Вечният град – ИСТАНБУЛ

  • ist
  • ist2
  • ist4
  • ist6
  • istanbul
  • istanbul1
  • istanbul2
  • Istanbul11
  • istanbul-
  • Istanbul_Panorama

4 дни – 3 нощувки със закуски

1-ри ден /20.09.2019/ Oтпътуване от Варна около 03:00ч. от ул. Антим I.

Преминаване на ГКПП Дерекьой. Пристигане в Истанбул преди обяд. Панорамна обиколка / включена в цената/ с автобус на Истанбул .Преминаване с автобуса през историческия център на Истанбул– Синята джамия / отвън/, площад „Хиподрума” с трите обелиска/отвън/ , Египетския обелиск , Змиевидната колона и фонтана на Вилхелм II византийската базилика „Св. София” (само отвън). Преминаване по моста над Златния рог, в азиатската част на града по въжения мост над залива “Босфора” – чудо на строителната техника, посещение на хълма Чамладжъ – една от най-високите точки на гр. Истанбул. Възможност за хапване и кафе. Възможност да се насладите на прекрасният вкус на типичното турско кафе или чай и да направите невероятни снимки. Посещение на българският храм „Свети Стефан“, който след няколко години реставрация отново приема посетители в целия си блясък и великолепие.

Пешеходна разходка из античния и средновековен исторически център на Истанбул – площад Султанахмет, където са разположени Хиподрума, Синята Джамия /отвън/ – едно от най съвършените човешки творения и сред най-видните забележителности на Истанбул. Никой, посетил поне веднъж не може да забрави чувството на страхопочитание и магичност изникващо при вида на стройните минарета извисяващи се гордо към небето, красивите куполи, невероятната хармония на цветове и форми. Всичко това ни пренася като че ли в друго измерение… Египетския обелиск – или известен още като Дикилиташ, изсечен от розов мрамор, украсен е с много йероглифи и гравирани сцени; Змиевидната колона – символизираща победата на гръцките градове-държави над персите с три преплетени една в друга глави на змии; Фонтана на Вилхелм II или фонтана на кайзера….

Настаняване в хотела. Свободно време за почивка.

Вечерта * По-желание Ориенталска вечер на кораб “ORIENT BOSPHORUS”. Едно прекрасно нощно изживяване с пътуване по Босфора. Вечеря на кораба, програма с фолклорни и ориенталски танци, дервиш, музика и DJ. Цена: 35 евро – трансфер, круиз по Босфора с двупалубен кораб, вечеря (салата+основно ястие /пиле или риба/+десерт+хляб+вода), неограничено количество местен алкохол (турска ракия, вино, бира) и безалкохолни напитки. / при мин 15 човека /

2-ти ден/21.09.2013/ -Света София – Топкапъ – Йеребатан – Сапфир – Пеещите фонтани и подводната зоологическа градина

Закуска. Свободно време за разходка, пазар и посещение на „Капалъ Чарши“ или програма по избор срещу доплащане .* По-желание посещение с екскурзовод на Света София , двореца Топкапъ и водохранилището Йеребатан.

Възможности за:

Посещение на църквата „СВЕТА СОФИЯ”. Най-мащабният и най-внушителният исторически паметник, завещан от Византия. Наричана още Църквата на мъдростта, Осмото чудо на света, Златната църква на Византия, тя е най-големият християнски храм в продължение на хиляда години. С превземането на Константинопол от османците, катедралата е превърната в джамия, а днес – в музей. Входна такса /слушалки/екскурзоводска беседа – 20 евро

Посещение на султанския дворец „ТОПКАПЪ“. След като превзема града през 1453г., султан Мехмет Завоевателят го превръща в свой престолен град. На площ от 400 хиляди квадратни метра в района зад „Света София“, наречен днес Сарайбурну, той строи един дворец, който е завършен през 1478г. В продължение на 400 години дворецът Топкапъ е резиденция на най-великите турските султани и център на науката, културата и изкуството. Входна такса / слушалки/екскурзоводска беседа – 20 евро.

