Майски празници на о-в Тасос

 • tasos
 • Thassos 8
 • Thassos 7
 • Thassos 2
 • Thassos 6
 • Thassos 5
 • Thassos 4
 • thassos beach
 • Thassos 3
 • tasos1
 • portolagos3
 • portolagos2
 • portolagos
 • portolagos4

3 дни / 2 нощувки със закуски

Цена: 210 лв. – от Варна и Бургас, 225 лв. – от Шумен и Разград, 240 лв. – от Русе и Силистра

 

Ден 1: Отпътуване от Русе /на 05.05. в 19:00ч./, от Шумен /на 05.05. в 20:15ч./, от Силистра /на 05.05. в 20:30ч./ – от Варна /на 05.05. в 21:30ч. – Антим I/, от Бургас /23:30ч. – бензиностанция ОМВ Метро/ по маршрут Свиленград – ГКПП Кап. П. Войвода.

Пристигане в Керамоти – малко и спокойно градче, от където ежедневно пътуват фериботи до изумрудения о-в Тасос.

Пътуване с ферибот от Керамоти за о-в Тасос.

Настаняване в хотел. Свободно време. Вечеря – по желание и с предварителна заявка. Нощувка.

Ден 2: Закуска.

Панорамна обиколка на съкровищата на остров Тасос – вечно зеленият остров, истинска скъпоценност за Гърция – с богата история и археологически находки, пръснати на цялата територия.

Туристическа програма – посещение на манастира „ Св. Архангел Михаил” “, пешеходна разходка в столицата Лименас – крайбрежната улица със сувенири, малки кокетни хотелчета, магазини и кафенета, романтични заливи и градини с маслинови дървета.

Посещение на старинна рафинерия на потомствени производители на зехтин, с презентация на процеса на придобиване на крайния продукт и възможност за закупуване на студено пресован зехтин и маслини.

По желание Гръцка вечер с традиционни ястия и атрактивна фолклорна програма. Нощувка.

Ден 3: Закуска.

Отпътуване с ферибот за Керамоти.

Спирка при Порто Лагос, уникално разположен на брега между живописен залив на Егейско море и обширното солено езеро – лагуна Вистонида. В езерото и крайбрежните лагуни край селището обитават различни видове птици – розово фламинго, пеликани, лебеди и други морски и сладководни птици.

В близост до Порто Лагос се намира и манастирът „Св. Никола“, изцяло построен във водата и църквата „Успение Богородично” с чудотворната икона – копие на Ватопедската Богородица Пантанаса, разположени на две островчета в езерото, сякаш плуващи в него. Мястото тук е повече от всякога посещавано след чудото с явяването на Богородица през август 2005 г. Достъпът до манастира е осигурен чрез дълъг пешеходен дървен мост.

Отпътуване за България. Пристигане в Бургас и Варна вечерта, в Силистра, Шумен и Русе – късно вечерта.

 

Информация:

Обявената цена е на човек настанен в двойна /тройна стая и е валидна при група от минимум 35 човека.

Всички допълнителни екскурзии и мероприятия, които не са включени в пакетната цена се реализират при мин. 20 туристи.

Пътуването като цяло не е подходящо за хора с ограничена подвижност.

Желание за комбиниране и настаняване в стая с друг човек от групата се заявява предварително и се извършва само при съществуваща възможност т.е ако има подходящ човек. Туроператора не поема отговорност в случай, че в групата няма подходящ човек и комбинацията не е възможна.

Резервация се счита за актуална при внасяне на депозит – 30% от пакетната цена и доплащане на остатъка до 15 дни преди датата на отпътуване.

Срок за уведомление при недостатъчен брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

 

Необходими документи: валидна лична карта или международен паспорт; за деца до 18 г., пътуващи с един или без родител – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители (оригинал + копие).

Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната. Програмата е предварителна и туроператорът си запазва правото на актуализация и промяна в цените при по-малък брой участници в групата, покачване цените на горивата, таксите, валутните курсове, както и в последователността на допълнителните мероприятия в зависимост от възможността на местните екскурзоводи и при други независещи от туроператора обстоятелства.

Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

„Енджой Холидей“ ООД притежава Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност № РК-01-7735 и е сключил застраховка Отговорност на Туроператора – застрахователна полица №03700100003408 ”ЕВРОИНС” АД, 1592 София, бул. Христофор Колумб №43, тел: 0700 17 241.

Цената включва:

транспорт с комфортен туристически автобус;

2 нощувки със закуски в хотел 2/3* при настаняване в двойна / тройна стая;

Пътни, фериботни и туристически такси;

посещение на Порто Лагос;

обиколка на остров Тасос;

посещение на манастир „Св. Архангел Михаил“;

посещение на фабрика за производството на зехтин;

Посещение на работилница за сребърни бижута;

водач – представител на фирмата-организатор.

Цената не включва:

Гръцка вечер – 30 евро;

медицинска застраховка – за лица до 69 год. – 5 лв.; за лица над 69 год. – 8 лв.

настаняване в единична стая.

Цена:210 лв.

За допълнителни въпроси, моля попълнете формата