Всички пътища водят до РИМ…

27.09. – 30.09.2019, 07.11. – 10.11.2019, 08.11. – 11.11.2019
  • ColosseumRomeItaly
  • rome-
  • 6.love Italy
  • Roma 1
  • Roma 2
  • Roma 3

Рим – Вечния град, в превод от латински – „столицата на света“. Италианската столица е сред най-популярните за туристи от цял свят. Градът изобилства от исторически паметници, култура и легенди. Това е един от най-величествените и романтични градове в света. В Рим има 280 фонтана и повече от 900 църкви. Историческият център на града е част от културното наследство на ЮНЕСКО с прелестните си дворци, древноримски руини, изящни статуи и базилики на хиляди години. Рим е град с над 2800 години история – столица на най-могъщата и най-дълго просъществувала империя, а днес – истински музей на открито, съкровищница на световната култура.

Ден 1: Полет от София или Букурещ до Рим. Посрещане на летище Чиампино и панорамна обиколка с местен екскурзовод и беседа на български език в историческия център на Рим: замъкът “Сант Анджело”, построен от император Адриан за негова гробница и използван през Средновековието като отбранително съоръжение от папите; храмът на Херкулес Непобедимия; църквата “Санта Мария ин Козмедин”, известна с мраморния си релеф “Устата на истината”; Авентинският хълм; арената “Циркус Максимус”; Палатинският хълм с императорските дворци; хълмът Челио; акведуктът на Клавдий; величествената арка на император Константин; хълмът Ескулино с Domus Aurea – златният дом, построен от император Нерон след големия пожар в Рим от 64 г.; руините на някогашната гладиаторска школа зад Колизеума. Фотопауза при Колизеума – най-големият амфитеатър от древноримската епоха. Посещение на църквата “Сан Клементе” с гроба на Константин-Кирил Философ. Панорамната обиколка продължава към площад “Венеция”; Колоната на Траян – уникален паметник, покрит със спираловидни релефи; паметникът на Виктор Емануил – олтарът на родината; Капитолийският хълм със стълбите на Микеланджело и базиликата “Санта Мария ин Арачели”; сградата на римската община; Капитолийските музеи. Трансфер до хотел и настаняване. Нощувка.

Ден 2: Закуска. Свободно време или по желание посещение с местен екскурзовод на Ватиканските музеи и Сикстинската капела с неповторимите стенописи на Микеланджело. Програмата включва и посещение на базиликата “Св. Петър” и разглеждане на площад „Св. Петър”, където е оригиналния египетски обелиск, колоните от 16 век от Джан Лоренцо Бернини – имитация на колоните на Пантеона. Свободно време. Следобед по желание посещение на галерия “Боргезе” с местен екскурзовод на български език – уникален музей, разположен в едноименния живописен парк, който е посветен на скулптурата и едновременно с това разполага с картинни шедьоври на прочути майстори като Леонардо да Винчи, Веронезе, Рафаело, Тициан, Рубенс и др. /необходимо е ползване на градски транспорт/. Нощувка.

Ден 3: Закуска. Свободно време или по желание пешеходна разходка с местен екскурзовод “Римските площади” /необходимо е ползване на градски транспорт/: площад “Испания”, където в миналото са живели много известни личности като Байрон, Гьоте, Стендал, Балзак и едно от най-предпочитаните от туристите място в Рим с прекрасна гледка към целия град; църквата “Санта Тринита дей Монти”; фонтанът “Ди Треви” – най-известният и най-красивият в цяла Италия, шедьовър на бароковата архитектура, в чийто център се издига бог Нептун със своята колесница във формата на раковина; Пантеонът; площад “Навона”. Свободно време. Нощувка.

Ден 4: Закуска. Свободно време. Освобождаване на хотела. Трансфер до летище. Полет Рим – Букурещ / София. При полет Рим – София закуска – сух пакет и трансфер рано сутринта.

 

Цена: 555 лв.

