Цветна феерия в Истанбул

 • Istanbul_mosque
 • Istanbul-bridge
 • Istanbul_Kiz_kulesi
 • Istanbul-Lale 2
 • Istanbul_GULHANE
 • Istanbul-Lale 3
 • istanbul_galata
 • venue
 • istanbul_rumeli-fortress
 • turkey-3
 • istanbul_balat-
 • Istanbul_kadikoy
 • dolmabahce-palace-
 • istanbul (2)
 • istanbul-
 • throat-
 • turkey-
 • bosphorus-bridge-
 • grand-bazaar-

4 дни / 3 нощувки със закуски

1 ден: Отпътуване от Варна/00:00ч. – ул. Антим I/ и Бургас /02:30ч. – бензиностанция ОМВ Метро/ по маршрут М. Търново – Лозенград – Истанбул. Нощен преход.

Пристигане сутринта в Истанбул. Посещение и свободно време за разходка из ПАРК „ЕМИРГАН“ – един от най-големите и живописни паркове в Истанбул, простиращ се край пролива Босфор и една от основните локации на Фестивала на лалетата. Всяка година за събитието тук се засаждат милиони лалета, оформени в разнообразни фигури и с обширните си зелени полянки, малки езерца, фонтани и кафенета, той е едно от любимите места на жителите на Истанбул и предлага идеална възможност за пикници на открито или разходки.

Настаняване в хотел.

В 20:00ч. по желание вечеря в рибен ресторант на Златния Рог.

Нощувка.

2 ден: Закуска.

Свободно време или програма по избор:

Панорамна разходка с корабче по Босфора с екскурзоводска беседа на български език, която ще Ви представи най-впечатляващите дворци и сгради, разположени по бреговете на пролива. Преминаване покрай европейския и азиатския бряг на Босфора: моста “Галата”, кулата “Галата”, пристанището, новия султански дворец “Долма Бахче”, бившата Султанската резиденция Чираан палас, превърната в един от най-престижните хотели в света; квартала “Ортакьой” – любимо място на истанбулските творци; отбранителните крепости Румели Хисар и Анадолу Хисар; къщите от известните турски сериали; летния султански дворец “Бейлербей” и още много други.

Или

Хроники на Истанбул & хълмът Пиер Лоти – районите Фенер и Балат са стари квартали в европейската част на Истанбул, на брега на Златния рог, основно с гръцко и еврейско население в миналото. Разходката в квартал Балат е за тези, които искат да стигнат до съвсем различен Истанбул, до неговите скрити кътчета, потайни местенца и да видят града по друг начин. Тесни наклонени калдъръмени улички с ярко оцветени къщи в османски стил, които придават автентична и донякъде романтична атмосфера на района. Исторически паметници свидетелстват за богатата история и развитие на района. В квартала могат да се видят забележителности като Гръцкия православен лицей, Църквата „Св. Георги“ и Вселенската патриаршия, църквата „Св. Теодосий“, Стръмната улица със стълбите, църквата “Св. Богородица Влахерна” и Влахернски дворец, известен и като Порфирогенет. Единственият относително добре запазен византийски дворцов комплекс, който е бил основна резиденция на монарха през 11в. Посещение на българската църква „Свети Стефан“, известна като Желязната църква, защото е изградена от готови железни елементи във Виена . Представлява трикорабна базилика, създадена в края на XIX век с кръстообразна форма и красиви орнаменти. Олтарът е обърнат към Златния рог, а над притвора се издига 40-метрова камбанария. Финалът на обиколката из потайностите на Истанбул е в квартала Еюп и историческото кафене „Пиер Лоти“, до което ще се изкачим с лифт, за да се потопим в автентична атмосфера съхранена от 19 в. на чаша чай или турско кафе – приготвено върху жарава, с дебел каймак и уникален аромат. Ще се отдадем на заслужена почивка и ще се полюбуваме на зашеметяващ изглед към града и Златния рог.

Или

Пешеходна разходка из античния и средновековен исторически център на Истанбул – площад Султанахмет, където са разположени Хиподрума, Египетския обелиск, Змиевидната колона, Колоната на Константин, Света София и др. Посещение на Синята джамия. Посещение на храм “Света София” – най-внушителният паметник на Византийското изкуство. Строена по време на разцвета на византийското изкуство при Юстиниан, църквата е част от дворцовия императорски комплекс и е градена като най-голямата “парадна зала на двореца”. Свободно време за разходка из парка „Гюлхане”, който по това време на годината се превръща в истинска цветна феерия от лалета.

Посещение на двореца “Топ Капъ” с лицензиран екскурзовод – първата резиденция на Османските султани, издигнат по време на Султан Мехмед II – Завоевателя на византийския Константинопол. Дворецът е бил официална резиденция на султана, център на властта и държавността, място за забавления и посрещане на важни гости в османската империя от XV в. до XIX в. В периода на най-големия разцвет на империята е бил обитаван от над 4000 души. Състои се от 4 двора и множество разпръснати сгради.

Вечерта:

„Блясъка на Босфора“ – нощен круиз по Босфора с включена вечеря, шоу програма, ориенталски танци, дискотека. Примерно меню – салата асорти, топли предястия, зелена салата, основно ястие, сезонни плодове или турски сладкиш за десерт. Неограничена консумация на безалкохолни и алкохолни напитки местно производство.

Нощувка.

