Майски празници в Албания, ривиерата на Саранда

 • Saranda 4
 • butrint1
 • sini ochi
 • sini ochi1
 • бутринт
 • бутринт3
 • бутринт4
 • гирокастро
 • гирокастро1
 • гирокастро2
 • гирокастро3
 • саранда 1
 • саранда
 • саранда5
 • саранда6
 • саранда7
 • саранда8
 • саранда9

Солун, Янина, Саранда, Ксамил, археологически комплекс Бутринт, остров Корфу, Гирокастро, Синьото око и крепостта Лекурси

Саранда – курорт с 290 слънчеви дни в годината и неподправена екзотика. Разположен в открит залив между високи планини и водите на Йонийско море, на около 10 км от великолепния гръцки остров Корфу и на около 160 км от столицата Тирана. В своята дългогодишна история Саранда е преминала през ръцете на няколко нации, което обяснява и многостранния облик на курорта. Все пак от Античността до късното Средновековие той е бил предимно гръцка територия, чиято благоприятна географска позиция му позволява да се развие като значим търговски и културен център.

6 дни/ 5 нощувки, 5 закуски, 4 вечери

1 ден /01.05./: Отпътуване предходния ден /30.04./ вечерта от Варна /ул. Антим I/ в 21:00ч., от Бургас в 23:30ч. /бензиностанция ОМВ до Метро/, от Стара Загора в 01:30ч. /бензиностанция Лукойл до бившия Птицекомбинат/, от Пловдив в 02:30ч. /бензиностанция ОМВ на бул. Дунав/, от София в 04:30ч. /бензиностанция ОМВ до Западен парк/ по маршрут Кулата – Солун – Янина. По пътя спирка и престой /2 часа/ в гр. Солун – свободно време за разходка – площад “Аристотелис”, Бялата кула – символ на града, крайбрежната алея с многобройни кафенета и ресторанти, търговските улици „Егнатия“ и „Цимиски“. Нощувка в района на Янина.

2 ден /02.05./: Закуска. Разходка в Янина – столица на област Епир, разположена на брега на езерото Памвотида и хармонично съчетава прекрасна природа, гостоприемни жители и интересно историческо наследство. Продължаване към Саранда. Настаняване в хотел. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

3 ден /03.05./: Закуска. По желание екскурзия до Ксамил и посещение на археологически комплекс Бутринт с местен екскурзовод. Бутринт възниква като гръцка колония през VII в. пр. Хр. и в последствие става римски град, а след това за кратко е бил окупиран и от венецианците. Градът става важна спирка по търговските пътища и достига връх в развитието си през IV в. като един от главните морски и търговски центрове в античния свят. Укрепленията на града, свидетелстват за военния и икономическия потенциал на града, а съхраненият Амфитеатър, свидетелства за културното богатство на града. Театърът е разположен в подножието на Акропола в близост до два храма, единият от които е бил посветен на бога на медицината Асклепий. Ксамил – „Бора – Бора“ на Балканите е райско кътче с уникална непокътната природа, примамливи плажове и многобройни закътани заливчета. Екзотичен чар на курорта придават и четирите островчета носещи имена като: Близнаците, Смарагдовият, Каменният и Малкият, лесно достъпни с лодка или водно колело. На островчетата също, както и на останалите плажчета, има приятни заведения, предлагащи шезлонги и чадъри, напитки и храна. Връщане в Саранда. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

