Уикенд в Румъния: Букурещ, Синая, Замъка на граф Дракула, Бран, Брашов, Двореца Пелеш

 • Brashov
 • bucharest-2711816_1920
 • Bucarest
 • Bucharest
 • brasov-992811_1920
 • bucharest-2711896_1920
 • Bucharest_Ateneul_Roman
 • castle-2862360_1920
 • peles-castle-2534375_1920
 • Romania_Sinaia_city_hall
 • Brasov

2 дни / 1 нощувкa със закускa в Синая/Предял

Ден 1: Варна – Русе – Букурещ – Синая – Бран – Брашов

Отпътуване рано сутринта от Варна /ул. Антим I – 04:30ч./, от Шумен /“5-ти км“ – 05:30ч./, от Русе /бензиностанция ОМВ Чародейка – 06:45ч./. Пристигане сутринта в Букурещ. Панорамна автобусна обиколка на столицата на северната ни съседка – Площад „Унири”, Площад „Университетски”, Народният театър, Площад „Виктория”, булевард „Авиатори”, „Триумфалната арка”, построена през 1922 година, по подобие на арката в Париж, в памет на загиналите румънски воини в Първата световна война, „Скънтея“ – огромна сграда, в която се намират централите на най-големите румънски вестници, Дипломатическият квартал, бул. „Киселов”, Природо – научен музей и още други. След обяд пристигане в Бран. Замъка „Бран”, известен още като замъка на “Дракула” – ловната резиденция на Влад Дракула, впечатляваща средновековна крепост, забулена в мистерия, построена между 1377 г. и 1382 г. върху скала висока 60 м. Свободно време за разходка в района на замъка и колоритния пазар на сувенири. Пристигане в Брашов – живописно средновековно градче в Трансилвания. Туристическа програма – общинския площад със сградата на общината, Черната църква – най-голямата готическа катедрала в Източна Европа, църквата “Св. Бартоломей” – най-стария архитектурен паметник в града, Старото кметство, църквата “Св. Николай”. Вечерта настаняване в хотел в Синая/или Предял. По желание вечеря в ресторанта на хотела или в традиционно румънско заведение /допълнително доплащане/. Нощувка.

Ден 2: Двореца „Пелеш“ – Синайски манастир – Букурещ – Варна

Закуска. Посещение и разглеждане на двореца „Пелеш” и Синайския манастир. Пелеш е лятната резиденция, издигната през 19 век по поръчка на първия крал на Румъния – Карол I, от немски архитекти в алпийски стил. В залите на двореца се съхраняват колекции от над 2000 картини, изключителни стъклописи, кристални полилеи, златна и сребърна посуда, скулптури от абанос и слонова кост, както и две оръжейни. Отпътуване към Букурещ. Панорамна автобусна обиколка на столицата на Румъния – старата главна улица на града „Каля Викторией“ или Пътят на победата, на която са разположени интересни исторически сгради, Площадa на революцията, на който се намират храмът на музиката “Атенеум” – седалище на Филхармонията и най-голямата концертна зала в Румъния, Университетската Библиотека, Статуята на румънския крал Карл I, Кралският дворец, бившият Партиен дом на румънската комунистическа партия. Спирка за снимки пред Двореца на Парламента – най-голямата административна сграда в света след сградата на Пентагона в САЩ с внушителни размери – височина 86 м, като има и подземна част с някоко етажа, дължина 270 м, 1100 помещения, концертна зала, библиотеки, ресторанти и др. Свободно време из Стария град на Букурещ по тесните улички с интересни, красиви и добре запазени здания. Отпътуване за България следобед. Късно вечерта пристигане в Русе, Шумен и Варна.

 

Информация:

Обявената цена е на човек настанен в двойна /тройна стая и е валидна при група от минимум 35 човека.

Пътуването като цяло не е подходящо за хора с ограничена подвижност.

Желание за комбиниране и настаняване в стая с друг човек от групата се заявява предварително и се извършва само при съществуваща възможност т.е ако има подходящ човек. Туроператора не поема отговорност в случай, че в групата няма подходящ човек и комбинацията не е възможна.

Резервация се счита за актуална при внасяне на депозит – 30% от пакетната цена и доплащане на остатъка до 15 дни преди датата на отпътуване.

Срок за уведомление при недостатъчен брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

 

Необходими документи: валидна лична карта или международен паспорт; за деца до 18 г., пътуващи с един или без родител – нотариално заверена декларация от един или двамата родители (оригинал + копие).

Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната. Програмата е предварителна и туроператорът си запазва правото на актуализация и промяна в цените при по-малък брой участници в групата, покачване цените на горивата, таксите, валутните курсове, както и в последователността на допълнителните мероприятия в зависимост от възможността на местните екскурзоводи и при други независещи от туроператора обстоятелства.

Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

„Енджой Холидей“ ООД притежава Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност №РК-01-7735 и е сключил застраховка Отговорност на Туроператора – застрахователна полица №03700100001560 в ”ЕВРОИНС” АД, 1592 София, бул. Христофор Колумб №43, тел: 02/9651 525.

Цената включва:

транспорт с комфортен туристически автобус;

1 нощувкa със закускa в хотел 2/3* в Синая / Предял при настаняване в двойна или тройна стая;

панорамна автобусна обиколка на Букурещ; посещение на замъка Бран; двореца Пелеш и Синайския манастир /входните такси се заплащат отделно/;

пътни, административни и туристически такси;

водач – представител на фирмата – организатор.

Цената не включва:

вечеря в ресторанта на хотела – 10 – 15 евро;

вечеря в традиционно румънско заведение – 20 евро;

застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ – 4 лв. за лица до 69 год.; за лица над 65 год. – 8 лв.;

настаняване в единична стая – 20 лв.;

входни такси за обектите:

замъка “Бран” – 40 леи за възрастни, 25 леи за хора над 65г., 20 леи за студенти, 7 леи за ученици; двореца “Пелеш” – 30 леи за възрастни, 15 леи за хора над 65г., 7,50 леи за деца; Синайския манастир – 5 леи – възрастни, 2 леи – деца; Черната църква в Брашов –  9 леи за възрастни, 3 леи за пенсионери; /входните такси са ориентировъчни/

Ориентировъчен курс: 1 румънска лея = 0,42 ст.

 

Цена:140 лв.

Резервирай сега

Общо
  × лв.140 = лв.140