Всички пътища водят до РИМ…

  • ColosseumRomeItaly
  • rome-
  • 6.love Italy
  • Roma 1
  • Roma 2
  • Roma 3

Рим – Вечния град, в превод от латински – „столицата на света“. Италианската столица е сред най-популярните за туристи от цял свят. Градът изобилства от исторически паметници, култура и легенди. Това е един от най-величествените и романтични градове в света. В Рим има 280 фонтана и повече от 900 църкви. Историческият център на града е част от културното наследство на ЮНЕСКО с прелестните си дворци, древноримски руини, изящни статуи и базилики на хиляди години. Рим е град с над 2800 години история – столица на най-могъщата и най-дълго просъществувала империя, а днес – истински музей на открито, съкровищница на световната култура.

Ден 1 /29.02./: Полет от Букурещ – Рим. Трансфер от летище Чампино /при възможност – настаняване в хотела още сутринта или оставяне на багажа за съхранение на рецепция/. Панорамна обиколка с местен екскурзовод и беседа на български език в историческия център на Рим: замъкът “Сант Анджело”, построен от император Адриан за негова гробница и използван през Средновековието като отбранително съоръжение от папите; храмът на Херкулес Непобедимия; църквата “Санта Мария ин Козмедин”, известна с мраморния си релеф “Устата на истината”; Авентинският хълм; арената “Циркус Максимус”; Палатинският хълм с императорските дворци; хълмът Челио; акведуктът на Клавдий; величествената арка на император Константин; хълмът Ескулино с Domus Aurea – златният дом, построен от император Нерон след големия пожар в Рим от 64г.; руините на някогашната гладиаторска школа зад Колизеума. Фотопауза при Колизеума – най-големият амфитеатър от древноримската епоха. Панорамната обиколка продължава към площад “Венеция”; Колоната на Траян – уникален паметник, покрит със спираловидни релефи; паметникът на Виктор Емануил – олтарът на родината; Капитолийският хълм със стълбите на Микеланджело и базиликата “Санта Мария ин Арачели”; сградата на римската община; Капитолийските музеи. Трансфер до хотел и настаняване. Нощувка.

Ден 2 /01.03./: Закуска. Свободно време или по желание посещение с местен екскурзовод на Ватиканските музеи и Сикстинската капела с неповторимите стенописи на Микеланджело. Програмата включва и посещение на базиликата “Св. Петър” и разглеждане на площад „Св. Петър”, където е оригиналния египетски обелиск, колоните от 16 век от Джан Лоренцо Бернини – имитация на колоните на Пантеона. Свободно време. Следобед по желание посещение на галерия “Боргезе” с местен екскурзовод на български език – уникален музей, разположен в едноименния живописен парк, който е посветен на скулптурата и едновременно с това разполага с картинни шедьоври на прочути майстори като Леонардо да Винчи, Веронезе, Рафаело, Тициан, Рубенс и др. /необходимо е ползване на градски транспорт/. Нощувка.

Ден 3 /02.03./: Закуска. Свободно време или по желание пешеходна разходка с местен екскурзовод “Римските площади” /необходимо е ползване на градски транспорт/: площад “Испания”, където в миналото са живели много известни личности като Байрон, Гьоте, Стендал, Балзак и едно от най-предпочитаните от туристите място в Рим с прекрасна гледка към целия град; църквата “Санта Тринита дей Монти”; фонтанът “Ди Треви” – най-известният и най-красивият в цяла Италия, шедьовър на бароковата архитектура, в чийто център се издига бог Нептун със своята колесница във формата на раковина; Пантеонът; площад “Навона”. Свободно време. Нощувка.

Ден 4 /03.03./: Ранна закуска – пакет и трансфер до летище Чампино рано сутринта. Полет Рим – Букурещ.

 

 

Условия за записване: депозит – 50% от пакетната цена  и доплащане на остатъка до 30 дни преди датата на отпътуване.

Допълнителна информация:

По време на панорамната обиколка не се предвижда посещение на обекти.

Всички допълнителни екскурзии и мероприятия, които не са включени в пакетната цена се реализират при мин. 15 туристи и се заявяват и заплащат предварително.

Полетно разписание:

АК „Уизеър“ Букурещ – Рим: 07:15ч. – 08:25ч.; Рим – Букурещ: 09:00ч. – 12:05ч.;

АК „Райянеър“ Букурещ – Рим: 10:05ч. – 11:10ч., Рим – Букурещ 06:35ч. – 09:35ч.;

Пакетната цена е актуална към 10.01.2020г. и е валидна за резервации направени до 17.01.2020г.

 

Необходими документи: валидна лична карта или валиден международен паспорт; за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители /оригинал + копие/.

Минимален брой участници за осъществяване на пътуването – 15 туристи.

Програмата като цяло не е подходяща за хора с ограничена подвижност.

Желание за комбиниране и настаняване в стая с друг човек от групата се заявява предварително и се извършва само при съществуваща възможност т.е. ако има подходящ човек.

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната.

 

Програмата е предварителна и туроператорът си запазва правото на актуализация и промяна в цените при по-малък брой участници в групата, покачване цените на горивата, таксите и валутните курсове и други независещи от него обстоятелства.

Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

„Енджой Холидей“ ООД притежава Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност № РК-01-7735. и е сключил застраховка Отговорност на Туроператора – застрахователна полица №03700100002156 в ”ЕВРОИНС” АД, 1592 София, бул. Христофор Колумб №43, тел:02/9651 525.

 

Цената включва:

самолетен билет Букурещ – Рим – Букурещ и малък ръчен багаж /40 х 20 х 25 см/;

3 нощувки със закуски в хотел 3* в Рим при настаняване в двойна или тройна стая;

трансфер летище – хотел –летище в Рим;

туристическа такса;

медицинска застраховка при пътуване в чужбина за лица до 69 год.;

панорамна обиколка на Рим с местен екскурзовод и беседа на български език.

Цената не включва:

Посещение на Ватиканските музеи с местен лицензиран екскурзовод на български език – 45 евро възр.; 35 евро за лица до 17 год. /включва входна такса и такса резервация, ползване на слушалки и беседа на български език/;

Пешеходна разходка с местен екскурзовод из Римските площади – 15 евро;

Пешеходна разходка из „Трастевере“ с екскурзовод и беседа на български език – 15 евро /при минимум 10 човека/;

Приоритетно качване в самолета и втора ръчна чанта до 10кг. с размери 55х40х20 см: заявява се при резервация – 60 лв. на човек общо за двете посоки; /ВАЖНО: цената за приоритетно качване подлежи на потвърждение при резервация/;

Трансфер от/до летище в Букурещ;

Настаняване в единична стая – 120 лв.;

Медицинска застраховка при пътуване в чужбина за лица над 69 год. – 12 лв.;

Входни такси за туристически обекти, билети за градски транспорт, разходи от личен характер.

 

Ориентировъчни цени на входни такси*: Римския форум + Колизеума + Палатин – 16 евро; Капитолийски музеи – 12 евро; Национален музей на Рим – 7 евро; Исторически музей на църквата Сан Клементе – 5 евро; Кастело Сант Анджело – 10,50 евро;

*Цените на входните такси са ориентировъчни и са възможни промени, за които туроператорът не носи отговорност.

Цена:610 лв.

За допълнителни въпроси, моля попълнете формата