Посещение на подземната цистерна „Йеребатан“. Известна още като Цистерната на базиликата, Йеребатан е най-голямата от системата от няколко подземни цистерни, „погребана“ под самото сърце на историческия площад. Тя е построена от император Костантин Велики и разширена от император Юстиниан с помощта на над 300 красиви колони, взети от различни езически храмове. Йеребетан сарнъджъ, или Цистерна на базиликата, което е най-голямото и добре запазено покрито водохранилище за питейна вода в Истанбул, приличащо на дворец. Едно от имената, с което цистерните се назовават е “Потъналият палат”. Тук е запазен единственият оригинал, оцелял до момента на Горгоната Медуза. Има много добра циркулация на въздуха и независимо, че се намира под земята, въздухът е изключително свеж и чист. В “Йеребатан сарнъджъ” има и кладенец на желанията, в който според поверието ако хвърлиш монета и си пожелаеш нещо, то непременно ще се сбъдне. Входна такса / слушалки/екскурзоводска беседа – 10 евро.

Свободно време или  *По желание ранния следобяд посещение на небостъргача “САПФИР”. Отправяне към квартал Левент 4, където се намира  небостъргача „САПФИР”  – една от най-високите жилищни сгради в Европа и първата екологична сграда на Турция. След завършването й е в края на 2009 г., сега тя се извисява на 64 етажа. Освен жилищни имоти, комплексът съдържа и търговски център от 34 хил. кв.м. На последния етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино. Изкачване до панорамната площадка, откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва от „SkyRIDE” – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул. Скай барът предлага изключителна гледка с чаша ароматно турско кафе сред облаците. http://www.istanbulsapphire.com/index_seyir_english.html. Цена: 25 евро на човек – транспорт по маршрута, посещение на  небостъргача САПФИР – панорамната площадка с включен виртуален полет над Истанбул, екскурзовод. Връщане в хотела. Нощувка.

Връщане в хотела . Надвечер ви предлагаме * По желание ПЕЕЩИТЕ ФОНТАНИ и нощна разходка до МОЛ в Истанбул – EMAAR. В този нов аквариум с подводна зоологическа градина, ще може да видите 7 различни тематични сектора с над 20000 морски обитатели и земноводни от 200 вида, включващи подводният стъклен тунел, галерията с риби, скали и водопади, Царството на крокодилите, островът на пингвините, Горската секция включва – змии, паяци, игуани, хамелеони, диви пирани, гигантски водни плъхове и много други интригуващи жители на горите и още много други изненади. Ще имате възможността да пазарувате в магазините на някои от световно известните марки и също така на голяма част от местните марки, като HUGO BOSS, GUESS, GUCCI, HERMES, LC WAIKIKI, VICTORIA’S SECRET, ZARA, KEMAL TANCA, HOTIC, ALTINBAS и др. Свободно време за шопинг и продължаване към МОЛ WATERGARDEN İSTANBUL – където, ще наблюдаваме светлинното шоу на пеещите фонтани. Изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музикално шоу. Басейнът е разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра в сърцето на Watergarden Истанбул и се смята за “най-големият” басейн в Европа. Свободно време с възможност за вечеря .Вечерта връщане в хотела, като ще минем отново по един от мостовете над пролива Босфор и ще имаме възможността да се насладите на красотата на осветените в различни цветове мостове над пролива. Вечерта връщане в хотела. Нощувка. Цена : 15 евро на човек – транспорт , посещение на МОЛ ЕМААР / без включена входна такса за подводната зоологическа градина/ , посещение на МОЛ Watergarden и светлинно шоу на пеещите фонтани.

3 ти ден / 22.09.2019 /

Закуска. Свободно време или програма по избор срещу доплащане:

Панорамна разходка с корабче по Босфора, с включена екскурзоводска беседа на български език, която ще Ви представи най-впечатляващите дворци и сгради, разположени по бреговете на пролива. Преминаване покрай европейския и азиатския бряг на Босфора: моста “Галата”, кулата “Галата”, пристанището, новия султански дворец “Долма Бахче”, бившата Султанската резиденция Чираан палас, превърната в един от най-престижните хотели в света; квартала “Ортакьой” – любимо място на истанбулските творци; отбранителните крепости Румели Хисар и Анадолу Хисар; къщите от известните турски сериали; летния султански дворец “Бейлербей”; Кулата на девицата – Къз Кулеси и др. Цена: 18 евро на човек – билет за кораба, трансфер и екскурзоводска беседа.

