Белград, Ниш, Сремски Карловци, Нови Сад

 • Belgrade-
 • belgrade
 • belgrade-1
 • belgrade-2
 • Beograd
 • Beograd-2
 • beograd-panorama
 • Beograd fortress
 • Beograd fortress 2
 • nis
 • Novi Sad
 • The-Liberty-Square-Novi-Sad
 • Novi Sad 2
 • Novi Sad_City Hall
 • SremskiResidence
 • Sremski Karlovci
 • Sremski Karlovci 2
 • Sremski Karlovci 3
 • Sremski Karlovci 4

4 дни /2 нощувки със закуски в Белград

1 ден: Варна – Бургас – Пловдив – София – Ниш – Белград

Отпътуване вечерта от Варна/ул. Антим I в 21:00ч./; от Бургас/бензиностанция ОМВ Метро в 23:30ч./, от Стара Загора/бензиностанция Лукойл в 01:30ч./, от Пловдив/бензиностанция ОМВ, бул. Дунав в 02:40ч./, от София /бензиностанция ОМВ Захарна фабрика – бул. Сливница в 04:30ч./. Нощен преход.

2 ден: Рано сутринта преминаване на ГКПП Калотина.

Преди обед пристигане в Белград. Туристическа програма в сръбската столица с местен екскурзовод: Президентството, Площад „Теразие“, „Свети Сава“ – най-големия православен храм на Балканите, издигнат в чест на Свети Сава – основоположник на сръбската православна патриаршия, „Скупщината“, където се помещава Парламента, площада на Републиката, пешеходната улица “Княз Михайлова”, крепостта Калемегдан, издигаща се над мястото, където се срещат реките Сава и Дунав с красив панорамен изглед към столицата. Тук Васил Иванов Кунчев получава прозвището Левски след прословутия му лъвски скок над един ров.

Свободно време за разходка и посещение на знаменитата улица Скадарлия – бохемският район на сръбската столица с култовите белградски кръчми.

Настаняване в хотел следобяд. Нощувка.

3 ден: Нови Сад и Сремски Карловци

Закуска. Екскурзия до Сремски Карловци и Нови Сад. Сремски Карловци е сръбски град в област Войводина, известен като духовното сърце на Сърбия. В миналото градът на няколко пъти е бил арена на ключови за балканската страна събития, а днес е интересна туристическа дестинация. Историята на града започва от римско време и преминава през периоди на влияние на унгарски фамилии, османски нашественици и австрийско господство, когато е превърнат в духовен, културен и политически център. Тук е подписан мирният договор между Османската империя и Свещената лига и тук за първи път са използвани кръгли маси за международни политически преговори. Днес градът е седалище на Сремската епархия и е лятна резиденция на сръбския патриарх. Пешеходна разходка и разглеждане на забележителностите –Резиденцията на патриарха –монументална сграда от 19в., Православната църква „Св. Николай“, Кметството, фонтан „Четирите лъва“, Панорамата и др.

Посещение на Нови Сад – вторият по големина град в Сърбия, разположен по бреговете на река Дунав и столица на област Войводина. Често е наричан „градът на падащите мостове”, защото мостовете над реката са разрушавани 11 пъти, последният от които през 1999 г. при бомбардировките на НАТО. Петроварадинската крепост – най – впечатляващият архитектурен паметник на града – издигната от австрийците, за да се защитават от турските набези – лабиринт от подземни галерии с дължина 16,5 км на четири нива, многобройни сводове, куполи, бойници и 13 порти, няколко века служила за отбрана на Хабсбургската империя от нападенията на Османската империя – архитектурен шедьовър с лабиринт от тунели на четири нива. Крепостта е свързана с името на българският възрожденец Любен Каравелов, който е живял и творил в Нови Сад и е бил затворен в крепостта за осем месеца по обвинение за съучастничество в убийството на сръбския княз Михайло Обренович.

Връщане в хотела. Нощувка.

4 ден: Белград – Ниш – София – Пловдив – Стара Загора – Бургас – Варна

Закуска.

Отпътуване за Ниш – родния град на римския император Константин Велики, едно от най-старите селища на Балканите, наричан “Портата между Изтока и Запада”. Основан от келтите през трети век преди Христа, разположен на река Нишава и от древни времена е бил пресечна точка на големите търговски пътища. Кратък престой за разходка.

Отпътуване за България. Пристигане в София следобед, във Варна – късно вечерта.

 

Информация:

Обявената цена е на човек настанен в двойна/тройна стая и е валидна при група от минимум 35 човека.

Всички допълнителни екскурзии и мероприятия, които не са включени в пакетната цена се реализират при мин. 25 туристи.

Пътуването като цяло не е подходящо за хора с ограничена подвижност.

Желание за комбиниране и настаняване в стая с друг човек от групата се заявява предварително и се извършва само при съществуваща възможност т.е ако има подходящ човек. Туроператора не поема отговорност в случай, че в групата няма подходящ човек и комбинацията не е възможна.

Резервация се счита за актуална при внасяне на депозит – 30% от пакетната цена и доплащане на остатъка до 15 дни преди датата на отпътуване.

Срок за уведомление при недостатъчен брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

 

Необходими документи: валидна лична карта или международен паспорт; за деца до 18 г., пътуващи с един или без родител – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители /оригинал + копие/.

Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната. Програмата е предварителна и туроператорът си запазва правото на актуализация и промяна в цените при по-малък брой участници в групата, покачване цените на горивата, таксите, валутните курсове, както и в последователността на допълнителните мероприятия в зависимост от възможността на местните екскурзоводи и при други независещи от туроператора обстоятелства.

Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

„Енджой Холидей“ ООД притежава Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност № РК-01-7735 и е сключил застраховка Отговорност на Туроператора – застрахователна полица № 03700100003408 ”ЕВРОИНС” АД, 1592 София, бул. Христофор Колумб №43, тел: 0700 17 241.

Цената включва:

транспорт с туристически автобус;

пътни и туристически такси;

2 нощувки със закуски в хотел 3* в Белград;

посещение на гр. Ниш;

представител на фирмата – организатор.

Цената НЕ включва:

Панорамна обиколка на Белград с местен екскурзовод – 7 евро;

Екскурзия до Нови Сад и Сремски Карловци – 15 евро, при минимум 20 човека.

Медицинска застраховка при пътуване в чужбина – 6 лв. до 69 год.; над 69 год. – 10 лв.;

Доплащане за единична стая – 80 лв.

Застраховка „Отмяна на пътуване“;

Горивна такса /при драстична промяна в цената на горивата/.

 

Ориентировъчен валутен курс: 1 евро = 118 сръбски динара

Цена:280 лв.

За допълнителни въпроси, моля попълнете формата