Столиците на Централна Европа

 • Prague-Orloy
 • prague-dancing house
 • Prague…
 • budapest-
 • budapest12
 • Arcade fishermans bastion-Budapest
 • Hungary
 • chain-bridge-Budapest
 • maria-theresien-platz
 • wien-3
 • wien-4
 • Wien Johann Strauss
 • Vienna-Demel-sachre-torte
 • Ringstrasse
 • vienna-austria
 • Beograd-2
 • beograd-panorama
 • Beograd fortress 2
 • Beograd fortress
 • bratislava 2
 • Bratislava 1

БУДАПЕЩА – ВИЕНА – ПРАГА – ПИЛЗЕН – КАРЛОВИ ВАРИ – БРАТИСЛАВА – БЕЛГРАД

1 ден – 19.08.2022

Варна – София – Белград – Будапеща

Отпътуване следобед Варна /ул. Антим I/, от Провадия, от Шумен /5-ти км/, от Бургас /бензиностанция ОМВ до Метро/, от Стара Загора /бензиностанция Шел Юг, от Пловдив /бензиностанция „Шел“ до „Хепи“ на АМ Тракия/, от София /бензиностанция ОМВ Захарна фабрика/ по маршрут ГКПП Калотина – Белград – Будапеща. Транзитно преминаване през територията на Сърбия. Нощен преход.

2 ден – 20.08.2022

Будапеща

Пристигане в столицата на Унгария сутринта. Панорамна автобусна и пешеходна обикoлка на Будапеща с местен лицензиран екскурзовод на български език /с допълнително заплащане/. Разглеждането на многобройните забележителности от двете страни на р. Дунав – в Буда и в Пеща, започва с кратко представяне на Унгарската държава и история на емблематичния „Площад на героите“ – мемориал издигнат в чест на хилядолетие от установяването на Унгарски племена по тези земи и основаването на държавата. Площадът е заобиколен от Музея на изящните изкуства от едната страна и Изложбената зала от друга на територията на красив градски парк, в който ще откриете още Зоологическата градина, известния ресторант „Гундел“, минералните бани „Сечени“, замъка „Войдахуняд“ и др. Следва преминаване по най-известния булевард –„Граф Ондраши“ и Операта, Мостовете на р. Дунав – украшенията и разкоша на Будапеща, впечатляващата сграда на Парламента, Будайския хълм с Рибарските кули, Кралският дворец, Църквата Св. Матияш и др.

По желание разходка с корабче по р. Дунав /с допълнително заплащане/.

Свободно време за разходка по пешеходната търговска улица „Ваци“.

Настаняване в хотел. Нощувка.

3 ден – 21.08.2022

Будапеща – Виена – Прага

Закуска.

Рано сутринта отпътуване за Виена – панорамна автобусна обиколка с професионален екскурзовод и беседа на български език /с допълнително заплащане/, по време на която ще Ви представим най – известните забележителности на столицата – Ринговия булевард /“Рингщрасе“/ обграждащ историческия център на града и на който са разположени впечатляващите сгради на Операта, Парламента със статуята на Атина Палада, дворцовия комплекс “Хофбург” – зимната резиденция на Хабсбургите, площад Мария – Терезия и музеите-близнаци – на Изящното изкуство и Природо-научния музей, историческото кафене Ландман, “дантелената” църква Votivkirche и впечатляващата сграда на Кметството, увеселителния парк „Пратер“ и прочутото Виенско колело /панорамно/. Ще спрем, за да разгледаме отвън къщата, декорирана от ексцентричния художник Хундертвасер, впечатляваща с нестандартната си цветна фасада, както и при бароковия дворец Белведере – бивша резиденция на великия пълководец – принц Евгений Савойски, а днес – картинна галерия, съхраняваща някои от шедьоврите на Густав Климт. Следва пешеходна разходка из старата част на Виена – от дворцовия комплекс “Хофбург”, днес помещаващ Президентството, Националната библиотека и др. през луксозната улица “Колмаркт”, където наред с луксозните бутици се намира и императорската сладкарница “Demmel”, Чумната колона и др. до готическата Катедрала Св. Стефан в сърцето на Виена.

Свободно време.

Следобяд отпътуване за Чехия. Пристигане в Прага късно вечерта.

Настаняване в хотел. Нощувка.

4 ден – 22.08.2022

Прага

Закуска. Прага – столицата в която се преплитат романтика и приказност, динамиката на съвременния свят и същевременно идиличния дух и атмосфера на старинните градове, които разкриват огромно разнообразие от архитектурни стилове – барок, готика, рококо, романтизъм и др. Пешеходна обиколка /продължителност около 3 часа/ на забележителностите на Прага с местен екскурзовод и беседа на български език /с допълнително заплащане/: Храдчани – Пражки храд – най-важният символ на Бохемия и седалище на Президента; грандиозната готическа катедрала “Свети Вит”; “Златната уличка” с дома на Кафка; идиличния квартал „Мала страна“ – бароковата църква от 18 век “Свети Николай”; Карлов мост – един от символите на Прага; Старе место – площада, който на всеки кръгъл час се изпълва с хора очакващи събитието „Хода на Апостолите“ пред прочутия Астрономически часовник датиращ от 15в. Свободно време. По желание разходка с корабче по р.Вълтава с вечеря на блок маса /с допълнително заплащане/. Връщане в хотела. Нощувка.

5 ден – 23.08.2022

Прага – Пилзен – Карлови Вари

Закуска.

