Коледни базари във Виена и Будапеща

 • budapest-christmas
 • budapest-christmas3
 • budapest-night3
 • vienna-rathausplatz-christmas-market
 • advent-calendar
 • Advent
 • 357
 • Vienna
 • bazar wien
 • christmas-market
 • budapest-christmas2
 • Wien Johann Strauss
 • wien-4
 • wien-3
 • chain-bridge-Budapest
 • Arcade fishermans bastion-Budapest
 • budapest12
 • budapest-

Декември е месецът на коледните базари, празнично приповдигнато настроение, подаръци, изненади и времето, в което аристократична Виена се преобразява в декор от приказка – романтична, вълшебна, завладяваща…

Изживейте Вашата Коледна приказка и се насладете на празничната атмосфера в Имперските столици!

Ден 1: 26.12.2018 г. Варна – София – Белград – Будапеща

Отпътуване следобед от Варна /ул. Антим I – 17:00ч./ – от Бургас /бензиностанция ОМВ Метро – 19:00ч./ – от Стара Загора /АМ Тракия разклон – 22:00ч./ – от Пловдив /бензиностанция Шел/Хепи на АМ Тракия – 23:30ч./; от София /бензиностанция ОМВ Захарна Фабрика на бул. Сливница – 01:00ч. на 27.12./ по маршрут ГКПП Калотина – Белград – Будапеща. Транзитно преминаване през територията на Сърбия. Нощен преход.

Ден 2: 27.12.2018г. Будапеща

Пристигане в столицата на Унгария около обяд. Панорамна автобусна и пешеходна обикoлка на Будапеща с местен лицензиран екскурзовод /заплаща се допълнително/. Разглеждането на многобройните забележителности от двете страни на р. Дунав – в Буда и в Пеща започва с кратко представяне на Унгарската държава и история на емблематичния „Площад на героите“ – мемориал издигнат в чест на хилядолетие от установяването на Унгарските племена по тези земи и основаването на държавата. Площадът е заобиколен от Музея на изящните изкуства от едната страна и Изложбената зала от друга, на територията на красив градски парк, в който ще откриете още Зоологическата градина, известния ресторант „Гундел“, минералните бани „Сечени“, замъка „Войдахуняд“ и др. Следва преминаване по най-известния булевард –„Граф Ондраши“ и Операта, Мостовете на р. Дунав – украшенията и разкоша на Будапеща, впечатляващата сграда на Парламента, Будайския хълм с Рибарските кули, Кралският дворец, Църквата Св. Матияш и др. По желание разходка с корабче по р. Дунав /с допълнително заплащане/. Свободно време за разходка по пешеходната търговска улица „Ваци“ и Коледните базари. Вечерта настаняване в хотел в района на Будапеща. Нощувка.

Ден 3: 28.12.2018г. Будапеща – Парндорф – Виена

Закуска. Отпътуване за Виена. По желание посещение на двореца Шьонбрун с екскурзовод и беседа на български език – импозантен дворцов комплекс с 1440 стаи и зали, запазени в автентичния си вид от времето, когато са били използвани от императори и императрици. Шьонбрун е една от най-големите забележителности на Виена. Към комплекса на Шьонбрун принадлежи красив парк, в който ще откриете най-старата зоологическа градина в света. По това време на годината пространството пред двореца се превръща в коледен базар, предлагащ много романтика на фона на величествената сграда. Тук може да намерите уникални предмети, дело на местните занаятчии, коледни украси, както и да се насладите на кулинарни изкушения – чаша горещ пунш… Атмосферата се допълва от коледни концерти. Следва панорамна автобусна обиколка с професионален екскурзовод и беседа на български език /заплаща се допълнително/, по време на която ще Ви представим най – известните забележителности на столицата – Ринговия булевард /“Рингщрасе“/, обграждащ историческия център на града и на който са разположени впечатляващите сгради на Операта, Парламента със статуята на Атина Палада, дворцовия комплекс “Хофбург” – зимната резиденция на Хабсбургите, площад Мария – Терезия и музеите-близнаци – на Изящното изкуство и Природо-научния музей, историческото кафене Ландман, “дантелената” църква Votivkirche и внушителната сграда на Кметството, пред което се простира най-големия коледен базар „Кристкиндлмаркт“, увеселителния парк „Пратер“ и прочутото Виенско колело. Ще спрем за да разгледаме отвън къщата, декорирана от ексцентричния художник Хундертвасер, впечатляваща с нестандартната си цветна фасада, както и при бароковия дворец Белведере – бивша резиденция на великия пълководец – принц Евгений Савойски, а днес – картинна галерия, съхраняваща някои от шедьоврите на Густав Климт. Пешеходната разходка из старата част на Виена започва от дворцовия комплекс “Хофбург”, където се намират Президентството, Националната библиотека; преминава през луксозната улица “Колмаркт”, където наред с луксозните бутици се намира и императорската сладкарница “Demmel”, Чумната колона. Програмата приключва пред готическата Катедрала Св. Стефан. Свободно време за разглеждане на Коледните базари. Един от най-известните коледни базари във Виена се провежда на площада пред кметството на града – с безброй коледни подаръци, украси за елхи, бонбони и сладки изкушения. За децата са предвидени коледни работилници. Вечерта настаняване в хотел в района на Виена. Нощувка.

