Уикенд на два континента

  • Troy
  • canakkale_turkey_trojan_horse_
  • canakkale
  • troja-ruinen
  • çanakkale1
  • canakkale-123
  • canakkale-3
  • Troya
  • Assos
  • SELYMYYE_CAMYY

Чанаккале – Троя – Асос – Одрин – Лозенград 

3 дни / 2 нощувки

1 ден: Варна – Бургас – Малко Търново – Чанаккале

Отпътуване от Варна на 01.03. /ул. Антим I – 23:00ч./, от Бургас /бензиностанция ОМВ до хотел „Мираж“ – 01:00ч./ по маршрут ГКПП Малко Търново – Кешан – Гелиболу. Нощно пътуване.

Рано сутринта преминаване на пролива Дарданели – тесен пролив и воден път от международно значение, свързващ Мраморно море със Средиземно и Егейско море. Проливът е част от континенталната граница между континентите Европа и Азия и разделя азиатската от европейската част на Турция.

Пристигане преди обяд в Чанаккале – съвременен многолик и оживен град с богата история, легенди и природни дадености. Свободно време за разходка по крайбрежния булевард, където с намира символа на града – внушителният Троянски кон, реквизит от филма „Троя”, подарък на града; Часовниковата кула и старият град, който ще Ви пренесе в едни различен свят с калдаръмени улички и запазени стари сгради, в които се помещават кафенета и ресторантчета или по желание екскурзия до античните градове Асос и Троя с местен екскурзовод – една вълнуваща среща с древността.

Асос е селище, датиращо от 7 в. пр.н.е. – тук сред свещената планина Ида, все още се виждат внушителните колони и останки от древния храм на Атина Палада, откъдето се разкрива невероятна гледка към живописно нарязаното крайбрежие на Егейско море и остров Лесбос. Големият мислител и философ Аристотел прекарва тук няколко години от живота си, основавайки своя школа.

Троя – вписана в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство и арена на легендарната Троянска война, описана в епическата поема „Илиада“ на Омир. На хълма Хисарлък са разположени руините на деветте троянски града – от развалините на първото селище, изниквали основите на следващото и така до седмото, открито през 1870г. от заможният германски бизнесмен Хайнрих Шлиман.

Връщане в Чанаккале. Нощувка.

2 ден: Чанаккале – Одрин

Закуска. Отпътуване за гр. Одрин – най-популярната шопинг дестинация. Градът е основан в близост до мястото, където се сливат трите реки Марица, Тунджа и Арда от римския император Адриан, откъдето идва и старото му историческо име – Адрианопол. Центърът на града, изобилства от базари, магазини забележителности от османския период, които са прославили Одрин. Посещение на търговски център „Erasta AVM“ и „Margi Outlet Center”. По желание вечеря в ресторанта на хотела с музикална програма /заплаща се допълнително/. Нощувка.

3 ден: Одрин – Лозенград – Бургас – Варна

Закуска. Посещение на българската църква „Св. Св. Константин и Елена“, джамия „Селимие“, спирка при магазини за перилни препарати. Свободно време за разходка в центъра на Одрин. По желание посещение на „Музеят на здравето“.

Отпътуване за България със спирка в Лозенград за последни покупки.

 

Информация:

Обявената цена е на човек настанен в двойна / тройна стая и е валидна при група от минимум 40 човека.

Всички допълнителни екскурзии и мероприятия, които не са включени в пакетната цена се реализират при мин. 20 туристи.

Резервация се счита за актуална при внасяне на депозит – 30% от пакетната цена и доплащане на остатъка до 10 дни преди датата на отпътуване.

Срок за уведомление при недостатъчен брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Необходими документи: международен паспорт, валиден минимум 90 дни след датата на завръщане; за деца до 18 г., пътуващи с един или без родител – нотариално заверена декларация от едiния или двамата родители /оригинал + копие/.

Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната.

Програмата е предварителна и туроператорът си запазва правото на актуализация и промяна в цените при по-малък брой участници в групата, покачване цените на горивата, таксите, валутните курсове, както и в последователността на допълнителните мероприятия в зависимост от възможността на местните екскурзоводи и часовете за резервация на обектите, които се посещават и при други независещи от туроператора обстоятелства.

Цената включва:

Транспорт от Варна и Бургас с комфортен туристически автобус;

1 нощувка със закуска в хотел 2/3* в Чанаккале, при настаняване в двойни и тройни стаи;

1 нощувка със закуска в хотел 2/3* в Одрин, при настаняване в двойни и тройни стаи;

Пътни, фериботни и туристически такси;

Представител на фирмата-организатор по време на пътуването;

Медицинска застраховка при пътуване в чужбина за лица до 69 год.;

Посещение на гр. Одрин и гр. Чанаккале.

Цената не включва:

Входни такси и билети за туристически обекти;

Екскурзия до Асос и Троя – 15 евро /заявява се и се заплаща предварително, включва транспорт и екскурзоводско обслужване, входните такси се заплащат отделно/;

Вечеря с музикална програма в Одрин /супа, салата, основно ястие, десерт, безалкохолно/ – 15 евро;

Медицинска застраховка за лица над 69 год. – 5 лв.;

Настаняване в единична стая – 40 лв.

Ориентировъчни входни такси: Троя – 35 TRL; Asos – 15 TRL; Музеят на здравето – 5 TRL.

Цена:165 лв.

Резервирай сега

Общо
  × лв.165 = лв.165