След слизане от корабчето възможност за посещение на египетския пазар и свободно време за пазар. Известен още като Пазарът на подправките, този комплекс разполага с 88 сводести помещения и зали с уникална атмосфера с дъх на екзотични подправки.

Около обяд  * По желание Посещение на султанския дворец „Долмабахче”. Невероятно красив, впечатляващ и пищен, дворецът Долмабахче (Dolmabahce palace) е една от най-впечатляващите забележителности на града, строен през последните години на Османската империя.Дворецът на последните султани, последна резиденция на Мустафа Кемал Ататюрк – основателя на съвременна Турция, привлича вниманието със своята архитектура, ценности от злато и сребро и живописно разположение на брега на Босфора.

След посещението на султанския дворец следва посещение на Миниатюрк – Турция в Миниатюри. Една  съществена  приказка, намираща  се  на  брега  на  Златния  Рог, витрината на Турция . Страна  в  която  са  царили  трите  най-големи  в  Света  империи  Римската, Византийската  и  Османската. Също  така  ще  видите  и  грандиозните  съоръжения  построени  в  Османско  време, намиращи  се  днес  в  различни  държави. Това е най-големият мини град в света , събрал в себе си една така велика история.

Ще се изкачим с лифт до един от най-високите хълмове на Истанбул , за да се насладим на ароматното турско кафе или чай в кафенето Пиер Лоти , от което се открива невероятна гледа към Златния рог и Истанбул. Свободно време за снимки, почивка и кафе. Отправяме се към Джамията на Сюлейман Великолепни – най-емблематичното произведение на архитект Синан в Истанбул. Тук се намират гробниците на султана, неговата любима жена Роксолана и на самия архитект. Разглеждане на джамията и се отправяме към хотела. Цена: 45 евро на човек – входни такси за Долмабахче, Пиер Лоти и Минитюрк , транспорт и екскурзоводски беседи.

Свободно време за почивка . * По желание вечерта Вечеря в Рибен ресторант под моста Галата. Цена : 25 евро ( мезета, лаврак или ципура по избор, десерт и прекрасен  изглед към Босфора).

Връщане в хотела. Нощувка.

4-ти ден  /23.09.2019 / Istanbul Aquarium – България

Закуска. Освобождаване на хотела. Посещение на Istanbul Aquarium – най-новият и най-големият в света тематичен аквариум.  Отворен е през лятото на 2011 г. той представлява съоръжение от нова генерация, което представя чрез уникална концепция 16 различни региона в света. В различни части на аквариума можете да видите морската флора и фауна от Черно море до Тихия океан, включително да изпитате дивата природа на Амазонка с контролирана температура и изкуствен дъжд и влажност. Аквариумът допълва темите с декоративни елементи,  интерактивни игри, визуални ефекти и хиляди живи морски същества в 64 аквариума с най-различни размери. http://www.istanbulakvaryum.com/. Цена: за възрастни – 85 турски лири; за деца – 55 турски лири (включва входен билет).

Туристите, които не посещават Аквариума, разполагат със свободно време за посещение на съседния МОЛ Aqua Florya и разходка покрай Мраморно море. По пътя спирка в Лозенград . Спиране в търговски център МИГРОС. Време за  покупка на сладки, ядки и др. на изгодна цена. Пристигане във Варна късно вечерта.

 

Отпътуване от: На човек в двойна/тройна стая Дете от 02 г. – 12 г. настанено с двама възрастни Единична стая
Варна 235 лв 185 лв 290 лв
Бургас 220 лв 170 лв 275 лв

 

Информация:

Обявената цена е на човек настанен в двойна /тройна стая и е валидна при група от минимум 35 човека.

