Дунав – в Буда и в Пеща, започва с кратко представяне на Унгарската държава и история на емблематичния „Площад на героите“ – мемориал издигнат в чест на хилядолетие от установяването на Унгарски племена по тези земи и основаването на държавата. Площадът е заобиколен от Музея на изящните изкуства от едната страна и Изложбената зала от друга на територията на красив градски парк, в който ще откриете още Зоологическата градина, известния ресторант „Гундел“, минералните бани „Сечени“, замъка „Войдахуняд“ и др. Следва преминаване по най-известния булевард – „Граф Ондраши“ и Операта, Мостовете на р. Дунав – украшенията и разкоша на Будапеща, впечатляващата сграда на Парламента, Будайския хълм с Рибарските кули, Кралският дворец, Църквата Св. Матияш и др. По желание разходка с корабче по р. Дунав /с допълнително заплащане/. Свободно време за разходка по пешеходната търговска улица „Ваци“ и цветни коледни базари. Настаняване в хотел. Нощувка.

3 ден/23.12./ Закуска. Рано сутринта отпътуване за Виена – панорамна автобусна обиколка с професионален екскурзовод и беседа на български език /с допълнително заплащане/, по време на която ще Ви представим най – известните забележителности на столицата – Ринговия булевард /“Рингщрасе“/, обграждащ историческия център на града и на който са разположени впечатляващите сгради на Операта, Парламента със статуята на Атина Палада, дворцовия комплекс “Хофбург” – зимната резиденция на Хабсбургите, площад Мария – Терезия и музеите-близнаци – на Изящното изкуство и Природо-научния музей, историческото кафене Ландман, “дантелената” църква Votivkirche и впечатляващата сграда на Кметството, увеселителния парк „Пратер“ и прочутото Виенско колело /панорамно/. Ще спрем за да разгледаме отвън къщата, декорирана от ексцентричния художник Хундертвасер, впечатляваща с нестандартната си цветна фасада, както и при бароковия дворец Белведере – бивша резиденция на великия пълководец – принц Евгений Савойски, а днес – картинна галерия, съхраняваща някои от шедьоврите на Густав Климт. Следва пешеходна разходка из старата част на Виена – от дворцовия комплекс “Хофбург”, днес помещаващ Президентството, Националната библиотека и др. през луксозната улица “Колмаркт”, където наред с луксозните бутици се намира и императорската сладкарница “Demmel”, Чумната колона и др. до готическата Катедрала Св. Стефан в сърцето на Виена. Свободно време за разглеждане на пищните Коледните базари с аромат на мед, канела и греяно вино. Отпътуване за Прага. Късно вечерта настаняване в хотел в Прага. Нощувка.

4 ден /24.12./ Закуска. ВЕСЕЛА КОЛЕДА в Прага – столицата в която се преплитат романтика и приказност, динамика на съвременния свят и същевременно идиличния дух и атмосфера на старинните градове, които разкриват огромно разнообразие от архитектурни стилове – барок, готика, рококо, романтизъм и др. Пешеходна обиколка /продължителност около 3 часа/ на забележителностите на Прага с местен екскурзовод и беседа на български език /с допълнително заплащане/: Храдчани – Пражки храд – най-важният символ на Бохемия и седалище на Президента; грандиозната готическа катедрала “Свети Вит”; “Златната уличка” с дома на Кафка; идиличния квартал „Мала страна“ – бароковата църква от 18 век “Свети Николай”; Карлов мост – един от символите на Прага; Старе место – площада, който на всеки кръгъл час се изпълва с хора очакващи събитието „Хода на Апостолите“ пред прочутия Астрономически часовник датиращ от 15в. Свободно време за разходка из колоритните Коледни пазари. Връщане в хотела. По желание и допълнително заплащане ПРАЗНИЧНА ВЕЧЕРЯ – богато меню, избор на основни ястия, салати, студени и топли предястия и десерти, безалкохолна напитка, диджестив, напитка по избор, кафе или чай. Нощувка.

5 ден /25.12./ Закуска. Свободно време в Прага или по желание екскурзия до Карлови Вари с местен лицензиран екскурзовод и беседа на български език /допълнително заплащане/. Карлови Вари – „СПА – сение за аристократи” – един от най-старите, най-прочутите и попилите най-много история и звездна слава курорти с минерални извори. В продължение на векове Карлови Вари е любимо място на цяла плеяда световни знаменитости – от европейските кралски особи до днешните кино идоли, които идват тук всяка година за престижния Международен филмов фестивал. Най-големият курортен град на Чехия е с над 600-годишна SPA традиция. Основан е в далечната 1358 година от чешкия крал Карл IV, а днес на територията му се разполагат 85 хотела и 12 горещи минерални извора. Връщане в Прага следобед. Нощувка.

6 ден /26.12./Закуска. Отпътуване за Словакия. Кратък престой в Братислава за разглеждане на Стария град – Братиславски храд, крепост доминираща над града на брега на река Дунав, Главния площад с фонтана „Роланд“ и Старото кметство издигнато през 15 в., Портата „Михаил“ – единствената запазена от средновековните укрепления на града, Катедрала „Св. Мартин“ от 13в., в която са били провеждани церемонии по коронация на кралски особи и др. Отпътуване за България. Нощен преход.

7 ден /27.12./ Пристигане в София рано сутринта, в Пловдив – преди обяд, във Варна – по обяд.

Цената е на човек и включва:

Транспорт с комфортен туристически автобус;

3 нощувки и 3 закуски в хотел 2/3* в Прага или район, при настаняване в двойни и тройни стаи;

1 нощувка и 1 закуска в хотел 2/3* в Будапеща или район, при настаняване в двойни и тройни;

Пътни и туристически такси;

Застраховка при пътуване в чужбина за лица до 69 год.;

Представител – водач на фирмата-организатор по време на пътуването;

Цената не включва:

Входни такси и билети за туристически обекти;

Автобусна и пешеходна обиколка на Будапеща с местен лицензиран екскурзовод и беседа на български език – 10 евро;

Автобусна и пешеходна обиколка на Виена с местен лицензиран екскурзовод и беседа на български език – 10 евро;

Пешеходна обиколка на Прага с местен лицензиран екскурзовод, туристически слушалки и беседа на български език – 15 евро;

Екскурзия до Карлови Вари с екскурзовод – 20 евро, включва транспорт с автобус и екскурзоводско обслужване на български език /входните такси се заплащат отделно на място/;

Разходка с корабче по р. Дунав – 15 евро /включва автобусен трансфер, едночасово пътуване с кораб, съпроводено от екскурзоводска беседа на български език/;

Празнична вечеря в ресторанта на хотела в Прага – 35 евро /богато меню, избор на основни ястия, салати, студени и топли предястия и десерти, безалкохолна; напитка, дижестив, напитка по избор, кафе или чай/;

Застраховка при пътуване в чужбина за лица над 69 год. за целия период на пътуването – 18 лв.;

Настаняване в единична стая – доплащане 120 лв. общо за всички нощувки.

Цена:375 лв.

За допълнителни въпроси, моля попълнете формата