Ден 4: 29.12.2018г. Виена – Виенската гора – Баден – Зеегроте

Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до красивата южна част на Виенската гора, минавайки през романтичната долина Хеленентал, с посещение на манастира “Свети кръст”, където се пазят мощите на последния владетел от династията Бабенберг, пешеходна разходка в Баден – китно курортно градче, основано от римляните, свързано с имената на Бетовен, Моцарт, Щраус и известен с термалните си извори. Посещение на Зеегроте – най-голямото подземно езеро в Европа /входна такса се заплаща отделно/. По време на Втората световна война Зеегроте, е естествен бункер, в който е създадена фабрика и се произвеждат първите в света реактивни изтребители, а неотдавна езерото е превърнато в декор на холивудската филмова продукция „Тримата мускетари“. Връщане във Виена. Свободно време. Нощувка.

Ден 5: 30.12.2018г. Виена – София – Пловдив – Варна

Закуска. Отпътуване за България. Транзитно преминаване през територията на Унгария и Сърбия. Пристигане в България късно през нощта.

 

Информация:

Обявената цена е на човек настанен в двойна /тройна стая и е валидна при група от минимум 35 човека.

Всички допълнителни екскурзии и мероприятия, които не са включени в пакетната цена се реализират при мин. 20 туристи.

Пътуването като цяло не е подходящо за хора с ограничена подвижност.

Желание за комбиниране и настаняване в стая с друг човек от групата се заявява предварително и се извършва само при съществуваща възможност т.е ако има подходящ човек. Туроператора не поема отговорност в случай, че в групата няма подходящ човек и комбинацията не е възможна.

Резервация се счита за актуална при внасяне на депозит – 30% от пакетната цена и доплащане на остатъка до 15 дни преди датата на отпътуване.

Срок за уведомление при недостатъчен брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Необходими документи: валидна лична карта или международен паспорт; за деца до 18 г., пътуващи с един или без родител – нотариално заверена декларация от едния или двамата родители (оригинал + копие).

Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната. Програмата е предварителна и туроператорът си запазва правото на актуализация и промяна в цените при по-малък брой участници в групата, покачване цените на горивата, таксите, валутните курсове, както и в последователността на допълнителните мероприятия в зависимост от възможността на местните екскурзоводи и при други независещи от туроператора обстоятелства.

Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

„Енджой Холидей“ ООД притежава Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност № РК-01-7735  и е сключил застраховка Отговорност на Туроператора – застрахователна полица №03700100001560 в ”ЕВРОИНС” АД, 1592 София, бул. Христофор Колумб №43, тел: 02/9651 525.

 

Цената включва:

Транспорт от Варна, Обзор, Бургас, Стара Загора, Пловдив и София с комфортен туристически автобус;

1 нощувка и 1 закуска в хотел в Будапеща – периферен район, при настаняване в двойни и тройни стаи;

2 нощувки и 2 закуски в хотел във Виена – периферен район, при настаняване в двойни и тройни стаи;

Представител на фирмата-организатор по време на пътуването;

Посещение на увеселителен парк „Пратер“ /атракционите се заплащат допълнително/.

Цената не включва:

Входни такси и билети за туристически обекти, посочени в програмата;

Автобусна и пешеходна обиколка на Виена с местен лицензиран екскурзовод и беседа на български език – 10 евро;

Автобусна и пешеходна обиколка на Будапеща с местен лицензиран екскурзовод и беседа на български език – 10 евро;

Разходка с корабче по р. Дунав, съпроводена от беседа на професионален екскурзовод на български език – 15 евро;

Посещение на двореца „Шьонбрун“ – 23 евро за възрастни; 19 евро – деца до 18 год /включва трансфер, входна такса и резервация, екскурзоводско обслужване на български език/;

Полудневна екскурзия с местен екскурзовод до Виенската гора – Баден – Зеегроте – 20 евро /включва транспорт и екскурзоводско обслужване, входни такси се заплащат отделно/;

Медицинска застраховка за целия период – 6 лв. за лица до 69 год.; за лица над 69 год. – 10 лв.;

Настаняване в единична стая – 90 лв. общо за трите нощувки.

 

Ориентировъчни входни такси: дворец Хофбург – 15 евро; Природо-научен музей – 10 евро; ученици до 18 год. – безплатно; Пратер – всяка атракция се заплаща отделно – от 3 до 15 евро; Зеегроте – 11 евро/възр.; 8 евро – деца до 14 год.;

Посочените входни такси са ориентировъчни и е възможно да бъдат променени.

Цена:325 лв.

Резервирай сега

Общо
  × лв.325 = лв.325