Великден на остров Тасос

 • tasos1
 • hdiamond
 • hdiamond2
 • hdiamond3_1
 • hdiamond7
 • hotdiamond1
 • hotel diamond
 • hoteldiamond5
 • hoteldiamond6
 • imaret kavala1
 • kavalaboat
 • manastirtasos3
 • portolagos
 • townhallkavala

Великден на остров Тасос

Посещение на: Вила Армира – с.Мезек – Кавала – остров Тасос – Порто Лагос

 

Програма

Ден 1: Отпътуване рано сутринта от Русе /00:30ч – ЖП Гара/, от Силистра /02:30ч – бензиностанция ОМВ/ от Добрич /03:30ч бензиностанция Лукойл/ от Варна /05:00ч – Антим I/ от Бургас /07:30ч – бензиностанция ОМВ до хотел Мираж/ Посещение на Вила „Армира“, която е един от най-ранните и най-точно датирани вилни комплекси от римската епоха, проучени в България. Това е най-пищно украсеният частен дом /дворец/ от римската епоха, разкрит в българските земи. Вилата е била център на поземлено Владение, основано от богата тракийска аристократична фамилия. Кратък престой в с. Мезек, където ще разгледаме Тракийска куполна гробница от ІV-ІІІ в. пр. Хр. Гробницата в Мезек е открита случайно от местни жители през 1931 г. Тя е най-голямата и една от най-интересните и внушителни куполни гробници от микенски тип в Тракия, запазена е изцяло в оригиналния си вид. В гробницата са открити голям брой предмети от злато, бронз, желязо, стъкло и керамика. Възможност за дегустация на вино. Продължаване към Гърция и спирка при Порто Лагос, уникално разположен на брега между живописен залив на Егейско море и обширното солено езеро – лагуна Вистонида. В езерото и крайбрежните лагуни край селището обитават различни видове птици – розово фламинго, пеликани, лебеди и други морски и сладководни птици. В близост до Порто Лагос се намира и манастирът „Св. Никола“, изцяло построен във водата и църквата „Успение Богородично” с чудотворната икона – копие на Ватопедската Богородица Пантанаса, разположени на две островчета в езерото, сякаш плуващи в него. Мястото тук е повече от всякога посещавано след чудото с явяването на Богородица през август 2005 г. Достъпът до манастира е осигурен чрез дълъг пешеходен дървен мост. Пътуване с ферибот от Керамоти за о-в Тасос. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 2: Закуска. Панорамна обиколка на съкровищата на остров Тасос – вечно зеленият остров, истинска скъпоценност за Гърция – с богата история и археологически находки, пръснати на цялата територия. уристическа програма – посещение на манастира „ Св. Архангел Михаил” “, пешеходна разходка в столицата Лименас – старата агора, светилището на Нептун и на Дионисий, амфитеатъра, крайбрежната улица със сувенири, малки кокетни хотелчета, магазини и кафенета, романтични заливи и градини с маслинови дървета. /. Посещение на старинна рафинерия на потомствени производители на зехтин, с презентация на процеса на придобиване на крайния продукт и възможност за закупуване на студено пресован зехтин и маслини. Нощувка.

Ден 3: Закуска. При подходящи условия възможност за круиз с продължителност 2,5 часа /допълнително заплащане/. Незабравимо преживяване предоставящо възможност за един различен поглед към острова и неговите забележителности – включена чаша вино или освежаваща напитка, плодова салата. Свободно време. Нощувка.

Ден 4: Закуска. Отпътуване с ферибот за гр. Кавала – град желан в миналото от завоевателите, днес от хиляди туристи, примамващ с богатства и потайности, балканско гостоприемство, топло южно слънце и безкрайно море. Разходка по тесните калдъръмени улички на живописния амфитеатрално разположен стар град до Крепостта със съхранена атмосфера и архитектура от преди няколко века, китно украсени къщи и малки семейни магазинчета и кафенета. Ще видим Имарета, къщата на Мохамед Али и паметника издигнат от жителите на гр. Кавала като благодарност, Акведуктът – построен по заповед на Сюлейман Великолепни през 16в Пристигане в Бургас и Варна вечерта, Силистра.

 

Информация:
Обявената цена е на човек настанен в двойна /тройна стая и е валидна при група от минимум 35 човека.
Всички допълнителни екскурзии и мероприятия, които не са включени в пакетната цена се реализират при мин. 20 туристи.
Пътуването като цяло не е подходящо за хора с ограничена подвижност.
Желание за комбиниране и настаняване в стая с друг човек от групата се заявява предварително и се извършва само при съществуваща възможност т.е ако има подходящ човек. Туроператора не поема отговорност в случай, че в групата няма подходящ човек и комбинацията не е възможна.
Резервация се счита за актуална при внасяне на депозит – 30% от пакетната цена и доплащане на остатъка до 15 дни преди датата на отпътуване.
Срок за уведомление при недостатъчен брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Необходими документи: валидна лична карта или международен паспорт; за деца до 18 г., пътуващи с един или без родител – нотариално заверена декларация от едния или двамата родители (оригинал + копие).
Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната. Програмата е предварителна и туроператорът си запазва правото на актуализация и промяна в цените при по-малък брой участници в групата, покачване цените на горивата, таксите, валутните курсове, както и в последователността на допълнителните мероприятия в зависимост от възможността на местните екскурзоводи и при други независещи от туроператора обстоятелства.

Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

„Енджой Холидей“ ООД притежава Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност № РК-01-7735 и е сключил застраховка Отговорност на Туроператора – застрахователна полица №03700100001560 в ”ЕВРОИНС” АД, 1592 София, бул. Христофор Колумб №43, тел: 02/9651 525.

Цената включва:

транспорт с лицензиран автобус 3*

3 нощувки и 3 закуски в хотел 2/3*

пътни, фериботни и туристически такси

посещение на Кавала и Порто Лагос

посещение на фабрика за производството на зехтин

представител на туроператора

Цената не включва:

панорамна обиколка на остров Тасос  – 10 евро

круиз с напитка и плодове – 15 евро на човек

вечеря в ресторанта на хотела – 12 евро;

вечеря с традиционно меню за Великден – 15 евро;

доплащане за медицинска застраховка за лица до 69 год – 5 лв; над 69 г – 8 лв;

настаняване в единична стая – 70 лв общо за целият престой

Цена:275 лв. 255 лв.

Резервирай сега

Общо
  × лв.255 = лв.255