Уикенд в Румъния: Букурещ, Синая, Замъка на граф Дракула, Бран, Брашов, Двореца Пелеш

 • Brashov
 • bucharest-2711816_1920
 • Bucarest
 • Bucharest
 • brasov-992811_1920
 • bucharest-2711896_1920
 • Bucharest_Ateneul_Roman
 • castle-2862360_1920
 • peles-castle-2534375_1920
 • Romania_Sinaia_city_hall
 • Brasov

2 дни / 1 нощувкa със закускa в Синая/Предял

ранни записвания до 18 юни

БЕЗ КАРАНТИНА

Ден 1: Варна – Русе – Букурещ – Синая – Бран – Брашов

Отпътуване рано сутринта от Варна /ул. Антим I – 04:30ч./, от Шумен /“5-ти км“ – 05:30ч./, от Русе /бензиностанция ОМВ Чародейка – 06:45ч./.

Пристигане сутринта в Букурещ. Транзитно преминаване през града и панорамна автобусна обиколка – Площад „Унири”, Площад „Университетски”, Народният театър, Площад „Виктория”, булевард „Авиатори”, „Триумфалната арка”, построена през 1922 год., по подобие на арката в Париж, в памет на загиналите румънски войни в Първата световна война, „Скънтея“ – огромна сграда, в която се намират централите на най-големите румънски вестници, Дипломатическият квартал, бул. „Киселов”, Природо – научен музей и др.

След обяд пристигане в Бран. Замъка „Бран”, известен още като замъка на “Дракула” – ловната резиденция на Влад Дракула, впечатляваща средновековна крепост, забулена в мистерия, построена между 1377 г. и 1382 г. върху скала висока 60 м. Свободно време за разходка в района на замъка и колоритния пазар на сувенири.

Пристигане в Брашов – живописно средновековно градче в Трансилвания. Пешеходна разходка и разглеждане на общинския площад със сградата на общината, Черната църква – най-голямата готическа катедрала в Източна Европа, църквата “Св. Бартоломей” – най-стария архитектурен паметник в града, Старото кметство, църквата “Св. Николай”.

Вечерта настаняване в хотел в Синая/или Предял. Нощувка.

Ден 2: Двореца „Пелеш“ – Синайски манастир – Букурещ – Варна

Закуска. Посещение и разглеждане на двореца „Пелеш” и Синайския манастир.

„Пелеш“ е лятната резиденция, издигната през 19 век по поръчка на първия крал на Румъния – Карол I, от немски архитекти в алпийски стил. В залите на двореца се съхраняват колекции от над 2000 картини, изключителни стъклописи, кристални полилеи, златна и сребърна посуда, скулптури от абанос и слонова кост, както и две оръжейни.

Синайския манастир е построен през 17 век от румънски благородник, след завръщането му от Светите места и Синайския полуостров в Египет. В него се съхранява първата Библия, която е била преведена на румънски – от 1668 година. В музея има и невероятно ценна колекция от икони. В църквата на манастира може да се види епитафия, направена от Ана Рот посредством бродиране със златна нишка и цветна коприна. Този експонат представлява голяма ценност и е включен в списъка на ЮНЕСКО (UNESCO). Впоследствие около манастира възниква и градчето Синая – днес популярна ски дестинация.

Отпътуване към Букурещ. Панорамна автобусна обиколка на столицата на Румъния –старата главна улица на града „Каля Викторией“ или Пътят на победата, на която са разположени интересни исторически сгради, Площадa на революцията, на който се намират храмът на музиката “Атенеум” – седалище на Филхармонията и най-голямата концертна зала в Румъния, Университетската Библиотека, Статуята на румънския крал Карл I, Кралският дворец, бившият Партиен дом на румънската комунистическа партия. Спирка за снимки пред Двореца на Парламента – най-голямата административна сграда в света след сградата на Пентагона в САЩ с внушителни размери – височина 86 м, като има и подземна част с няколко етажа, дължина 270 м, 1100 помещения, концертна зала, библиотеки, ресторанти и др. Свободно време из Стария град на Букурещ по тесните улички с интересни, красиви и добре запазени здания.

Отпътуване за България следобед. Късно вечерта пристигане в Русе, Шумен и Варна.

 

Информация:

Обявената цена е на човек настанен в двойна /тройна стая и е валидна при група от минимум 35 човека.

Пътуването като цяло не е подходящо за хора с ограничена подвижност.

Желание за комбиниране и настаняване в стая с друг човек от групата се заявява предварително и се извършва само при съществуваща възможност т.е ако има подходящ човек. Туроператора не поема отговорност в случай, че в групата няма подходящ човек и комбинацията не е възможна.

Резервация се счита за актуална при внасяне на депозит – 30% от пакетната цена и доплащане на остатъка до 10 дни преди датата на отпътуване.

Срок за уведомление при недостатъчен брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

 

От Заповед РД-01-377/27.05.2021 от Министерство на Здравеопазването следва: Всички български граждани могат да пътуват до Румъния и да се връщат в България без да представят документ за ваксинация, прекаран COVID или отрицателен PCR-тест или карантина.

 

Необходими документи: валидна лична карта или международен паспорт; за деца до 18 г., пътуващи с един или без родител – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители (оригинал + копие).

Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната. Програмата е предварителна и туроператорът си запазва правото на актуализация и промяна в цените при по-малък брой участници в групата, покачване цените на горивата, таксите, валутните курсове, както и в последователността на допълнителните мероприятия в зависимост от възможността на местните екскурзоводи и при други независещи от туроператора обстоятелства.

Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

„Енджой Холидей“ ООД притежава Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност № РК-01-7735 и е сключил застраховка Отговорност на Туроператора – застрахователна полица №03700100002847 в ”ЕВРОИНС” АД, 1592 София, бул. Христофор Колумб №43, тел: 070017241.

Цената включва:

транспорт с комфортен туристически автобус;

1 нощувкa със закускa в хотел 2/3* в Синая или Предял при настаняване в двойна или тройна стая;

панорамна автобусна обиколка на Букурещ;

посещение на замъка Бран; двореца Пелеш и Синайския манастир /входните такси се заплащат отделно/;

пътни, административни и туристически такси;

водач – представител на фирмата – организатор.

Цената не включва:

застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ – 5 лв. за лица до 69 год.; за лица над 69 год. – 10 лв.;

настаняване в единична стая – 30 лв.;

входни такси за обектите:

замъка “Бран” – 45 леи за възрастни, 35 леи за хора над 65г., 10 леи за ученици;

двореца “Пелеш” – 40 леи за възрастни, 20 леи за хора над 65г., 10 леи за деца;

Синайския манастир – 5 леи – възрастни, 2 леи – деца;

Черната църква в Брашов –  12 леи за възрастни, 5 леи – деца;

Ориентировъчен курс: 1 румънска лея = 0,42 ст.

Цена:135 лв.

За допълнителни въпроси, моля попълнете формата