Вино, любов и СПА релакс на брега на Дарданелите

 • St.Valentine's day
 • Kolin_outside 2
 • Kolin_lobby
 • kolin
 • Kolin_out
 • kolinbasein
 • kolinspa
 • Kolin_spa
 • kolinmassage
 • kolinlobby
 • kolinrestaurant
 • Kolin_room
 • Kolin_room2
 • kolinroom
 • kolinbath
 • canakkale_turkey_trojan_horse_
 • canakkale-123
 • Одрин
 • troja-ruinen
 • Troya

Чанаккале е пристанищен град в Западна Турция, разположен на азиатския бряг на пролива Дарданели, свързващ Мраморно и Бяло море, в най-тясната му част. Градът дълго време е носил името Дарданелия, от където произлиза и името на протока. Сегашното название на града подсказва, че в миналото е бил център на грънчарството. В превод Чанаккале означава „Грънчарска крепост“. През 1451 завоевателя на Истанбул, султан Мехмет е построил две крепости: една в европейската част на пролива под Килитбахир и в азиатската част под Чименлик. Днес в тези крепости се помещава военният музей посветен на битката при Чанаккале през 1915 г., една от най-известните битки от Първата световна война. Тогава под пълководството на Мустафа Кемал Ататюрк турската армия успява да защити територията си от чуждите войски и града печели името ”Чанаккале – непревземаемия”.

ЧАНАККАЛЕ – ТРОЯ – АСОС – ЛОЗЕНГРАД

HOTEL “KOLIN”5*

Цена: 215 лв. от Варна; 205 лв. от Бургас

Ден 1: Отпътуване предходния ден – четвъртък от Русе, Шумен, Провадия, Варна /ул. Антим I –23:00ч./, Обзор, Поморие, Бургас /бензиностанция ОМВ до хотел „Мираж“ – 01:00ч./ по маршрут ГКПП Малко Търново – Кешан – Гелиболу. Нощно пътуване.

Рано сутринта преминаване на пролива Дарданели – тесен пролив и воден път от международно значение, свързващ Мраморно море със Средиземно и Егейско море. Проливът е част от континенталната граница между континентите Европа и Азия и разделя азиатската от европейската част на Турция.

Пристигане сутринта в Чанаккале – съвременен многолик и оживен град с богата история, легенди и природни дадености.

Свободно време за разходка по крайбрежния булевард, където се намира символа на града – внушителният Троянски кон, реквизит от филма „Троя”, подарък на града; Часовниковата кула и старият град, който ще Ви пренесе в един различен свят с калдъръмени улички и запазени стари сгради, в които се помещават кафенета и ресторантчета.

Настаняване в хотел Kolin 5*. Възможност за СПА релакс в уелнес центъра на хотела – вътрешен басейн с детски сектор, фитнес център, хамам, сауна, джакузи, зала за масажи, център за здраве и красота.

Вечеря. Нощувка.

Ден 2: Закуска.

Свободно време или допълнителни екскурзии по избор:

v Eкскурзия до античния град Асос с местен екскурзовод /заплаща се допълнително/ – една вълнуваща среща с древността. Асос е селище, датиращо от 7 в. пр.н.е. – тук сред свещената планина Ида, все още се виждат внушителните колони и останки от древния храм на Атина Палада, откъдето се разкрива невероятна гледка към живописно нарязаното крайбрежие на Егейско море и остров Лесбос. Големият мислител и философ Аристотел прекарва тук няколко години от живота си, основавайки своя школа.

v Eкскурзия до Троя с местен екскурзовод /заплаща се допълнително/. Троя е разположен на източния бряг на Егейско море, в северозападната част на Мала Азия. Най-популярен в света е с това, че е бил център на легендарната Троянска война, описана в гръцкия епичен цикъл „Илиада“ от Омир. Градът е добавен към Списъка на световното културно наследство на Юнеско през 1998 год. Археологическите проучвания доказват, че градът е имал активно и будно население през множество древни епохи – от Античността до ден днешен. Първите сведения за съществуването му датират от 3 век пр. Хр. Троя привлича посетителите най-вече с легендарната история за Троянската война и митът за хубавата Елена. Едва ли има човек, който да не е чувал най-великата любовна история, история за богове и герои, за най-прочутия войн на земята и за най-красивата жена.

Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 3: Закуска.

Отпътуване за България.

Спирка в Лозенград – любим на стотици българи, които го посещават всяка седмица и се снабдяват с евтини перилни препарати, баклава, локум, пишмание, ядки, прежда, прочутите турски кори за баница, кисело мляко, кашкавал, сирене и т.н.