Свободно време в Прага или по желание екскурзия до Карлови Вари с местен лицензиран екскурзовод и беседа на български език и посещение на пивоварната „PlzenskyPrazdroj”, където се произвeждат известните „PilsnerUrquell”, “Gambrinus” и др. от 1842г. и където е събрана цялата историческа хроника и любопитни факти за най-почитаната от чехите напитка, започвайки от първите малцови мелници и завършвайки със съвременните автоматизирани пивоварни. В избите на Музея на пивото се намира бившият ледник – склад за лед, необходим за охлаждането на бирата. Ледът се доставял от замръзналите реки и езера, а в избата трябвало да изкара до следващата зима. Посетителите ще видят и как са изглеждали чешките кръчми през XIX и първата половина на XX в. Разходката из света на бирата завършва с… дегустация на бира – точно от извора.

Карлови Вари – „СПА – сение за аристократи” –един от най-старите, най-прочутите и попилите най-много история и звездна слава курорти с минерални извори. В продължение на векове Карлови Вари е любимо място на цяла плеяда световни знаменитости – от европейските кралски особи до днешните кино идоли, които идват тук всяка година за престижния Международен филмов фестивал. Най-големият курортен град на Чехия е с над 600-годишна SPA традиция. Основан е в далечната 1358 година от чешкия крал Карл IV, а днес на територията му се разполагат 85 хотела и 12 горещи минерални извора.

Връщане в хотела. Нощувка.

6 ден – 24.08.2022

Прага – Братислава – Белград

Закуска.

Отпътуване от Прага.

Преминаване през Словакия с кратка спирка в столицата Братислава за пешеходна разходка из старинната част на града.

Отпътуване за Сърбия. Нощувка в района на Белград.

7 ден – 25.08.2022

Белград – София – Варна

Закуска.

Пешеходна разходка в Белград – площада на Републиката, пешеходната улица “Княз Михайлова”, крепостта Калемегдан, издигаща се над мястото, където се срещат реките Сава и Дунав с красив панорамен изглед към столицата.

Отпътуване за България. Пристигане в София следобед, вечерта в Шумен, Провадия и Варна.

 

Допълнителна информация:

По време на панорамните обиколки на градовете не се предвижда посещение на обекти.

Всички допълнителни екскурзии и мероприятия, които не са включени в пакетната цена се реализират при мин. 20 туристи.

Обявената цена е на човек настанен в двойна /тройна стая и е валидна при група от минимум 40 човека.

Пътуването като цяло не е подходящо за хора с ограничена подвижност.

Желание за комбиниране и настаняване в стая с друг човек от групата се заявява предварително и се извършва само при съществуваща възможност т.е ако има подходящ човек. Туроператора не поема отговорност в случай, че в групата няма подходящ човек и комбинацията не е възможна.

Резервация се счита за актуална при внасяне на депозит – 30% от пакетната цена и доплащане на остатъка до 15 дни преди датата на отпътуване.

Срок за уведомление при недостатъчен брой туристи: 15 дни преди датата на отпътуване.

Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната. Програмата е предварителна и туроператорът си запазва правото на актуализация и промяна в цените при по-малък брой участници в групата, покачване цените на горивата, таксите, валутните курсове, както и в последователността на допълнителните мероприятия в зависимост от възможността на местните екскурзоводи и при други независещи от туроператора обстоятелства.

Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

„Енджой Холидей“ ООД притежава Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност № РК-01-7735 и е сключил застраховка Отговорност на Туроператора – застрахователна полица № 03700100003408 ”ЕВРОИНС” АД, 1592 София, бул. Христофор Колумб №43, тел: 0700 17 241.

Цената е на човек и включва:

Транспорт с комфортен туристически автобус;

1 нощувка със закуска в хотел 2/3* в Будапеща, при настаняване в двойни и тройни;

3 нощувки със закуски в хотел 2/3* в Прага, при настаняване в двойни и тройни стаи;

1 нощувка със закуска в хотел 2/3* в района на Белград, при настаняване в двойни и тройни

Пътни, гранични и административни такси;

Представител – водач на фирмата-организатор по време на пътуването;

Цената не включва:

Входни такси и билети за туристически обекти;

Автобусна и пешеходна обиколка на Будапеща с местен лицензиран екскурзовод и беседа на български език – 10 евро;

Автобусна и пешеходна обиколка на Виена с местен лицензиран екскурзовод и беседа на български език – 10 евро;

Пешеходна обиколка на Прага с местен лицензиран екскурзовод, туристически слушалки и беседа на български език – 15 евро;

Екскурзия до Карлови Вари и пивоварна в Пилзен с екскурзовод – 40 евро, включва транспорт с автобус и екскурзоводско обслужване и беседа на български език, дегустация на бира /входните такси се заплащат отделно на място/;

Разходка с корабче по р. Дунав – 20 евро /включва автобусен трансфер, едночасово пътуване с кораб, съпроводено от екскурзоводска беседа на български език/

Разходка с корабче по р. Вълтава и вечеря на блок маса – 23 евро;

Настаняване в единична стая – доплащане 160 лв. общо за всички нощувки;

Медицинска застраховка при пътуване в чужбина – 6 лв. за лица до 69 год.; 10 лв. за лица над 69 год.

 

Ориентировъчни входни такси: дворец Хофбург – 11,50 евро; Природо-научен музей – 10 евро; Пражки храд – 250 – 350 CZK; Кралски дворец – 140 CZK; Музей на Муха – 180 CZK;

Официални валути: Унгария – унгарски форинт /1 евро ~ 300 HUF/; Чехия – чешки крони /1 евро ~27 CZK/; Сърбия – сръбски динар /1 евро ~ 120 RSD/

Цена:525 лв.

За допълнителни въпроси, моля попълнете формата