Уикенд в Румъния: Букурещ, Синая, Замъка на граф Дракула, Бран, Брашов, Двореца Пелеш

 • Brashov
 • bucharest-2711816_1920
 • Bucarest
 • Bucharest
 • brasov-992811_1920
 • bucharest-2711896_1920
 • Bucharest_Ateneul_Roman
 • castle-2862360_1920
 • peles-castle-2534375_1920
 • Romania_Sinaia_city_hall
 • Brasov

2 дни / 1 нощувкa със закускa в Синая/Предял

1 ден: Отпътуване рано сутринта от Варна , Добрич и Силистра по маршрут Русе – Дунав мост – Букурещ.

Панорамна автобусна обиколка на столицата Букурещ – Площад „Унири”, Площад „Университетски”, Народният театър, Площад „Виктория”, булевард „Авиатори”, „Триумфалната арка”, „Скънтея“, Дипломатическият квартал, бул. „Киселов”и още други.

Посещение и разглеждане на двореца „Пелеш” и Синайския манастир. Пелеш е лятната резиденция, издигната през 19 век по поръчка на първия крал на Румъния – Карол I, от немски архитекти в алпийски стил. В залите на двореца се съхраняват колекции от над 2000 картини, изключителни стъклописи, кристални полилеи, златна и сребърна посуда, скулптури от абанос и слонова кост, както и две оръжейни. Синайския манастир е построен през 17 век от румънски благородник, след завръщането му от Светите места и Синайския полуостров в Египет. В него се съхранява първата Библия, която е била преведена на румънски – от 1668 година. В музея има и невероятно ценна колекция от икони. В църквата на манастира може да се види епитафия, направена от Ана Рот посредством бродиране със златна нишка и цветна коприна. Този експонат представлява голяма ценност и е включен в списъка на UNESCO. Впоследствие около манастира възниква и градчето Синая – днес популярна ски дестинация.

Настаняване в хотел в района на Синая /Предял. Нощувка.

2 ден: Закуска.

Отпътуване за Замъка „Бран”, известен още като замъка на “Дракула” – ловната резиденция на Влад Дракула, впечатляваща средновековна крепост, забулена в мистерия, построена между 1377г. и 1382г. върху скала висока 60 м. Свободно време за разходка в района на замъка и колоритния пазар на сувенири.

Пристигане в Брашов – живописно средновековно градче в Трансилвания. Туристическа програма – общинския площад със сградата на общината, Черната църква – най-голямата готическа катедрала в Източна Европа, църквата “Св. Бартоломей” – най-стария архитектурен паметник в града, Старото кметство, църквата “Св. Николай”. Свободно време за разходка.

Отпътуване за България.

При възможност – разходка в стария град на Букурещ.

Пристигане вечерта в Силистра, Добрич и Варна.

 

Необходими документи: валидна лична карта или международен паспорт; за деца до 18 г., пътуващи с един или без родител – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители (оригинал + копие).

Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната. Програмата е предварителна и туроператорът си запазва правото на актуализация и промяна в цените при по-малък брой участници в групата, покачване цените на горивата, таксите, валутните курсове, както и в последователността на допълнителните мероприятия в зависимост от възможността на местните екскурзоводи и при други независещи от туроператора обстоятелства.

Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

„Енджой Холидей“ ООД притежава Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност № РК-01-7735 и е сключил застраховка Отговорност на Туроператора – застрахователна полица №03700100003980 ”ЕВРОИНС” АД, 1592 София, бул. Христофор Колумб №43, тел: 0700 17 241.

Цената включва:

транспорт с комфортен туристически автобус;

1 нощувкa със закускa в хотел 2/3* в Синая или Предял при настаняване в двойна или тройна стая;

панорамна автобусна обиколка на Букурещ;

посещение на замъка Бран; двореца Пелеш и Синайския манастир /входните такси се заплащат отделно/;

пътни, административни и туристически такси;

медицинска застраховка за лица до 65 год.;

водач – представител на фирмата – организатор.

Цената не включва:

Медицинска застраховка при пътуване в чужбина за лица от 66 – 75 год. – 6 лв., над 75 год. – 9 лв.;

настаняване в единична стая – 60 лв.;

входни такси за обектите:

замъка “Бран” – 55 леи за възрастни, 40 леи за хора над 65г., 15 леи за ученици;

“Пелеш” – 50 леи – възрастни, 13 леи – деца, 25 леи – над 65г.;

Синайски манастир – 5 леи – възрастни, 2 леи – деца;

Входните такси са ориентировъчни и е възможно да бъдат променени.

Ориентировъчен курс: 1 румънска лея = 0,42 ст.

Цена:170 лв.

За допълнителни въпроси, моля попълнете формата