Шопинг в Люлебургаз и Лозенград

  • shopping 111
  • Luleburgaz1
  • hdr
  • Tac
  • shopping1
  • баклава

2 дни/ 1 нощувка със закуска в Люлебургаз

16-17 октомври – ПОТВЪРДЕНА, 20-21 ноември, 11-12 декември 2021

Програма:

1 ден: 05:00ч. Отпътуване от Варна през Несебър и Поморие. Кратка почивка по пътя. Около 09:00ч. Преминаване на българо-турската граница на ГКПП Малко Търново/Дерекьой.

Отпътуване за Люлебургаз. Името на града произлиза от турската дума „lule“ — лула, с производството на които градът се слави. Интересна забележителност е архитектурния  комплекс, състоящ се от джамията „Мехмед Соколи Паша“, построена през 1539-1588 година от Синан; турска баня и хан „Мимар Синан Кервансарай“, градина и мавзолей на Зиндан баба (14 век).

Свободно време в Люлебургаз за разходка и  покупки в най-добрите турски магазини- T-SHOP, KARPA MAVI, СOTON, LC Waikiki, DE FACTO, FLO, магазин за ядки HALKTAN и много други.

В центъра на Люлебургас ще имате възможност да опитате типичните за района ястия като кебап, пилаф, пиде, дюнер, лахмаджун и др., както и да се насладите на незабравимите ориенталски сладкиши – кюнефе, баклава и кадаиф, придружени от истинско турско джезве кафе.

Настаняване в хотела. Нощувка.

2 ден: Закуска. Освобождаване на хотела в 09:30ч. и качване на багажа в автобуса. 09:45 – Отпътуване на цялата група.

Посещение на търговски център AVM БУРДА 39 с всички известни марки като US Polo, СOTTON, LC Waikiki, DE FACTO, FLO, Piere Cardin и много други.

Посещение на магазин 3М Мигрос, който е от най-големите и най-добре заредени магазини от веригата в този район.

Отпътуване за Лозенград. Свободно време в центъра на Лозенград за покупки на турски сладкиши и деликатеси.

Отпътуване за  България.

 

РЕЗЕРВАЦИЯ БЕЗ РИСК

Ø  Резервация с 50 лв. депозит!

Ø  Пълно възстановяване на депозита или заплатената сума в срок от 14 дни при:

ü  анулирана програма от туроператора;

ü  затворени граници с Турция или забрана за провеждане на екскурзии;

ü  при положителен резултат от PCR тест на пътуващ или член на семейството му.

Ø  Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с COVID покритие;

Ø  Сертификат „Отмяна на пътуване“ с COVID покритие.

 

Всички посочени часове са ориентировъчни, не може  да се  гарантира стриктното им спазване. Последователността на мероприятията по програмата може да бъде променяна по дни и часове, с оглед възможностите за осъществяването им, без това да ощетява участниците.

Потвърждение на часа и мястото на тръгване, номер на автобуса, име и телефон на екскурзовода /водача  се получава 2 дни преди отпътуване.

 

Необходими документи: Международен паспорт с валидност 6 месеца от датата на връщане; за деца до 18 год. се изисква нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие.

Визови и санитарни изисквания: Към настоящия момент маските са задължителни в Турция на всички места с изключение на дома и хотелската стая. Задължително носене на предпазни маски не само на закрито, но и в открити пространства като паркове, улици, плажове, градини. Разпореждането е валидно също за офиси, градски транспорт, заводи и всякакви други места с изключение на жилищата и хотелските стаи. Глобите са от около 900 турски лири на човек.

 

Актуалната информация при пътуване в:

Република Турция:

От 01.06.2021 се изисква представянето на един от следните документи:

Ø  завършена ваксинационна схема срещу COVID-19 и изтичането на 14-дневен период, считано от датата на поставяне на последната доза;

Ø  отрицателен PCR тест, издаден не по-късно от 72 часа преди влизането;

Ø  отрицателен резултат от бърз антигенен тест, проведен до 48 часа преди влизането;

Ø  документ, издаден от официалните власти на съответната държава, в който се посочва, че са преболедували болестта през последните 6 месеца.