Дати с полет София – Рим Чиампино на АК “Ryanair”

27.09. – 30.09.2019 г.

08.11. – 11.11.2019 г.

 

Дати с полет Букурещ – Рим Чиампино на АК „Ryanair”

27.09. – 30.09.2019 г.

07.11. – 10.11.2019 г.

Условия за записване: депозит – 50% от пакетната цена и доплащане на остатъка до 20 дни преди датата на отпътуване.

Допълнителна информация:

По време на панорамната обиколка не се предвижда посещение на обекти. Всички допълнителни екскурзии и мероприятия, които не са включени в пакетната цена се реализират при мин.15 туристи и се заявяват и заплащат предварително.

Полетно разписание от София: София – Рим: 06:40ч. – 08:00ч.; Рим – София: 08:00ч. – 10:35ч.

Полетно разписание от Букурещ: Букурещ – Рим: 10:05ч. – 11:10ч.; Рим – Букурещ: 18:20ч – 21:25ч /възможни са промени в часовете на полетите, които не зависят от туроператора/

Необходими документи: валидна лична карта или валиден международен паспорт; за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител – нотариално заверена декларация от едния или двамата родители /оригинал + копие/.

Минимален брой участници за осъществяване на пътуването – 15 туристи.

Програмата като цяло не е подходяща за хора с ограничена подвижност.

Желание за комбиниране и настаняване в стая с друг човек от групата се заявява предварително и се извършва само при съществуваща възможност т.е. ако има подходящ човек.

Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната.

Програмата е предварителна и туроператорът си запазва правото на актуализация и промяна в цените при по-малък брой участници в групата, покачване цените н а горивата, таксите и валутните курсове и други независещи от него обстоятелства.

Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

„Енджой Холидей“ ООД притежава Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност № РК-01-7735 и е сключил застраховка Отговорност на Туроператора – застрахователна полица №03700100002156 в ”ЕВРОИНС” АД, 1592 София, бул. Христофор Колумб №43, тел:02/9651 525.

Цената включва:

самолетен билет София – Рим – София /или Букурещ – Рим – Букурещ/ на АК Ryanair и малък ръчен багаж /40х20х25см/;

3 нощувки със закуски в хотел 2/3* в Рим при настаняване в двойна или тройна стая;

трансфер летище – хотел –летище;

туристическа такса;

панорамна обиколка на Рим с местен екскурзовод и беседа на български език.

Цената не включва:

Посещение на Ватиканските музеи с местен екскурзовод на български език – 42 евро възр.; 35 евро за лица до 17 год. /включва входна такса и такса резервация, ползване на слушалки и лицензиран екскурзовод/;

Пешеходна разходка с местен екскурзовод из Римските площади – 15 евро;

Посещение на галерия “Боргезе” с местен екскурзовод на български език /включена входна такса и такса резервация, ползване на слушалки по време на обиколката и местен екскурзовод/ – 35 евро;

Багаж на борда до 10 кг. и размери /55х40х20см/ – 25 лв. в посока; запазено място – на запитване;

Настаняване в единична стая – 120 лв.;

Медицинска застраховка при пътуване в чужбина – 8 лв. за лица до 69 год.; 12 лв. за лица над 69 год.;

Входни такси за туристически обекти, билети за градски транспорт, разходи от личен характер;

Ориентировъчни цени на входни такси:

Римския форум + Колизеума + Палатин – 16 евро;

Капитолийски музеи – 12 евро;

Национален музей на Рим – 7 евро;

Вила Джулия – Национален музей за етруско изкуство – 8 евро;

Сан Себастиано – 8 евро;

Исторически музей на църквата Сан Клементе – 5 евро;

Съкровищницата в базиликата Сан Пиетро– 5 евро;

купола на базиликата Сан Пиетро – 7 евро;

Кастело Сант Анджело – 10,50 евро.

Цена:555 лв.

За допълнителни въпроси, моля попълнете формата