Свободно време в центъра на града, където може да се намери всичко на изгодни цени – пресни плодове и зеленчуци, млечни продукти, ядки, сушени плодове, кухненска посуда, бельо, дрехи, обувки, чанти, куфари, аксесоари, козметика, лекарства и какво ли още не…. В центъра на града има много магазини на известните турски марки LCWAIKIKI, FLO, DeFacto, KOTON, Karaca, Mavi Jeans, TAÇ, Kutahya, Bizim, A101, Bim, Sok и др.

Възможност за обяд в някое от местните ресторантчета, които изкушават с прословутите Лозенградски кюфтенца. Или да пиете турско кафе с баклава в някоя от сладкарниците…

Пристигане в България вечерта.

 

Информация:

o  Обявената цена е на човек настанен в двойна / тройна стая и е валидна при група от минимум 40 човека.

o  Всички допълнителни екскурзии и мероприятия, които не са включени в пакетната цена се реализират при мин. 20 туристи.

o  Желание за комбиниране и настаняване в стая с друг човек от групата се заявява предварително и се извършва само при съществуваща възможност т.е ако има подходящ човек. Туроператора не поема отговорност в случай, че в групата няма подходящ човек и комбинацията не е възможна.

o  Резервация се счита за актуална при внасяне на депозит – 30% от пакетната цена и доплащане на остатъка до 10 дни преди датата на отпътуване.

o  Срок за уведомление при недостатъчен брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

 

COVID 19:

При влизане в Р Турция и Р България туристите е необходимо да представят:

– отрицателен PCR тест за SARS-Cov-2 не по-стар от 72 часа, или

– бърз антигенен тест не по-стар от 48 часа, или

– сертификат за ваксинация срещу COVID-19, ако са изминали не по-малко от 14 дни от завършване на ваксинацията, или

– официален документ, издаден от компетентна институция, че са преболедували COVID-19 в рамките на последните 6 месеца.

 

Необходими документи: валиден международен паспорт; за деца до 18 г., пътуващи с един или без родител – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители /оригинал + копие/.

Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната. Пътуването като цяло не е подходящо за хора с ограничена подвижност. Програмата е предварителна и туроператорът си запазва правото на актуализация и промяна в цените при по-малък брой участници в групата, покачване цените на горивата, таксите, валутните курсове, както и в последователността на допълнителните мероприятия в зависимост от възможността на местните екскурзоводи и часовете за резервация на обектите, които се посещават и при други независещи от туроператора обстоятелства.

Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

„Енджой Холидей“ ООД притежава Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност № РК-01-7735 и е сключил застраховка Отговорност на Туроператора – застрахователна полица №03700100003408 ”ЕВРОИНС” АД, 1592 София, бул. Христофор Колумб №43, тел: 0700 17 241.

Цената включва:

Транспорт от Варна и Бургас с комфортен туристически автобус;

2 нощувки, 2 закуски и 2 вечери в хотел „Колин“ 5* в Чанаккале, при настаняване в двойни и тройни стаи;

Ползване на СПА и уелнес център – вътрешен басейн с детски сектор, фитнес център, хамам, сауна, джакузи, зала за масажи;

Пътни, фериботни и туристически такси;

Представител на фирмата-организатор по време на пътуването;

Медицинска застраховка при пътуване в чужбина за лица до 69 год.

Цената не включва:

Полудневна екскурзия до Асос – 25 евро, дете (7-12г.) – 15 евро, дете (0-7г.) – безплатно /включва посещение на руините на Асос, Храма на Атина, Пристанището в селището Бехрамкале, Античният театър, входни такси, двупосочен трансфер, лицензиран екскурзовод на български по време на екскурзията/;

Полудневна екскурзия до Троя – 30 евро, дете (7-12г.) – 15 евро, дете (0-7г.) – безплатно /включва посещение на античния град Троя; входни такси, двупосочен трансфер, лицензиран екскурзовод на български по време на екскурзията/;

Целодневна комбинирана екскурзия до Асос и Троя – 45 евро, дете (7-12г.) – 23 евро, дете (0-7г.) – безплатно.

Медицинска застраховка за лица над 69 год. – 8 лв.;

Настаняване в единична стая – 86 лв.

Двупосочен транспорт от: Русе – 25 лв.; Шумен и Провадия –10 лв. /при група от мин. 10 чов./

Цена:205 лв.

За допълнителни въпроси, моля попълнете формата