Дълъг уикенд във Виена, самолет от Варна

 • Wien 1
 • Wien 11
 • Wien-Belvedere
 • Wien Johann Strauss
 • vienna-
 • Ringstrasse
 • wien-4
 • wien-gloriette
 • vienna-Wien
 • wien-3
 • vienna-austria
 • vienna-2
 • Vienna-Demel-sachre-torte
 • Wien-Stadtpark
 • wien-2

Изящен барок, аристократична атмосфера, музика, валс, изкуство и романтика – харесва ли Ви?

А обичате ли ябълков щрудел, торта „Сахер“ и ароматно кафе? А Виенски шницел…..

Виена е Вашето място!

4 дни/ 3 нощувки със закуски

полет от Варна

ПРОГРАМА:

Ден 1: В 14:10ч. полет Варна – Виена.

Пристигане във Виена в 15:05ч., трансфер до хотел.

Настаняване и информационна среща с местен екскурзовод.

Пешеходна обзорна обиколка с местен екскурзовод на български език /продължителност мин. 2 часа, заплаща се допълнително и е необходимо ползване на градски транспорт/, по време на която ще разгледате най- известните забележителности на столицата – Ринговия булевард /“Рингщрасе“/, обграждащ историческия център на града и на който са разположени впечатляващите сгради на Операта, Парламента със статуята на Атина Палада, дворцовия комплекс “Хофбург” – зимната резиденция на Хабсбургите, днес помещаващ Президентството, Националната библиотека, Императорската съкровищница, „Музей на Сиси“ и др., площад Мария – Терезия и сградите–близнаци – Музей на история на изкуство и Природо-научния музей, впечатляващата сграда на Кметството и др. От двореца “Хофбург”, по улица “Колмаркт”, на която наред с луксозните бутици се намира и императорската сладкарница “Demmel”. Ще стигнем до улица „Грабен“, Чумната колона и до готическата катедрала Св. Стефан в сърцето на Виена.

Свободно време. Нощувка.

Ден 2: Закуска.

Свободно време или по желание екскурзия до красивата южна част на Виенската гора, минавайки през романтичната долина Хеленентал, с посещение на манастира “Свети кръст”, където се пазят мощите на последния владетел от династията Бабенберг.

Пешеходна разходка в Баден – китно курортно градче, основано от римляните, свързано с имената на Бетовен, Моцарт, Щраус и известен с термалните си извори.

Посещение на Зеегроте – най-голямото подземно езеро в Европа /входна такса се заплаща отделно/. По време на Втората световна война Зеегроте, е естествен бункер, в който е създадена фабрика и се произвеждат първите в света реактивни изтребители, а неотдавна езерото е превърнато в декор на холивудската филмова продукция „Тримата мускетари“.

Връщане във Виена.

Идеи и предложения за свободното време във Виена /необходимо е ползването на градски транспорт/:

–  Увеселителен парк „Пратер“, където се намира един от символите на града – „Виенското колело“ и музей на восъчни фигури „Мадам Тюсо“ /всяка от атракциите се заплаща отделно/.

–  Двореца „Белведере“ – бивша резиденция на великия пълководец – принц Евгений Савойски, а днес – картинна галерия, съхраняваща някои от шедьоврите на Густав Климт.

–  Природонаучен музей и Музей на история на изкуство, разположени на площад „Мария Терезия“ /безплатен вход за ученици до 18 год./.

–  “Museumsquartier” /Музеен квартал/ – културен оазис в сърцето на столицата, разположен на територията на някогашните императорски конюшни, днес той обединява различни архитектурни стилове и изкуства – изобразително, музика, театър, танц, литература…

–  Дворец „Хофбург“ – помещава „Музей на Сиси“, в който са изложени лични вещи на императрицата, „Императорските апартаменти“, „Сребърна колекция“ и „Императорската съкровищница“.

Вечерта: Възможност за посещение на концерт с музикални произведения на Щраус, Моцарт и др. прочути композитори в една от най-известните зали, в която са изнасяли концерти самите Йохан Щраус баща и син.

Нощувка.

Ден 3: Закуска.

По желание посещение с екскурзовод на лятната резиденция на Хабсбургите двореца „Шьонбрун“ /осъществява се с градски транспорт/ – една от най-големите забележителности на Виена. Импозантен дворцов комплекс с 1440 стаи и зали с изрисувани тавани, кристални полилеи и позлатени орнаменти, запазени в автентичния си вид от времето, когато са били използвани от императори и императрици. Към комплекса на Шьонбрун принадлежи и обширен красив дворцов парк с оформени алеи за разходка, зелени лабиринти, митологични скулптури, фонтани и прословутата панорамната площадка на Мария Терезия – „Глориета”, както и най-старата зоологическа градина в света.

Свободно време.

Самостоятелно връщане до хотела. Нощувка.

Ден 4: Закуска.

Свободно време.

Следобед трансфер до летище. В 19:40ч. полет Виена – Варна.

 

Допълнителна информация:

По време на панорамната обиколка не се предвижда посещение на обекти.

Всички допълнителни услуги, посещения и пешеходна обиколка, които не са включени в пакетната цена се реализират при мин. 4 човека; при по – малък брой цените подлежат на промяна.

Условия за записване: депозит – 50% от пакетната цена и доплащане на остатъка до 20 дни преди датата на отпътуване.

Минимален брой участници за осъществяване на пътуването – 4 чов.

Необходими документи: валидна лична карта или валиден международен паспорт; за деца до 18г., пътуващи с един или без родител – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители /оригинал + копие/. Европейска здравно-осигурителна карта /не е задължителна/.

Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната.

Програмата е предварителна и туроператорът си запазва правото на актуализация и не носи отговорност при промяна в цените на самолетни билети и часовете на полети, такси, валутните курсове, както и в последователността на изпълнение на допълнителните мероприятия в зависимост от възможността на местните екскурзоводи и при други независещи от туроператора обстоятелства.

Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

„Енджой Холидей“ ООД притежава Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност № РК-01-7735 и е сключил застраховка Отговорност на Туроператора – застрахователна полица №03700100003408 в ”ЕВРОИНС” АД, 1592 София, бул. Христофор Колумб №43, тел: 0700 17 241.

Цената е на човек и включва:

Самолетен билет с авиокомпания „Wizzair“ Варна – Виена – Варна, с включен ръчен багаж;

3 нощувки и 3 закуски в хотел 3* при настаняване в двойни и тройни;

Туристически и летищни такси;

Трансфер летище – хотел – летище;

Медицинска застраховка при пътуване в чужбина за лица до 69 год.

Цената не включва:

Входни такси и билети за туристическите обекти;

Чекиран багаж до 10 кг – на запитване;

Пешеходна обиколка на Виена с местен лицензиран екскурзовод и беседа на български език – 30 лв. /при мин. 4 човека, заплаща се предварително при записване/;

Посещение на двореца „Шьонбрун“ с лицензиран екскурзовод и беседа на български език – 35 евро за възрастни; 27 евро – деца до 18 год. /включва входна такса и такса резервация, екскурзоводско обслужване на български език, при мин. 4 чов./;

Застраховка при пътуване в чужбина за лица над 69 год. – 15 лв.;

Настаняване в единична стая – доплащане 130 лв. общо за всички нощувки;

Билет за концерт – при запитване според категорията/ отдалечеността на мястото спрямо сцената/;

Билети и карти за градски транспорт – еднократен билет – 2,40 евро; карти: 24 часа – 8 евро; 2 дни – 14,10 евро; 3 дни – 17,10 евро;

Цена:375 лв.

За допълнителни въпроси, моля попълнете формата