3 ден: Закуска. Свободно време или програма по избор:

Посещение на „САПФИР” – една от най-високите жилищни сгради в Европа и първата екологична сграда на Турция. Освен жилищни имоти, в комплексът се помещава търговски център, голф игрище, спортен и СПА център и обществени зони. На последния етаж има панорамна площадка, откъдето се открива зашеметяващ изглед към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва от „SkyRIDE” – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул.

Или

„От другата страна на Босфора“ – азиатската част на Истанбул – преминаване по въжения мост и фотопауза при сараят „Бейлербей“, изкачване на хълма Чамлъджа, за да се насладим на панорамния изглед към Истанбул и Босфора „от другата страна“. Тук се намира най-голямата и най-новата джамия в Турция, както и новата Телевизионна кула – най-високата структура в Истанбул, извисяваща се на 369 м и разположена на 580 м надморска височина. На финала ще се насладим на зрелищно светлинно, звуково и огнено шоу на пеещите фонтани в търговски комплекс “WATER GARDEN”. Басейнът е ситуиран на площ от пет хиляди квадратни метра в сърцето на комплекса, а около него терасовидно са разположени ресторанти , кафенета и магазини. Връщане към хотела в съчетание с красиви панорамни гледки към Истанбул.

Или

Екскурзия до Принцовите острови и посещение остров Буюк Ада – Принцовите острови са разположени сред Мраморно море и представляват архипелаг от 9 острова и 2 скали. Общата им площ е 11 кв. км. Обитаеми са островите Къналъ, Бургаз-ада, Хейбели-ада и най-големият – Буюк-ада, който е и най-посещаваният. Носят това име, защото хора от благородническата класа били изпращани тук в изгнание, ако се провинят. През 19 в. богатите турци започват да строят къщи и вили на островите и се превръща в място за почивка близо до Истанбул. Автомобилите са забранени на островите, хората се движат в каруци с коне. Туристите са привлечени от тишината, красивите панорамни гледки, буйната зеленина и цветята, както и плажовете на Мраморно море. Освен прекрасната природа и гледката към морето, тук можете да намерите православни църкви, синагоги, латински и арменски църкви.

Нощувка.

4 Ден: Закуска.

Освобождаване на стаите.

Посещение на търговски център.

Отпътуване за България с кратка спирка в Лозенград за последни покупки.

 

Информация:

Обявената цена е на човек настанен в двойна /тройна стая и е валидна при група от минимум 40 човека.

Последователността на провеждане на допълнителните мероприятие е възможно да бъде променена.

Всички допълнителни екскурзии и мероприятия, които не са включени в пакетната цена се реализират при мин. 20 туристи

Желание за комбиниране и настаняване в стая с друг човек от групата се заявява предварително и се извършва само при съществуваща възможност т.е ако има подходящ човек. Туроператора не поема отговорност в случай, че в групата няма подходящ човек и комбинацията не е възможна.

Резервация се счита за актуална при внасяне на депозит – 30% от пакетната цена и доплащане на остатъка до 10 дни преди датата на отпътуване.

Срок за уведомление при недостатъчен брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

 

Необходими документи: валиден международен паспорт; за деца до 18 г., пътуващи с един или без родител – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители /оригинал + копие/.

Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната. Програмата е предварителна и туроператорът си запазва правото на актуализация и промяна в цените при по-малък брой участници в групата, покачване цените на горивата, таксите, валутните курсове, както и в последователността на допълнителните мероприятия в зависимост от възможността на местните екскурзоводи и при други независещи от туроператора обстоятелства.

Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

„Енджой Холидей“ ООД притежава Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност № РК-01-7735 и е сключил застраховка Отговорност на Туроператора – застрахователна полица №03700100003408 ”ЕВРОИНС” АД, 1592 София, бул. Христофор Колумб №43, тел: 0700 17 241.

Цената е на човек и включва:

Транспорт с комфортен туристически автобус;

Пътни и туристически такси;

3 нощувки със закуски в хотел 3*, при настаняване в двойни и тройни стаи;

Представител на фирмата-организатор по време на пътуването;

Медицинска застраховка за лица до 65 год.;

ПОСЕЩЕНИЕ НА ПАРК „ЕМИРГАН“;

Посещение на Лозенград;

Посещение на търговски център.

Цената не включва:

Допълнителни мероприятия, посещения и входни такси

Пешеходна обиколка на историческа част на Истанбул с лицензиран екскурзовод и посещение на „Света София”

Панорамна разходка с корабче по Босфора, с включена екскурзоводска беседа на български език

Посещение на двореца „Топ Капъ“

Хроники на Истанбул & хълмът Пиер Лоти

„Блясъка на Босфора“ /включва трансфер, плаване с кораб, вечеря с неограничена консумация на безалкохолни и алкохолни напитки местно производство, шоу програма, ориенталски танци, дискотека/;

Вечеря в рибен ресторант ;

Посещение на небостъргач „Сапфир“ /включва входна такса за Сапфир и „Skyride” и транспорт/

Екскурзия до Азиатската част /включва транспорт с автобус, екскурзоводско обслужване на български език/

Екскурзия до Принцови острови /включва трансфер и двупосочен билет/

Медицинска застраховка за лица 65 – 69 год. – 8 лв.; над 69 год. – 12 лв.

Доплащане за настаняване в единична стая.

Цена:355 лв. 320 лв.

За допълнителни въпроси, моля попълнете формата