Всички допълнителни екскурзии и мероприятия, които не са включени в пакетната цена се реализират при мин. 20 туристи

Допълнителните мероприятия и екскурзии не включени в пакетната цена се заявяват и заплащат от България в левове в офиса на Агенцията !

Дадените часове са ориентировъчни – поради натоварения трафик в Истанбул, не можем да гарантираме стриктното им спазване. Последователността на мероприятията по програмата може да бъде променяна по дни и часове, с оглед възможностите за осъществяването им, без това да ощетява участниците.

Отказ от участие в дадено мероприятие, което е по желание, може да става само предишния ден преди провеждането му. В деня на провеждане на мероприятието, ако има отказ, сумите, заплатени за него, не могат да бъдат възстановени на туриста.

Резервация се счита за актуална при внасяне на депозит – 30% от пакетната цена и доплащане на остатъка до 10 дни преди датата на отпътуване.

Срок за уведомление при недостатъчен брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

 

Необходими документи: международен паспорт с валидност от минимум 90 дни към датата на завръщане; за деца до 18 г., пътуващи с един или без родител – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители /оригинал + копие/.

Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната.

Програмата е предварителна и туроператорът си запазва правото на актуализация и промяна в цените при по-малък брой участници в групата, покачване цените на горивата, таксите, валутните курсове, както и в последователността на допълнителните мероприятия в зависимост от възможността на местните екскурзоводи и часовете за резервация на обектите, които се посещават и при други независещи от туроператора обстоятелства. Обявените входни такси за туристически обекти са актуални към ноември 2018 г и е възможно да бъдат променени до датата на провеждане на екскурзията от страна на турската агенция партньор.

Цената включва:

Транспорт с комфортен туристически автобус;

Пътни и гранични такси;

3 нощувки и 3 закуски в хотел 3* , при настаняване в двойни и тройни стаи;

Екскурзоводско обслужване

Медицинска застраховка за лица до 65год.;

Посещение на българската църква Свети Стефан

Обслужване на място от месни екскурзоводи на български език

Посещение на Лозенград;

Посещение на търговски център Мигрос

Панорамна и пешеходна обиколка на Истанбул с автобус и посещение на хълма Чамладжъ

Посещение на МОЛ Aqua Florya или Istanbul Aquarium – най-новият и най-големият в света тематичен аквариум (входния билет за атракционния парк се заплаща отделно)

Цената не включва:

Допълнителни мероприятия и посещения и входни такси

Панорамна разходка с корабче по Босфора, с включена екскурзоводска беседа на български език – 18 евро

Входна такса и екскурзоводско обслужване за Света София – 20 евро

Входна такса и екскурзоводско обслужване за Йеребатан – 10 евро

Входна такса и екскурзоводско обслужване за Топ Капъ – 20 евро

Посещение на двореца „Долмабахче“ , Миниатюрк, кафенето Пиер Лоти и Златния Рог , джамията Сюлеймание  – 45 евро /включва автобусен трансфер, входна такса Долмабахче, екскурзоводско обслужване на български език,билет за лифта до Пиер Лоти, билет за Миниатюрк /

Ориенталска вечер на кораб по Босфора – 35 евро /включва трансфер, плаване с кораб, вечеря с неограничена консумация на безалкохолни и алкохолни напитки местно производство, шоу програма, ориенталски танци/;

Посещение на небостъргач „Сапфир“  – 25 евро / включва входна такса за Сапфир и „Skyride” и транспорт/

Нощна екскурзия до Азиатския бряг, МОЛ EMAAR и Watergarden с „Пеещите фонтани” – Цена: 15 евро / цената не включва входен билет за подводната зоологическа градина/

Входна такса за подводна Зоологическа градина в МОЛ EMAAR – възрастни – 55 лири/деца от 3-14 год- 44 лири / деца под 3 г. – безплатно

Istanbul Aquarium: входна такса за възрастни – 85 турски лири; за деца – 55 турски лири./заплаща се на място в турски лири/

Вечеря в Рибен ресторант под моста Галата – 25 евро

Медицинска застраховка за лица над 65 год. – 8 лв.

Цена:235 лв.

Резервирай сега

Общо
  × лв.235 = лв.235