Изисквания към деца:

Ø  Деца до 5.99г. се допускат в Турция без да им се изисква Ковид документ (тест или ваксина);

Ø  За деца над 6г. се изисква представянето на отрицателен PCR тест или антигенен тест.

Република България:

Гражданите на Република България се допускат на територията на страната при представянето на един от следните документи:

Ø  завършена ваксинационна схема срещу COVID-19 и изтичането на 14-дневен период, считано от датата на поставяне на последната доза;

Ø  отрицателен PCR тест, издаден не по-късно от 72 часа преди влизането;

Ø  отрицателен резултат от бърз антигенен тест, проведен до 48 часа преди влизането;

Ø  преболедуван COVID-19, доказващ се с документ за положителен резултат от PCR или бърз антигенен тест за COVID-19 до 180-тия ден, считано от датата на проведеното изследване.

Ако не се представи такъв, на пътуващото лице се налага 10-дневна карантина. Ако лицето представи в рамките на 24 часа отрицателен PCR или антигенен тест, направен в България, карантината отпада.

Актуална информация можете да получите от нашите служители.

 

Минимален брой за осъществяване на пътуването: 40 туристи.

Срок за уведомление при недостигнат миним. брой туристи: 14 дни преди датата на тръгване.

Други: Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.

 

Записване и начин на плащане: Внасяне на 50 лв. при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване. Доплащането се извършва до 14 дни преди отпътуването.

Места в автобуса: Настаняването в автобуса е по ред на записване.

 

Условия за анулации: до 14 дни преди пътуването – 0%; 13 – 7 дни преди пътуването – 50 % от пакетната цена; под 6 дни – 100%.

 

Права на Потребителите: ТУРОПЕРАТОРЪТ декларира, че носи пълна отговорност за точното изпълнение на туристическия пакет като цяло и  спазва основните права съгласно Директива (ЕС) 2015/2302. Подробна информация за Директива (ЕС) 2015/2302 може да намерите на следния интернет адрес:  http://eur-lex.europa.eu/legal-content/BG/TXT/?uri=CELEX%3A32015L2302 или на уеб-страницата на Туроператора.

Застраховка „Отмяна от пътуване“: ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 82, ал. 1, т.8 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване,  прекъсване на пътуването и други. Повече информация относно условия и цени – в офиса на фирмата.

Медицинската застраховка за пътуване в чужбина, включена в пакетната цена,  е съгласно приложимата Нормативна уредба и Общи условия на Застрахователя в рамките на посочената в пакета застрахователна сума, която включва неотложни медицински разходи вследствие на акутно заболяване или злополука, разходи за медицинско транспортиране и репатриране, смърт причинена от злополука. Покритието смърт причинена от злополука не се прилага при лица под 14 години и над 65 години, за недееспособни лица, както и за лица със загубена работоспособност над 50%. Повече информация относно допълнителни възможности за застраховане към включената в пакета застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ – в офиса на фирмата.

Цената включва:

Транспорт с комфортен автобус;

1 нощувка със закуска в Pera Hotel, STS Hotel или подобен в Люлебургаз;

Посещение на фирмения магазин на фабриката ТАЧ;

Посещение на  Търговски център AVM BURDA 39 в Люлебургаз;

Посещение на МИГРОС в Лозенград;

Пътни и гранични такси, паркинг;

Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 5 000 евро (включва болнично лечение в случай на заболяване от Covid-19) за лица до 65г.;

Сертификат „Отмяна на пътуване“, включваща и отмяна на пътуването поради COVID-19;

Водач от Туроператора.

Цената не включва:

PCR тест, антигенен тест или ваксинационен сертификат за връщане в България.

Входни такси за музеи и туристически забележителности, посещавани по желание.

Разходи от личен характер.

Медицинска застраховка с покритие 5 000 евро за лица от 65 год. до 70 год. – доплащане 1 лв.; от 71 год. до 75 год. – доплащане 2 лв., от 76 год. до 80 год. – доплащане 4 лв.  Лица над 80 год. е необходимо да се застраховат самостоятелно, като предоставят  копие от полицата.

Цена:105 лв.

За допълнителни въпроси, моля попълнете формата