4 ден /04.05./: Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия до остров Корфу. Отпътуване с ферибот за Корфу сутринта. Пешеходна разходка в столицата Керкира – един от най-красивите и елегантни гръцки градове. Това не е случайно, като се има предвид продължителната хегемония на сицилианци, венецианци, французи и англичани на острова. От онези дни градът е съхранил елегантните си постройки, разкошни имения и дворци, както и парковете, засадени с цветя по френски образец – Старият град (Палаиополи), площад Еспланде, Кметството, Старата и Новата венециански крепости, църквата «Свети Спиридон”. Посещение на двореца „Ахилион“ – построен по желание на австрийската императрица Елизабет Баварска /Сиси/. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5 ден /05.05./: Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия до Гирокастро , Синьото око и крепостта Лекурси. Гирокастро, наричан и „Каменният град“, заради многобройните добре запазени къщи от периода на Османската империя, и Сребърния град, заради гръцкото име Аргирокастро, което означава “сребърна крепост”. Един от най-добре запазените средновековни градове на Балканите, включен в листата на ЮНЕСКО за световното културно наследство. Пешеходна разходка: старият град, родната къща на Енвер Ходжа – днес етнографски музей, крепостта с военния музей. Изворът на Синьото око е естествен природен феномен, образуван насред течащата река. Водата му е колкото ледена, толкова и искрящо синя, наподобявайки същинско тюркоазено-синьо око. Според легендата някога дванадесетоглав огнедишащ дракон ревностно защитавал водите му от местните жители, а по-късно се превърнал в сакрално място за езически ритуали. Известно е, че дълбочината му достига над 50 м, но въпреки водолазните проучвания, не е точно установена, тъй като според вярванията силата на водата е толкова голяма, че изтласка към повърхността всичко, устремило се към дъното /Посещението е възможно само при подходящо време/. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

6 ден /06.05./: Закуска. Отпътуване за България. Транзитно преминаване през територията на Гърция. Пристигане в България късно вечерта.

 

от Варна и Бургас

от Пловдив и Стара Загора от София
Цена 445 лв. 425 лв.

419 лв.

Информация:

Обявената цена е на човек настанен в двойна /тройна стая и е валидна при група от минимум 35 човека.

По време на панорамните обиколки на градовете не се предвижда посещение на обекти. Туристически обекти се посещават индивидуално през свободното време.

Всички допълнителни екскурзии и мероприятия, които не са включени в пакетната цена се реализират при мин. 20 туристи.

Пътуването като цяло не е подходящо за хора с ограничена подвижност.

Желание за комбиниране и настаняване в стая с друг човек от групата се заявява предварително и се извършва само при съществуваща възможност т.е ако има подходящ човек. Туроператора не поема отговорност в случай, че в групата няма подходящ човек и комбинацията не е възможна.

Резервация се счита за актуална при внасяне на депозит – 30% от пакетната цена и доплащане на остатъка до 10 дни преди датата на отпътуване.

Срок за уведомление при недостатъчен брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Необходими документи: валидна лична карта или международен паспорт; за деца до 18 г., пътуващи с един или без родител – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители (оригинал + копие). Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната.

Програмата е предварителна и туроператорът си запазва правото на актуализация и промяна в цените при по-малък брой участници в групата, покачване цените на горивата, таксите, валутните курсове, както и в последователността на допълнителните мероприятия в зависимост от възможността на местните екскурзоводи и часовете за резервация на обектите, които се посещават и при други независещи от туроператора обстоятелства.

Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. „Енджой Холидей“ ООД притежава Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност № РК-01-7735 и е сключил застраховка Отговорност на Туроператора – застрахователна полица №03700100001560 в ”ЕВРОИНС” АД, 1592 София, бул. Христофор Колумб №43, тел:02/9651 525.

Цената включва:

транспорт с комфортен туристически автобус;

туристически и пътни такси;

1 нощувка със закуска в района на Янина;

4 нощувки със закуски и вечери в хотел 3* в Саранда, при настаняване в двойни и тройни стаи;

посещение на Солун и Янина;

панорамна обиколка на Саранда;

представител на туроператора по време на пътуването.

Цената не включва:

екскурзия до Ксамил и Бутринт с екскурзовод – 10 евро /включва входна такса, транспорт и екскурзоводско обслужване/;

екскурзия до Гирокастро и Изворът на Синьото око – 15 евро /входни такси се заплащат отделно/;

екскурзия до остров Корфу – 60 евро /не включва входни такси/;

застраховка при пътуване в чужбина за лица до 65 год. – 5 лв.; над 65 год. – 9 лв.;

настаняване в единична стая.

 

Ориентировъчни входни такси: Етнографски музей в Гирокастро – 200 леки.

Ориентировъчен курс: 1 лв.~70 албански леки.

Цена:445 лв.

Резервирай сега

Общо
  × лв.445 = лв.445